Όχι δεν φοβόμαστε τις δοκιμές των τουρκικών πυραύλων. Η «εθνική μας αφασία» είναι που μας τρομάζει.

 Πέφτουμε από τα σύννεφα για τη δοκιμή του βαλιλιστικού πυραύλου TAYFUN από την Τουρκία; Μάλλον όχι. Η Τουρκία «κουτσά, στραβά» , με σωστά βήματα αλλά και λάθη προσπαθεί και παράγει δικά της οπλικά συστήματα. Το 2017 γράφαμε για τις δοκιμές του YILDIRIM που αρχικά μπορούσε να πλήξει στόχους σε απόσταση από 150-600 χλμ και γινόταν προσπάθεια να αυξήσουν το βεληνεκές στα 900 km με τελικό στόχο τα 2.500 km.

Τώρα έχουμε τον TAYFUN κι έπεται συνέχεια.

Το τι προσπαθεί να κάνει η Τουρκία με την αμυντική της βιομηχανία είναι γνωστό. Με τη δική μας αμυντική βιομηχανία έχει καταλάβει κάποιος τι προσπαθούμε να κάνουμε εκτός από το να την διαλύσουμε; Ας δούμε τι γίνεται στα ΕΑΣ που έφθασαν στο σημείο να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες των Γενικών Επιτελείων. Ας δούμε τι γίνεται στην ΕΑΒ που έχει δώσει τη συντήρηση των C-130 σε ιδιωτική εταιρεία!!! Το ίδιο έχει συμβεί με τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού!

Στα Ναυπηγεία που εκ των πραγμάτων εντάσσονται στην αμυντική μας βιομηχανία…όλο σώζονται, αλλά μπροστά ακόμη δεν έχουν πάρει…

Και δεν είναι μόνο η αμυντική βιομηχανία.

Έχει διαπιστώσει κάποιος όλα αυτά τα χρόνια ότι υπάρχει σχεδιασμός και αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η πραγματική απειλή από την Τουρκία; Ακούσατε κάποιον να μιλά για το πως θα αντιμετωπιστούν οι YILDIRIM και οι TAYFUN; Για τα UAV των Τούρκων έπρεπε να φθάσει το …κοντέρ στις χιλιάδες παραβιάσεις για να κινηθεί -με ρυθμό χελώνας- το σύστημα!

Αντί για όλα αυτά ένα σύστημα «εξοπλιστο-λάγνων» που νομίζουν ότι παίζουν… πόλεμο πανηγυρίζει για ότι σκουπιδαριό μας «προσφέρουν» οι «σύμμαχοι» , χειροκροτεί κάθε ανοησία που από το πουθενά προκύπτει δήθεν για να «εξοπλίσει» τη χώρα έναντι κάποιων δις και μετά τρομοκρατεί τον κόσμο για τη δοκιμή των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων!

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει ο απολογισμός των παράλογων «σχεδίων» και αποφάσεων. Η Ελλάδα έχει πολύ συγκεκριμένα θέματα να λύσει σε ότι έχει να κάνει με το οπλοστάσιο της και όσα διαβάζουμε και ακούμε ότι σκέφτονται εκείνοι που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων προκαλούν απόγνωση!

Όχι δεν φοβόμαστε τις δοκιμές των τουρκικών πυραύλων. Η «εθνική μας αφασία» είναι που μας τρομάζει.

loading...