Νέα Ζηλανδία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε φόρους στα ρεψίματα και τον «αερισμό» των βοοειδών!

Έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα από τότε που η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε φόρους στα ρεψίματα των βοοειδών και στις εκπομπές ούρων για τον έλεγχο των γεωργικών εκπομπών.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν αρχίσει τώρα να διαμαρτύρονται για την απόφαση. Με μια σκληρή απόφαση να αντιταχθούν, οι αγρότες εθεάθησαν να διαδηλώνουν πανεθνικά.

Συνοδεία αγροτικών οχημάτων εμφανίστηκαν στο Ώκλαντ, στο Ουέλινγκτον και σε άλλες πολιτείες, με τους αγρότες να απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό που αποκαλούν τον φόρο “ρεψίματος και αερισμού”. Χιλιάδες αγρότες εθεάθησαν να κρατούν πλακάτ που έγραφαν: «Δεν πρόκειται να το δεχτούμε»

Ο νόμος ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό Jacinda Ardern μαζί με τον υπουργό της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δηλώνοντας ότι είναι η πρώτη στον κόσμο που επιχειρεί να ελέγξει τις εκπομπές μεθανίου και οξειδίου του αζώτου.

Το μεθάνιο είναι ένα από τα πιο επιβλαβή αέρια, όπως και το διοξείδιο του άνθρακα. Τώρα πρέπει να αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή, στη Νέα Ζηλανδία οι εκπομπές των πάνω από έξι εκατομμυρίων αγελάδων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Η Τζασίντα υποστήριξε ότι αυτός ο νόμος είναι απαραίτητος για την επιβράδυνση των εκπομπών και θα μπορούσε ακόμη και να ωφελήσει τους αγρότες εάν χρεώνουν για κρέας φιλικό προς το κλίμα.

Ωστόσο, όπως είπε ο διοργανωτής διαμαρτυρίας Bryan Mackenzie, “Η ιδεολογική δέσμευση της κυβέρνησης για τιμωρητικούς και αντιπαραγωγικούς φόρους εκπομπών στην παραγωγή τροφίμων είναι μια υπαρξιακή απειλή για τις αγροτικές κοινότητες”. Και συνέχισε, «Μετά από χρόνια ψεύτικης διαβούλευσης, η κυβέρνηση εγκατέλειψε κάθε προσποίηση μιας δίκαιης και εφαρμόσιμης γεωργικής πολιτικής εκπομπών, ανέφερε το AFP.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εκπομπές από τη γεωργία ευθύνονται σχεδόν για το 30 τοις εκατό των κλιματικών συνθηκών της χώρας. Οι περιβαλλοντολόγοι υποστήριξαν ότι οι αγρότες έχουν κολλήσει στη λάσπη και αν δεν αποδεχτούν τον νόμο, θα υποφέρουν μαζί με όλους λόγω της επιδείνωσης της κλιματικής κατάστασης της χώρας.

(Με πληροφορίες από φορείς)

primenews.press

loading...