Αφού διαβάσετε τα παρακάτω δεν θα πετάξετε τις φλούδες ροδιού ποτέ ξανά!

Φλούδα ροδιού: Ένα από τα πιο ισχυρά φάρμακα στον κόσμο!Οι φλούδες από το ρόδι είναι πολύ χρήσιμες και δεν θα πρέπει να τις πετάτε ποτέ. Θα τις στεγνώνετε και θα τις φυλάτε σε ένα βάζο. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό φάρμακο ενάντια σε κάθε είδους λοίμωξη του στομάχου.

Καταπραύνουν επίσης τις εντερικές διαταραχές.

Οι φλούδες του ροδιού περιέχουν – μεταξύ άλλων – Ω6, βιταμίνες Α, β-καροτένιο, C, Ε, Η, Κ, οργανικά οξέα, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, και όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Image

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση τουςΟι φλούδες του ροδιού χρησιμεύουν ως πρόσθετη βοήθεια για την πρόληψη μαγνησίου και νατρίου, που είναι υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Προστατεύουν από τη γρίπη, το κρυολόγημα, και άλλες λοιμώδεις ασθένειες. Μειώνουν το χρόνο ανάρρωσης και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Αποτελούν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό
Λειτουργούν προστατευτικά για την καρδιά
Αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων
Καθαρίζουν τα έντερα από τις συσσωρευμένες τοξίνες
Προστατεύουν τα όργανα και τους ιστούς από τις ελεύθερες ρίζες
Δείτε επίσης: Γανόδερμα, το ανώτερο από όλα τα βότανα για το ανοσοποιητικό, την αρθρίτιδα, την υπέρταση, τις αλλεργίες, το σάκχαρο κτλ
Καθαρίζουν αποτελεσματικά το ήπαρ
Μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα, κι έτσι προστατεύουν από την αθηροσκλήρωση
Αποτρέπουν την αναιμία
Ρυθμίζουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα
Έχουν διουρητικές ιδιότητες
Βοηθούν σημαντικά στην αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και την οστεοχόνδρωση.
Μειώνουν τις φλεγμονές και ανακουφίζουν από τους πόνους που προκαλούν
Έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες
Μειώνουν την δυσφορία κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου
Διευκολύνουν τη διαδικασία του ύπνου, και βελτιώνουν την ποιότητα του
Για το αδυνάτισμα, το δέρμα και τα μαλλιά
Επιταχύνουν την διάσπαση των λιπών και βοηθούν στην ρύθυμιση του μεταβολισμού
Χρησιμοποιούνται για την θεραπεία και την πρόληψη δερματολογικών παθήσεων όπως ακμή, σπυράκια, εξάνθημα, κ.α.
Δείτε επίσης: Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών, σημαντικές συμβουλές
Δρουν ενάντια στην τριχόπτωση και την πιτυρίδα, και θεραπεύουν τα κατεστραμμένα μαλλιά
Ενυδατώνουν το δέρμα, αποτρέπεουν την ξηρότητα, και απομακρύνουν τοξίνες και μολυσματικούς παράγοντες
Αποτρέπουν την εμφάνιση πρώιμων ρυτίδων
Οι φλούδες του ροδιού βοηθούν το δέρμα μας να “διώξει” τις ακτίνες του ήλιου και το προστατεύουν από την ακτινοβολία του

O Mr.Glubokov έγραψε ένα άρθρο για τις φλούδες του ροδιού το 1999 και έδειξε στον κόσμο ότι η συνταγή του μπορεί να καταπολεμήσει τη χολέρα, τη δυσεντερία, τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, τη σαλμονέλα κ.ά.

Image

Μάθετε κι εσείς την καταπληκτική αυτή θεραπεία.

Προετοιμασία

1. Θεραπεύστε τη δυσεντερία, τη φλεγμονή της σκωληκοειδίτιδας, τη διάρροια, τη χολέρα και τον τύφο, καταναλώνοντας αυτό το τσάι από φλούδες ροδιού με τον ακόλουθο τρόπο:

Βάλτε τις φλούδες ενός ροδιού σε ζεστό νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια πιείτε 1/2 ποτήρι μόνο από το τσάι. Μην το στραγγίξετε, απλά σκεπάστε το. Εάν υποφέρετε από διάρροια, θα έχετε απαλλαγεί από το πρόβλημά σας σε 10 λεπτά περίπου.

