Καραμανλής – Σγουρός στην “Αγιά Σοφιά” και η κυβερνητική επικίνδυνη μικροψυχία…

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που φέρει την ονομασία Αγιά Σοφιά! Ενός υπέροχου από κάθε άποψη γηπέδου που μονοπώλησε αυτές τις ημέρες τα ΜΜΕ! Ένα εμβληματικό γήπεδο, στην θέση του παλαιού, που μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να φτιάξει! Υλοποιώντας τα όνειρα εκατομμυρίων Ενωσιτών, που μεγάλωσαν σε αυτόν τον ιστορικό χώρο και των οποίων οι καρδιές ράγισαν όταν το γήπεδο γκρεμιζόταν, μετατρέποντας τους φιλάθλους της ΑΕΚ σε νεοπρόσφυγες!

Αξίζουν χίλια μπράβο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και του τα απευθύνω εγώ προσωπικά, που του τα έχω σούρει πολλές φορές, για τα της κακής διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού της ποδοσφαιρικής ομάδας, με αμέτρητες κακές επιλογές!

Οι πολέμιοι αυτής της κατασκευής ήταν πάρα πολλοί! Οι οποίοι κατέχοντας κάποια θέση με αμέτρητο μίσος προσπάθησαν να σταματήσουν αυτήν την κατασκευή, απαραίτητη γενικότερα στο ανέβασμα του προϊόντος στην Ελλάδα!

Αλλά αυτοί οι μικρόψυχοι, οι περίεργοι, δεν σταμάτησαν και ούτε θα σταματήσουν να δείχνουν το μικρό ανάστημά τους!

Μια ημέρα λοιπόν πριν τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου Αγιά Σοφιά έβγαλαν δηλητήριο με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για τον δικέφαλο αετό που κοσμεί την είσοδο του γηπέδου! Είναι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, που εκ του νόμου είναι ο επίσημος σύμβουλος του Κράτους (Υπουργείου Πολιτισμού) για την τέχνη στον δημόσιο χώρο!

Έτσι είδαν, ότι ο περίτεχνος δικέφαλος αετός εκφράζει εθνικισμό, εκφράζει αισθήματα αλυτρωτισμού! Μας λένε, ότι ο δικέφαλος αετός “παριστάνει έναν εστεμμένο δικέφαλο αετό με τα δυο κεφάλια σε στάση επίθεσης με ανοιχτά ράμφη”!

Για κοίτα να δεις! Τα ίδια λέει και ο τουρκικός Τύπος, που πολύ ενοχλήθηκε από όλα όσα εκφράζει αυτή η κατασκευή!

Το θέμα μας όμως είναι γιατί ενοχλήθηκε τόσο πολύ ένας οργανισμός, ένα επιμελητήριο, που αντιπροσωπεύει το Κράτος, την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά δουλική στάση απέναντι στην Τουρκία!

Καταθέτοντας για άλλη μια φορά μια επικίνδυνη εθνικά άποψη και θέση!

Ωστόσο δεν είδαμε να εκθειάζουν το Μουσείο του προσφυγικού Πολιτισμού και το οποίο θα είναι ένας φωτεινός φάρος, μνήμης, γνώσης, μάθησης, για όλους τους Έλληνες!

Βέβαια υπάρχει μεγάλη πίκρα και την οποία κατανοούμε, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ο εκπρόσωπός της στα εγκαίνια του γηπέδου Αγιά Σοφιά, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε τελείως απαρατήρητος από τις χιλιάδες Ενωσίτες που παραβρέθηκαν εκεί και από το γεγονός πως ο Πρόεδρος της ΑΕΚ δεν τον ανέφερε στον λόγο του!

Αντίθετα ανέφερε και ευχαρίστησε για την εκεί παρουσία του, τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, τον πραγματικό “ιδιοκτήτη” της γαλάζιας πολυκατοικίας, Κώστα Καραμανλή!

Μια παρουσία, που ήταν τελείως αδύνατον να μην δημιουργήσει διάφορους συνειρμούς! Μια μεγαλοπρεπής παρουσία, που επευφημήθηκε έντονα!

Βγάζοντας ταυτόχρονα και την αποστροφή της κοινωνίας – για άλλη μια φορά – προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όμως, άλλο ένα πολιτικό μήνυμα έβγαλε ο λαός της ΑΕΚ την Παρασκευή το βράδυ! Επευφήμησε τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και ο οποίος έθεσε τον θεμελιώδη λίθο για να δρομολογηθεί η κατασκευή της Αγιά Σοφιάς με τη διάθεση των χρημάτων της Περιφέρειας! Που σήμερα οικειοποιούνται άλλοι αυτήν την ολοκλήρωση αυτού του οράματος!!

