Πολιτικός χάρτης Ελλάδας, ταξινόμηση των κομμάτων και η ίδρυση νέου κόμματος

Άρθρο του Αλέξανδρου  Χρυσανθακόπουλου *  

Ακροδεξιά σημαίνει: ναζισμός, φασισμός, δικτατορία (Χούντα), στρατοκρατία, αντικοινοβουλευτισμός, θεσμική εκτροπή, αυταρχισμός, βία, ρατσισμός, σεξισμός, σωβινισμός, εχθροπάθεια, ξενοφοβία, δίκαιο αίματος, προβοκάτσιες. Κόμματα: Χρυσή Αυγή, Έλληνες για τη Πατρίδα, ΠΑΤΡΙΕ, Εθνικό Μέτωπο, υπερεθνικιστικές ομάδες. Στα όρια με τα ακροδεξιά κόμματα είναι η Νέα Δεξιά (Εθνική Δημιουργία) και η Ελληνική Λύση. Κατ εξοχήν κόμματα συντηρητικά και πατριδοκάπηλα, ελλαδεμπορίας και χριστιανεμπορίας.                                                                     

Ακροαριστερά σημαίνει: αναρχισμός, αντιεξουσιαστική βία, αποχή από εκλογές, θεσμικό χάος, αυταρχισμός, ανθελληνικός ρατσισμός, αρνησιπατρία, εθνομηδενισμός, εχθροφιλία, ξενοφιλία, ομοφυλολατρεία, δίκαιο εδάφους (παραδόξως είναι αρχή της αποικιοκρατίας), αντιπαράθεση με το κράτος και την αστυνομία. Κόμματα: ΑνταρΣυα, ΑντιΦα, αυτόνομες ομάδες, αναρχικοί σύνδεσμοι. Αυτοπροσδιοριζόμενα αριστερά κόμματα: ΚΚΕ της κομματικής σταλινικής δικτατορίας, Μέρα 25, Πλεύση Ελευθερίας, Λ.Α.Ε- Τροτσκιστικές ομάδες. Κατ εξοχήν κόμματα ριζοσπαστικά και λαϊκίστικα, εθνοαποδομητικά και απάτριδα.                                                      

Που συμφωνούν τα δύο άκρα; Η ακροδεξιά με την ακροαριστερά; Σε ένα νέο εμφύλιο, στον εθνικό διχασμό, στο αιματοκύλισμα της χώρας με τον λαό παγιδευμένο σε μια αυτοκαταστροφική σύγκρουση.                                                                                         

Κεντροδεξιό κόμμα είναι η ΝΔ ο βασικός εκφραστής της μεταπρατικής αστικής τάξης που έχει υπαλληλοποιήσει στις εντολές της, όλο το διαχειριστικό κυβερνητικό πολιτικό φάσμα. Κεντροαριστερά κόμματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα και υπηρετούν τους κοινούς αφεντάδες του κατεστημένου. Που συμφωνούν και ταυτίζονται η κοινοβουλευτική κεντροδεξιά με την κεντροαριστερά; Στα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης, έχουν επίσης το ίδιο κοινωνικό μοντέλο και διαφέρουν οριακά μόνο στις οικονομικές προτεραιότητες.                                                                                                            

ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ είναι οι επίσημοι εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης: Παγκόσμια Διακυβέρνηση (Δικτατορία), κατάργηση έθνους-κράτους, ανοιχτά σύνορα, αποεθνοποίηση, αντικατάσταση αυτοχθόνων πληθυσμών με εισαγόμενους, υγειονομική δικτατορία, κατάργηση εθνικής γλώσσας, παραχάραξη της ιστορίας, πολυπολιτισμικό χάος, πρότυπο Βαβυλωνίας -ασυνεννοησίας, αποχριστιανοποίηση με στόχο την Ορθοδοξία, ενίσχυση αιρέσεων και του ατομικού δικαιωματισμού, κατασκευή εισαγόμενων μειονοτικών κομμάτων, διάλυση της οικογένειας, υπερβολική έμφαση στους ομοφυλόφιλους, γκετοποίηση αντί για κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, κατάργηση του τοπικού πολιτισμού και των εθνικών παραδόσεων και επιβολή παγκόσμιων εθίμων, οικονομικός και κοινωνικός νεοφιλελευθερισμός, παγκόσμιο νόμισμα δυνάστης το αμερικανικό δολάριο. Η εθνική τους μειοδοσία είναι απαίτηση της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, γιαυτό μοιάζουν και ταυτίζονται όλο και περισσότερο! Η πολιτική μετάλλαξη και μεταμόρφωση, όπως και η εγκατάλειψη του δημοκρατικού πατριωτισμού από όλα τα κόμματα της παγκοσμιοποίησης, προξένησε τεράστια ιδεολογικοπολιτική σύγχυση ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους και τους άφησε πολιτικά ορφανούς, μετέωρους, ακάλυπτους και ελεύθερους  να αναζητήσουν άλλη πολιτική έκφραση.                                                                                                                   