Εάν ο πόνος παραμένει, αυτό σημαίνει ότι πάσχετε από κάποια άλλη ασθένεια, οπότε μετά από 3 ώρες μπορείτε να πιείτε ακόμη 1/2 ποτήρι τσάι. Σε διάστημα 5 περίπου ωρών από την ώρα που ήπιατε τσάι για πρώτη φορά, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ καλύτερα.

2. Αντιμετωπίστε την κολίτιδα του λεπτού εντέρου και το έλκος της χολής μέσα σε 7 μέρες, με τον ακόλουθο τρόπο:

Αφού έχετε φτιάξει το τσάι και το έχετε αφήσει για 30 λεπτά, θα πρέπει να αρχίσετε να πίνετε 100ml κατά τη διάρκεια της μέρας. Χωρίστε το τσάι σε 4 ίσα μέρη των 25ml. Ξεκινήστε το πρωί της πρώτης, τρίτης, πέμπτης και έβδομης μέρας της εβδομάδας. Όχι κάθε μέρα!

Αυτό είναι αρκετό για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Εάν τα συμπτώματα παραμένουν, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, αφού πρώτα κάνετε ένα διάλειμμα 7 ημερών.

Το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της θεραπείας και σας ξαναθυμίζουμε ότι δεν πρέπει να στραγγίξετε το τσάι.

Η σωστή αναλογία παρασκευής του ροφήματος αυτού είναι 1:20 (φλούδες : νερό). Εάν δεν ακολουθήσετε αυτή την αναλογία, είναι πιθανό να έχετε πονοκέφαλο, ναυτία ή ζάλη.

Πως να διαλέξετε τα ρόδια και να αποθηκεύσετε τις φλούδες τους
Image

Προτιμήστε τα βαριά, μεσαίου μεγέθους φρούτα με ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς κοψίματα, βαθουλώματα, λευκά ή κιτρινωπά σημεία. Κοιτάξτε το δέρμα του ροδιού να είναι λεπτό, σκληρό και να καλύπτει εντελώς όλη τη σάρκα.

Χρησιμοποιήστε τις φλούδες του ροδιού αφού πλύνετε και στεγνώστε καλά το ρόδι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το εσωτερικό του, και τις λευκές μεμβράνες που προστατεύουν τους σπόρους. Σκουπίστε καλά τις φλούδες. Απλώστε τις σε χαρτοπετσέτα, και καλύψτε τις με γάζα. Αφήστε τις στο δωμάτιο μέχρι να στεγνώσουν εντελώς – 7 με 10 μέρες – ανάλογα με την υγρασία και την θερμοκρασία του δωματίου.

Διαφορετικά, για να επιταχύνετε την διαδικασία στεγνώματος, χρησιμοποιήστε τον ειδικό αφυγραντήρα για λαχανικά και φρούτα (στεγνωτήριο) σε όχι μεγαλύτερη θερμοκρασία από τους 40 βαθμούς, για να διατηρήσουν οι φλούδες όλα τα θρεπτικά συστατικά τους .

Οι φλούδες, θα πρέπει να διατηρήσουν το χαρακτηριστικό τους καφέ χρώμα, και να είναι εύθραστες στην αφή. Να θρυμματίζονται όταν συμπιέζονται.

Διατηρήστε τις σε σφραγισμένα γυάλινα βάζα, σε ξηρό και σκιερό μέρος, προστατευμένες από τον ήλιο. Διατηρούνται για 12 μήνες.

* Οι φλούδες του ροδιού μπορούν να προκαλέσουν υψηλού βαθμού αλλεργιογέννεση. Γι’ αυτό να χρησιμοποιούνται με προσοχή στην εγκυμοσύνη, την γαλουχία, από παιδιά και εφήβους. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώστε πρώτα τον γιατρό σας.

loading...