Δολιοφθορά ήταν η έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας: Ανατινάχτηκε φορτηγό μαζί με διερχόμενο τρένο που μετέφερε καύσιμα Τι ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας

 «Ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας» ανακοίνωσε πριν από λίγο η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας σχετικα με την μεγάλη έκρηξη που έλαβε χώρα το πρωί και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην γέφυρα.

“Σήμερα στις 6:07 στο αυτοκινητιστικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από την πλευρά της χερσονήσου Ταμάν , ανατινάχθηκε ένα φορτηγό, το οποίο προκάλεσε την ανάφλεξη επτά δεξαμενών καυσίμων ενός σιδηροδρομικού τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.” λέει η ανακοίνωση.

Επρόκειτο για οργανωμένη δολιοφθορά και το αποτέλεσμα για το Κίεβο και την Δύση ήταν εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή , δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομους της γέφυρας του Κερτς κατέρρευσαν μερικώς. Το τόξο πάνω από το χερσαίο τμήμα της γέφυρας δεν υπέστη ζημιές. Θεωρείται ότι μπορούν να επισκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακόμα και έτσι όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον εφοδιασμό της Κριμαίας από την ρωσική ενδοχώρα αλλά και να μεταφερθούν ενισχύσεις στις ρωσικές δυνάμεις της Χερσώνας.

Για τις ρωσικές ενισχύσεις στην Χερσώνα υπάρχει βέβαια ο διάδρομος που έχει ανοιχτεί μετά την κατάληψη της Μαριούπολης.

Συμβολικά αλλά και ουσιαστικά Κίεβο και Δύση (οι Ουκρανοί τίποτε δεν πετυχαίνουν μόνοι τους) πέτυχαν μία σημαντική επιτυχία.

Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση της Μόσχας σε αυτό το κτύπημα. Να θυμίσουμε ότι ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ν.Μεντβέντεφ τον Ιούλιο είχε δηλώσει πως αν κτυπηθεί η γέφυρα στην Κριμαία αυτό θα σημάνει την έναρξη πυρηνικού πολέμου.

«Εάν η γέφυρα της Κριμαίας κτυπηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις τότε η ημέρα της κρίσεως θα έρθει για όλους τους», δήλωσε μιλώντας σε  εκδήλωση  βετεράνων του ρωσικού Στρατού, για να συμπληρώσει:

«Αν κάποιο άλλο κράτος, όπως η Ουκρανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Κριμαία δεν είναι ρωσική, τότε, αυτό το κράτος είναι μία συστημική απειλή για εμάς».

Το βίντεο της πολύ ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας δόθηκε στην δημοσιότητα.

Τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας και δείχνει τι συνέβη στις 6:02 όταν στο οδικό τμήμα της γέφυρας βρίσκονται αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, μέχρι που κάποια στιγμή εκδηλώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο φορτηγό.

 Στα πλάνα εκτός από το φορτηγό, από το οποίο φαίνεται ότι προήλθε η έκρηξη, περνά και ένα άλλο αυτοκίνητο.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν υπάρχουν θύματα αλλά όπως δείχνουν τα πλάνα, σίγουρα υπάρχουν.

Άλλωστε το φορτηγό κάποιος το οδηγούσε…

Φαίνεται άλλωστε να υπάρχουν στα πλάνα άλλο ένα φορτηγό και ένα τουλάχιστον αυτοκίηντο.

Είναι σαφές ότι οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί που σχεδίασαν από κοινού αυτό το χτύπημα, γνώριζαν ότι θα σκοτωθούν άμαχοι.

Η Δύση πρέπει να δώσει μία σαφή απάντηση για το ποιους θεωρεί αμάχους και ποιους όχι.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο αναγνώρισε την εμπλοκή του στην βομβιστική αυτή επίθεση καθώς όπως έγραψε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ «Η γέφυρα ήταν μόνον η αρχή» και δημοσίευσε μία φωτογραφία με τμήμα του οδικού άξονα της γέφυρας να έχει βυθιστεί.

loading...