Τυμβωρύχος ο Στράβων της … (γεωγραφικής) καρδιάς





Κώστα Δημ Χρονόπουλου *   

Όλοι αναρωτιούνται από τι άραγε πάσχει, αφού η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου δεν είναι φυσιολογική / λογική. Άτομο με έντονα παθολογικά συμπτώματα, όπως πχ ανησυχητική μεγαλοκαρδία. Θυμίζω : «Τα σύνορα της καρδιάς μας («του») εκτείνονται πολύ πέρα των ορίων της Τουρκίας». Άλλοτε πάλι χαράζει –μαζί με τις θλιβερές μαριονέτες /αξιωματούχους του –σύνορα τουρκικά, πολύ πέραν κάθε ορίου. Όχι γεωγραφικού αλλά φαντασιακού, οραματιζόμενος … ασύνορη γαλάζια πατρίδα. Ως σύγχρονος Στράβων , δημιουργεί γεωγραφικά σύνορα … καρδιάς!!!….Περιφέρεται με ένα μικρόφωνο, μιλώντας ακατάπαυστα , ασυνάρτητα, απειλητικά, με υλακές. Δίνει την εντύπωση τριτοκλασάτου πανηγυριτζή περιοδεύοντος θιάσου. Μέχρι και μέσα στην Αγιά Σοφιά προσευχόμενος, πήρε μικρόφωνο για να μιλήσει, να πει τι; Μήπως ότι είναι ανήκουστο (ουδείς Χριστιανός, ή πιστός άλλου θρησκεύματος θα το τολμούσε) να προσεύχεται κανείς σε ναό, άλλης Θρησκείας , όταν υπάρχουν τζαμιά για να προσευχηθεί ; Ιεροσυλία πραγματική!…. Υβρίζει και φέρεται απαξιωτικά προς ξένες χώρες και ηγέτες. Δεν σέβεται τίποτα στην προσπάθειά του να νεκραναστήσει την (Νέο)Οθωμανική Αυτοκρατορία, με Σουλτάνο τον εαυτό του . Ετούτο το θλιβερό σουλτανικό κακέκτυπο/καρικατούρα, αυτογελοιοποιείται, συμπεριφερόμενο ως «νέος Σουλτάνος» χωρίς … Αυτοκρατορία. Έχτισε πάντως παλάτι, ώστε σε περίπτωση που επιτύχει να οικοδομήσει σουλτανάτο, να έχει ανάλογο κατάλυμα. Μου θυμίζει έναν σαλταρισμένο γνωστό μου ο οποίος αγόραζε γραβάτα και μετά έψαχνε να βρει κοστούμι να την ταιριάξει (!). Τελευταία απέλπιδα προσπάθεια υλοποίησης του μεγαλοϊδεατισμού /ιδεών μεγαλείου του επικίνδυνου (για την διεθνή ειρήνη) ατόμου είναι: «τα 78 νεκροταφεία Τούρκων «Μαρτύρων» που βρίσκονται σε 32 χώρες και –συνεπώς- καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής «πολιτικής»
Αφύσικο !!!. Παρανοϊκό!. Ακόμη: «Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα». Αν όμως είναι διανοητικά και ψυχικά διαταραγμένος;

Απορίες :

Είναι σίγουρα 78 ή μήπως περισσότερα;.

Πως βρέθηκαν σε 32 – ξένες- χώρες πεσόντες; Τι πήγαν να κάνουν εκεί;. Τουρισμό ή κλήθηκαν ως … μάρτυρες (οι «Μάρτυρες») σε διάφορες δίκες;.

Αν αποτρελαθούν συνολικά: οι Βρετανοί , οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί κ.α, να ζητήσουν όλες τις πρώην αποικίες τους, τι θα γίνει;. Όσο για εμάς, τους Έλληνες, θα μας αρκούσαν οι χώρες που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος!….

Λησμόνησαν, οι εμφανίζοντες έντονα αταβιστικά φαινόμενα Τούρκοι άρπαγες Ηγέτες, (γιατί ο κ. Ερντογάν δεν είναι μόνος του) τα εδάφη –στέπες της Ασίας- από όπου ξεκίνησαν οι πρόγονοι τους Μογγόλοι και Ούνοι. Δεν ενδιαφέρονται άραγε για τα πατρώα εδάφη /ρίζες τους ή μήπως ντρέπονται ;

Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, καταφεύγει και στην Τ υ μ β ω ρ υ χ ί α (78 νεκροταφεία σε 32 χώρες). Ερντογάν ο Τ υ μ β ω ρ ύ χ ο ς !!!.

ΥΓ Δεν μας είπε ο πολυχρονεμένος –εκ παραδρομής φαντάζομαι – πόσοι μαρτύρησαν και πόσοι τάφοι ανοίχτηκαν για τα μαρτυρικά θύματα των…. Τουρκομαρτύρων!.

Δεν υιοθετώ σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως: «Αρουραίος» ή «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» και «Ερντογάν ο χαμερπής» ή «Μωάμεθ ο Β’ ο Πορθητής» και « Ερντογάν ο πορ@ητής , κ.α ανάλογα.

Δεν χρειάζονται ύβρεις, ως απάντηση στην αγενέστατη τουρκική συμπεριφορά . Επιβάλλεται περιφρόνηση και εγρήγορση , δεδομένου ότι ο αξιοθρήνητος σουλτανίσκος πιθανόν να μην αρκεστεί μόνον σε αλλοπαρμένες δηλώσεις .

loading...