Τ.Μπάιντεν: «Εμείς έχουμε φανταστική οικονομία οι άλλες χώρες πάνε χάλια»!

 

Σε νέες πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που δείχνουν ότι είτε ζει σε ένα άλλο «επίπεδο πραγματικότητας» ή ομολόγησε μία μεγάλη «αλήθεια».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν ανησυχεί για την «δύναμη του δολαρίου» αυτή την στιγμή και λόγω του εξωφρενικού πληθωρισμού που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, του μεγαλύτερου που έχουν βιώσει ποτέ από τον καιρό του Β’ ΠΠ και μετά, εκείνος τρώγοντας… παγωτό χωνάκι (καλά τα σκέφτονται αυτά τα πράγματα οι επικοινωνιολόγοι του;) απάντησε αφού κατάπιε με την ησυχία του:

«Δεν ανησυχώ για την δύναμη του δολαρίου, ανησυχώ για τον υπόλοιπο κόσμο, σας βγάζει νόημα αυτό;».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε ξανά προς «διαφωτισμό» του, «μπορείτε να το εξηγήσετε;» και αυτός συνέχισε:

«Ναι, οικονομία μας είναι ισχυρή σαν την κόλαση στο εσωτερικό της χώρας, ο πληθωρισμός παγκοσμίως, είναι πολύ χειρότερος από ότι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και λογικής οικονομικής πολιτικής στις άλλες χώρες, όχι τόσο σε εμάς.

Είναι ο παγκόσμιος πληθωρισμός που προκαλεί συνέπειες».

Κι αφού τελείωσε τις… επαγγελματικές αυτές δηλώσεις ο Αμερικανός Πρόεδρος αποχώρησε αφήνοντας άπαντες με ανοιχτό το στόμα κι ας μην έτρωγαν παγωτό (έμειναν όμως παγωτά).

Οποιαδήποτε σύγκριση του νυν προέδρου με τον πρώην πρόεδρο και επιχειρηματία Ν.Τραμπ ατυχής και μάλιστα… προβοκατόρικη.

Πάντως έστω και έτσι ο Τ.Μπάιντεν είπε μία μεγάλη αλήθεια.

Οι μόνες κερδισμένες από τον ουκρανικό πόλεμο είναι οι ΗΠΑ.  Και αυτό γιατί πλέον η Ευρωπαΐκή Ένωση εξαρτάται πλήρως από τους Αμερικανούς.

Μέχρι αυτή την ώρα κερδισμένη οικονομικά είναι και η Ρωσία, αλλά σίγουρα η περιοχή που έχει υποστεί μέγιστο οικονομικό πλήγμα χωρίς οι Βρυξέλλες να έχουν δώσει μία επαρκή απάντηση γιατί να πρέπει να συμβαίνει αυτό, είναι η Ευρώπη.

Για πιο λόγο τάχθηκαν οι Ευρωπαίοι ή καλύτερα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με την αμερικανική πλευρά εναντίον της Ρωσίας, μη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δικών τους λαών.

Οι Αμερικανοί μπορεί να πιέζονται από έναν πολύ μεγάλο πληθωρισμό, αλλά όσο μπορούν να τυπώνουν ή να εμφανίζουν δολάρια από τον «αέρα» τίποτε δεν μπορεί να τους κλονίσει πραγματικά.

Θα αρχίσουν ανησυχούν μονάχα όταν έρθει η μέρα που υπόλοιπες χώρες στον πλανήτη σταματήσουν να χρησιμοποιούν το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα.

Αυτή ημέρα απέχει ακόμα πολύ.

Αξίζει να πούμε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε και πάλι χθες στα αποτελέσματα των πρόσφατων ιταλικών βουλευτικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Ο Πούτιν ήθελε να διχάσει το ΝΑΤΟ… Κοιτάξτε τι συνέβη στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας: η Πολωνία αντέχει, αλλά πώς βλέπετε την Ουγγαρία; Κοιτάξτε, δε, τι συνέβη πρόσφατα στην Ιταλία και στην Ισπανία».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν αναφέρεται στα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Λίγες μέρες αφότου είχαν κλείσει οι κάλπες στην Ιταλία, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει: «Είδατε τι συνέβη στην Ιταλία με τις εκλογές και βλέπουμε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε ούτε με όσα συμβαίνουν εδώ, στην Αμερική».

Τα ιταλικά εκλογικά αποτελέσματα ανησύχησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν γιατί αρχίζει να διακρίνει μία μαζική λαϊκή αντίδραση των ευρωπαϊκών λαών απέναντι σε αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή και τους φτωχοποιεί πέρα από κάθε όριο.

loading...