Ηγέτης και …“ηγέτης”…

Από τα τέλη του Φεβρουαρίου η Ρωσία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, λίγο πριν από την έναρξη της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία!

Προ ολίγων 24ώρων η Μόσχα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τις ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας, Ζαπορίζια και της Χερσώνα!

Στη συνέχεια μάλιστα, ο Βλαδίμηρος Πούτιν ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως αυτές οι 4 περιφέρειες προσαρτώνται στην ρωσική ομοσπονδία!

Όμως ο σημερινός φίλος της Ρωσίας, η Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την προσάρτηση των τεσσάρων αυτών περιοχών της Ουκρανίας στην ρωσική ομοσπονδία!

Μάλιστα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, κάνει λόγο πως αυτή η απόφαση αποτελεί “σοβαρή παραβίαση” του Διεθνούς Δικαίου!

Για κοιτάξτε ποιος μιλάει! Αυτός που παράνομα κρατάει την μισή Κύπρο υπό κατοχή, διατηρώντας δυνάμεις τουρκικού στρατού στην Μεγαλόνησο, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και αμφισβητεί όλες τις Συνθήκες για το Αιγαίο Πέλαγος και οι οποίες αναγνωρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο!

Να θυμίσουμε, ότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014! Όπως επίσης, η Τουρκία έχει επικρίνει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έχει στείλει επίσης, οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Ζελένσκι!

Ταυτόχρονα η Άγκυρα αντιτίθεται στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, παρ΄ ότι διατηρεί άριστους δεσμούς, τόσο με τη Μόσχα, όσο και με το Κίεβο! Όμως η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, απολαμβάνοντας πλήρους προστασίας!

Ε αυτά μόνο ένας ηγέτης μπορούσε να τα καταφέρει!

Ενώ ο δικός μας Πρωθυπουργός είναι εχθρός της Ρωσίας, μη κάνοντας περισσότερα από τον Ερντογάν κατά της Μόσχας!

Είναι “εχθρός” του ΝΑΤΟ, παρ΄ ότι έχει μεταβληθεί σε υποτελή αχθοφόρο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας!

Όπερ σημαίνει, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ηγέτης, βλάπτοντας σημαντικά τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα!!

Τουρκικό αεροπλάνο έφτασε …στην Αθήνα και μας έστειλε τα χαιρετίσματα Ερντογάν…

Πριν λίγες ημέρες αεροπλάνο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, έφθασε σε απόσταση μόλις 50 μιλίων από την Αθήνα. Ήταν άλλη μια τουρκική προκλητική ενέργεια! Ένα τουρκικό αεροπλάνο που περιφερόταν στο Αιγαίο μας για περισσότερες από 4 ώρες!

Ναι, υπερίπτατο στο FIR Αθηνών ανενόχλητο!

Αυτό το θλιβερό για την απούσα ελληνική κυβέρνηση και την άτολμη ηγεσία της Αεροπορίας μας, είχε επαναληφθεί και λίγες ημέρες πιο μπροστά!

Άρα οι Τούρκοι δεν χρειάζεται να έλθουν νύχτα, όπως μας διαμηνύει ο Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν, αφού αυτοί έρχονται και ημέρα, χωρίς επακόλουθα, χωρίς ελληνική αντίδραση!

Αρκετή η καταγεγραμμένη οργή στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο! Σας παραθέτω το παρακάτω ερώτημα που διατύπωσε ο φίλος Φίλιππος Αναστασίου!

“Απορώ πραγματικά γιατί άραγε η Ελλάς επιτρέπει σέ ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο τού Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, να φθάνει σέ απόσταση μόλις 50 μιλίων από την Αθήνα.

Υποτίθεται ότι όχι μόνον όταν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά ακόμη και όταν τα απλά τουρκικά UAV, UCAV υπερίπτανται στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο μας, αμέσως τότε σηκώνονται τα Ελληνικά F-16, προκειμένου να τα αναχαιτίσουν και να τα διώξουν πίσω στην Τουρκία..!!!”!

Απορώ λοιπόν γιατί άραγε ΔΈΝ έγινε κάτι παρόμοιο και στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να “κλειδώσουν” και να στρέψουν σέ φυγή το τουρκικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο ATR P-72MPA, το οποίο περιφερόταν όπως γράφεται ελεύθερο στο κεντρικό Αιγαίον για πάνω από τέσσερις ώρες (!!!), ευρισκόμενο μέσα στο FIR Αθηνών;;;;”!

loading...