Το πολιτικό κενό εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο εντοπίζεται διακομματικά στο ευρύτατο φάσμα ανάμεσα στην δημοκρατική πατριωτική δεξιά, στο δημοκρατικό πατριωτικό κέντρο και στην πατριωτική αριστερά. Η κυρίαρχη αντίθεση δεν είναι πλέον δεξιά-αριστερά (δευτερεύουσα πλέον), αλλά παγκοσμιοποίηση- έθνος κράτος! Τα κυριότερα κόμματα ενάντια στη παγκοσμιοποίηση του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου είναι εξωκοινοβουλευτικά: ΔΗ.ΠΑ.Κ, Πανελλήνιο Προοδευτικό Κίνημα, ΕΛ.ΚΙ.Σ, Εθνεγερσία, Κίνημα Ελευθερία, Πνοή Δημοκρατίας, Δημοκρατική Άμυνα, ΕΝΥΠΕΚΚ-Όρθια Ελλάδα, Δημοκρατική Αναγέννηση, Νίκη, Αλήθεια, Χριστιανική Δημοκρατία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη προχωρήσει σε υπογραφές ενοποιητικής διαδικασίας για ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο και περιμένουν ισότιμα και τα υπόλοιπα!  (Σημείωση. Οι όποιες  παραλήψεις και μη αναφορές σε κάποια προσωποπαγή εξωκοινοβουλευτικά κόμματα είναι «ευγενικά» σκόπιμες).  

Η κοινή απάντηση των αντισυστημικών δυνάμεων στο πολιτικό πρόβλημα.

Σε ποιο πλαίσιο μπορούν να ενωθούν οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις; Οι πολιτικά άστεγοι προέρχονται από την δυναμική και πολυπληθή λαϊκή πατριωτική δεξιά, το πατριωτικό κέντρο και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ καθώς και από στελέχη της πατριωτικής αριστεράς. Επίσης νέα πολιτικά υποκείμενα προκύπτουν από νέα κινήματα που προέρχονται από την άρνηση της παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας που αφυπνίζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, από τις  συνειδητοποιημένες δυνάμεις της ορθόδοξης παράδοσης που βιώνουν την επίθεση του διεθνούς συστήματος αποχριστιανοποίησης και από τους διαχρονικούς δημοκράτες πατριώτες που αντιστέκονται στα εθνικά ζητήματα, συνάμα σε αυτούς συμπαρατάσσονται και οι κοινωνικοί αγωνιστές των αδύναμων λαϊκών τάξεων, που βάλλονται από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο. Ένα νέο πολιτικό μίγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας, με βαθιά δημοκρατικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά που διατηρεί τις πολιτισμικές παραδόσεις και αμύνεται των συμφερόντων του ελληνισμού, συμμαχεί με τις λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σε μια οικονομική, καταναλωτική και πολιτική συμμαχία εθνικής επιβίωσης. Επείγει να προωθηθεί η Πολιτική Συμφωνία και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που ήδη άρχισαν να προσυπογράφουν πολλά κόμματα, κινήματα, συλλογικότητες και προσωπικότητες του Δημοκρατικού Πατριωτικού Τόξου. Χαιρετίζω τον ουσιαστικό διάλογο που ξεκίνησε και γιαυτό το σκοπό ας επικοινωνήσουμε μεταξύ μας για ανταλλαγή απόψεων. Ότι αυθεντικό δημιουργείται και ενώνει τη συλλογική βάση και τις ηγεσίες είναι πάντοτε γνήσιο και τίμιο E-mail επικοινωνίας μαζί μου [email protected] ως απλού συνομιλητή και μόνο. Όσοι θέλετε επίσημη επαφή θα σας παραπέμψω απευθείας στους αξιόλογους συναγωνιστές που έχουν την πρωτοβουλία και την ευθύνη του άμεσου διαλόγου. Σημειωτέον ότι δεν πολιτεύονται ως υποψήφιοι βουλευτές!                                                                                            

Αποσπάσματα από συγκροτημένο κείμενο που κυκλοφορεί:                                   

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ανταποκρινόμενοι στο καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού για ενότητα και συμπαράταξη του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ευθύνη και αγωνία, για την πορεία του ελληνισμού που απειλείται με εδαφικό ακρωτηριασμό, δημογραφική συρρίκνωση, ανοιχτή οικονομική χρεοκοπία, πολιτισμική αλλοτρίωση και μόνιμη υπαγωγή στα αποικιοκρατικά πρότυπα της παγκοσμιοποίησης.                                                                                                                      

Ιδρύουμε ένα νέο πολιτικό φορέα θεσπίζοντας Ισότιμη Συλλογική Ηγεσία και διδάσκοντας ένα νέο ήθος πολιτικού πολιτισμού, στον οποίο δεν χωράνε αρχηγισμοί και  κληρονομικές οικογενειοκρατίες.                                   

