Προς τους Έλληνες χρήστες μοτοσικλέτας και αυτοκινήτων. και τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 795 1.10.2022

Η ανησυχία της περιόδου covid, και η ανάδυση εγρήγορσης όλων μας για κάθε ενέργειά μας, επιτάχυνε και την φυσική κινητικότητα, με εντολή του παρασυμπαθητικού, ωσάν κινούμενοι με μεγαλύτερη ταχύτητα θα προλάβουμε τον ασαφή και απροσδιόριστης συμπεριφοράς επικίνδυνο σύντροφο μας covid που παραφυλάει παντού τριγύρω μας.

Η φυσική κινητικότητα με τα πόδια δεν περιλαμβάνει τόσους κινδύνους όσους περιλαμβάνει η ταχύτατη κινητικότητα με μοτοσικλέτες.

Οι περισσότεροι από εμάς συναντούμε καθημερινά να περνούν σαν αετοί με βολ πλανέ από δεξιά ή αριστερά, μοτοσικλετιστές άλλοι για διανομή παραγγελιών και άλλοι με επίδειξη της μηχανής τους και της ικανότητας τους, να διαπερνούν αλόγιστα με ελιγμούς αετού ανάμεσα στα κινούμενα οχήματα της οδού, κολλητά τους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων του ΚΟΚ και συχνά σχεδόν καθημερινά σκοτώνονται σε διασταυρώσεις ή πέφτοντας πάνω σε προπορευόμεο όχημα.

Ο Υπουργός, κος Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του 30.9.22 μίλησε για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας που προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας και πράξεις με εκτεταμένη ανάλυση στην πρόσφατη απόφαση ειδικής χρήσης αλυσίδων. Χωρίς να αναφερθεί τώρα ούτε σε άλλη του παρουσίαση στην νοοτροπία και πράξεις κατά την κίνησή μας σε οδηγούς μοτοσικλετών αλλά και αυτοκινήτων.

Οι αλυσίδες ναι και όπως αποφασίστηκε, στον Μολώχ της ασφάλτου δεν αναφέρθηκε ούτε αυτός ούτε κανένας συναρμόδιός του.

Η ανάδυση ασύνχρονης εγρήγορσης και επίσπευσης για αποφυγή απρόβλεπτων κινδύνων covid, έχει παραλύσει την λογική και στις μηχανικές μετακινήσεις του πληθυσμού.

Καθημερινά ανακοινώνονται συγκρούσεις τραυματισμοί και θάνατοι από αδεξιότητες που δεν συνέβαιναν πρώτα.

Σε αυτή την πραγματικότητα, εκτός από τις όπως ορίστηκε αλυσίδες, είναι απαραίτητες και αντίστοιχες ομιλίες και καθοδηγήσεις προς κινούμενους με μηχανικά μέσα και περισσότερο προς όλους που κινούνται με μοτοσικλέτες, διανομείς και λοιποί χρήστες μοτοσικλετών.

Ατυχής αστυνομικός κε Υπουργέ για να προλάβει, με εγρήγορση και ταχύτητα όπως νόμιζε, μη τηρώντας την προβλεπόμενη από τον ΚΟΚ απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ έπρεπε να έχει προγραμματίσει την διαδρομή με ασφαλή ταχύτητα, δεν έφθασε στον προορισμό του και διέκοψε την ζωή του.

Ζητούμε εκτός από τις Αλυσίδες, αντίστοιχη ευρεία και επαναλαμβανόμενη καθοδήγηση των κανόνων ασφαλείας μηχανοκίνησης, που απενεργοποίησε επικίνδυνα ο covid.

Ο 32χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην ασφάλεια γνωστού δικηγόρου, επέβαινε σε δίκυκλο. Όταν ο οδηγός προπορευόμενου οχήματος πάτησε φρένο για να αποφύγει έναν σκύλο που βρέθηκε στο δρόμο, ο άτυχος αστυνομικός έπεσε στο πίσω μέρος του ΙΧ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

https://www.iefimerida.gr/ellada/attiki-odos-nekros-astynomikos-sygkroystike-ih

loading...