Αν θέλουν οι Ρώσοι γίνεται ΣΤΑΧΤΗ η Ουκρανία!!! Θέλουν;;; Τι συνέβη σήμερα

 

Ο Πούτιν έκανε μισές δουλειάς, φυσικά όχι τυχαία…

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων στην περιοχή Ντνεπροπετρόφσκ, στην Οδησσό και στο Χάρκοβο.

Η Ρωσία απέδειξε πως μπορεί σε μικρό χρονικά διάστημα να ισοπεδώσει την Ουκρανία! Ακόμα όμως δεν το κάνει, καθώς συμφέρει να μένει ο πόλεμος σε εξέλιξη και οι οικονομίες της Ευρώπης να καταστρέφονται.

Δείτε πως περιγράφουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης -και συγκεκριμένα το TASS– την σημερινή ημέρα:

Στο Κίεβο, κρίσιμες υποδομές έχουν υποστεί ζημιές και το μετρό δεν λειτουργεί. Από τις εκρήξεις υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σε αρκετές περιοχές, για παράδειγμα, στην Πολτάβα, υπάρχουν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Το TASS συγκέντρωσε τις τελευταίες πληροφορίες για τις εκρήξεις στην Ουκρανία.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Περίπου 10 εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο TASS. Οι ήχοι των εκρήξεων ακούστηκαν από τις 08:20 (συμπίπτει με την ώρα της Μόσχας).

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην κεντρική συνοικία Pechersky, στην περιοχή Shevchenkovsky, στην Povitroflotsky Prospekt και στην οδό Volodymyrska, όπου βρίσκεται το κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaliy Klitschko, εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στις συνοικίες Shevchenkovsky και Solomensky. Καπνός παρατηρείται επίσης στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού κοντά στο σταθμό του μετρό Vydubychi.

Στο Κίεβο , το έργο όλων των γραμμών του μετρό έχει ανασταλεί . Οι σταθμοί του μετρό λειτουργούν σαν καταφύγιο.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν αποκλειστεί από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Αντικείμενα στο κέντρο της πόλης υπέστησαν ζημιές, οι υπηρεσίες διάσωσης εργάζονται να τις αποκαταστήσουν..

Στην περιοχή του Κιέβου, σημειώνονται απότομες πτώσεις τάσης στο ηλεκτρικό δίκτυο, δήλωσε ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Εκρήξεις σε άλλες περιοχές

Εκρήξεις σημειώθηκαν και στο Χάρκοβο, σύμφωνα με το δημοσίευμα «Ukraine Now». Η πόλη ξεκίνησε να αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος , διευκρινίζει το δημοσίευμα « Vesti ».

Εκρήξεις ακούγονται στην περιοχή Dnepropetrovsk, στην περιοχή Kropyvnytskyi, στην Οδησσό και στην περιοχή Sumy.

Εκρήξεις σημειώνονται στο Ivano-Frankivsk, ανέφερε η εφημερίδα Strana .

Ζημιές και καταστροφές

Καταγράφηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής της περιοχής Lviv και του Konotop (περιοχή Sumy).

Τα χτυπήματα έγιναν στην ενεργειακή υποδομή στην περιοχή Zhytomyr. Ορισμένοι καταναλωτές μεταφέρθηκαν σε εφεδρικές πηγές ενέργειας (σ.σ. ΑΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΕΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ). 

Διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σημειώνονται στην περιοχή Πολτάβα, σε αρκετές συνοικίες του Χάρκοβο, στην περιοχή Χμελνίτσκι, στην περιοχή Σούμι. Προσωρινές διακοπές στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι πιθανές στην περιοχή Cherkasy.

Η παροχή ζεστού νερού σταμάτησε στο Λβιβ μετά την διακοπή λειτουργίας του θερμοηλεκτρικού σταθμού της πόλης λόγω έκρηξης σε κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής. Μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα.

Το δίκτυο επαφής στη Δυτική Ουκρανία έχει επίσης υποστεί ζημιές, δήλωσε ο ουκρανικός σιδηροδρομικός φορέας Ukrzaliznytsia (Ukrzheldoroga) . Τα τρένα ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Νεκροί και τραυματίες

Ως αποτέλεσμα των εκρήξεων στο Κίεβο, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε η γραμματέας Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας Σβετλάνα Βοντόλαγκα.

Η κατάσταση στο έδαφος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε αεροπορικό συναγερμό σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος αποκάλεσε τις εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής στόχο των χτυπημάτων.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια.

Οι ειδικοί των υπηρεσιών κοινής ωφελείας ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης σε κατεστραμμένες εγκαταστάσεις υποδομής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Strana», στην περιοχή Ρίβνε, τα σχολεία μεταφέρονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ουκρανία λειτουργούν κανονικά (σ.σ. τα άφησε και εδώ όλα ο Πούτιν). Το κύμα έκρηξης προκάλεσε ζημιές στα τζάμια του κτιρίου του κεντρικού σταθμού στο Κίεβο. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, δήλωσε η ουκρανική σιδηροδρομική εταιρεία Ukrzaliznytsia.

Στο Χάρκοβο , οι εργασίες του μετρό ανεστάλησαν για τεχνικούς λόγους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η επίγεια συγκοινωνία δεν λειτουργεί ούτε στην πόλη.

https://www.el.gr/

loading...