Η Πατρίδα κινδυνεύει, η Δημοκρατία κατέπεσε σε αντισυνταγματικό εργαστήρι εφαρμογής των μνημονιακών εντολών του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ο λαός υποφέρει και απαιτεί ανάκτηση της Εθνικής, Λαϊκής και Οικονομικής Κυριαρχίας.                                                          

Αποκαθιστούμε με την πρωτοβουλία μας την διασαλευμένη πολιτική τάξη, απορρίπτοντας τις λαθεμένες και επικίνδυνες επιλογές των ομοειδών συμπληρωματικών κομμάτων του σημερινού κοινοβουλευτικού φάσματος που συγκυβερνούν, ως εμφανείς και αφανείς εταίροι του συστήματος κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής παρακμής. Επαναφέρουμε την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών.                                                                                                

Εναρμονίζουμε τη χώρα με το βηματισμό που θα την οδηγήσει στο δρόμο της ευημερίας και της δημιουργίας του ελληνικού λαού, με τρόπο αντάξιο της ιστορίας  και του μέλλοντός του.                                                                                                           

Ουδεμία σχέση έχουμε αφενός με τα ακροδεξιά ναζιστικά και φασιστικά κόμματα και αφετέρου με τα ακροαριστερά και κάθε είδους εθνομηδενιστικά μορφώματα.                                                                     

Συγκροτούμε ένα νέο εναλλακτικό πόλο πολιτικής εξουσίας με σκοπό να διεκδικήσουμε επάξια τη διακυβέρνηση της χώρας, που σήμερα βρίσκεται στα χέρια των συστημικών κομμάτων.

Πολιτική Συμφωνία

 Οι δέκα πολιτικοί άξονες που μας ενώνουν:

1)   Η ενότητα του ελληνικού λαού και η εθνική στρατηγική επιβίωσης του ελληνισμού είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων, που συμπαρατάσσονται στο ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο νίκης, εκπληρώνοντας το ιστορικό τους χρέος.

Επιδιώκουμε την απελευθέρωση της χώρας από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Αντιστεκόμαστε στο σύστημα της εξάρτησης, υποταγής, διαπλοκής, διαφθοράς, του αντιλαϊκού και αντεθνικού κατεστημένου.

Δίνουμε τέλος στο διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Επαναφέρουμε την εθνική περηφάνια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών.

 

2)  Δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως Μακεδονία και προχωράμε στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου ελλοχεύουν ανιστόρητες αλυτρωτικές, αυτονομιστικές και διαμελιστικές τάσεις.

 

3) Δεν αποδεχόμαστε την συνομοσπονδία τύπου ΑΝΑΝ ως λύση του Κυπριακού, το οποίο είναι θέμα παράνομης εισβολής, κατοχής και τουρκικού εποικισμού μιας Ανεξάρτητης Δημοκρατίας. Καμία υποχώρηση στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και τα νησιά.

Ναι στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ στον ΟΗΕ και άμεση οριοθέτησή της με την Κύπρο. Η επέκταση των 12 μιλίων στο Αιγαίο είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας. 

 

4) Προτάσσουμε την εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων και την αξιοποίηση όλου του ορυκτού πλούτου και ειδικά του λιγνίτη, για την παραγωγή του οικολογικού καυσίμου υδρογόνου.                                    

 

5) Απαιτούμε άμεσα τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιοτήτων.           

 

6) Θέλουμε την Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, πρωταγωνίστρια της ειρήνης και της ισότιμης συνεργασίας των κρατών με αμοιβαία οφέλη, αξιοσέβαστη με κύρος και όχι υποτακτική στους διεθνείς οργανισμούς και στις συμμαχίες, όπου συμμετέχει.           Διεκδικούμε με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης την εθνική και οικονομική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας. 

 

7) Είμαστε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τα σχέδια της για κατάργηση των εθνών κρατών και επιβολή οικονομικής, πολιτικής, νομισματικής, υγειονομικής δικτατορίας, υπερασπιζόμενοι τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, όπως την ελεύθερη επιλογή των ιατρικών πράξεων. Τοποθετούμαστε ενάντια στην αυθαίρετη ψηφιακή, ηλεκτρονική αριθμοποίηση και παρακολούθηση των πολιτών και την παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων.                                                                                                           

 

8) Προωθούμε μια ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δεν αποδίδουμε στους παράνομους μετανάστες ελληνική υπηκοότητα, ζητώντας την επαναπροώθηση τους στις χώρες καταγωγής τους.                                                                             

 

9) Υπερασπιζόμαστε την ελληνική γλώσσα και σεβόμενοι τις ατομικές φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθένα, αποκρούουμε ταυτόχρονα την μεθοδευμένη επίθεση στην αγαπητική, συγχωρητική και αναστάσιμη ορθόδοξη χριστιανική παράδοση του λαού μας. Ο πολιτισμός μας είναι οι αξίες του ελληνικού τρόπου ζωής.

                                         

10) Η διάκριση των εξουσιών μεταξύ νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας είναι πρωτεύον μέλημα συνταγματικής μεταρρύθμισης. Μόνο έτσι η Δικαιοσύνη θα είναι πλήρως ανεξάρτητη και η Κυβέρνηση δεν θα αυθαιρετεί σε βάρος του Κοινοβουλίου. 

loading...