Ο περίεργος ρόλος του Πούτιν και του Ζελένσκι.

Ο υποστράτηγος Smedley Darlington Butler ήταν ανώτερος αξιωματικός του σώματος πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και Official website The Times of Voulgaroktonos).

Κατά τη διάρκεια καριέρας του ως πεζοναύτης συμμετείχε σε στρατιωτικές ενέργειες στις Φιλιππίνες, την Κίνα, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική, και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μπάτλερ ήταν ο πιο παρασημοφορημένος πεζοναύτης στην ιστορία των ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος της καριέρας του είχε λάβει 16 μετάλλια, από τα οποία τα πέντε ήταν για ηρωισμό. Είναι ένας από τους 19 άνδρες που έλαβαν το Μετάλλιο της Τιμής δύο φορές, και ένας από τους τρεις που του απονεμήθηκε το μετάλλιο Brevet του Σώματος Πεζοναυτών (μαζί με τον Wendell Neville και τον David Porter) και το Μετάλλιο της Τιμής, και ο μόνος πεζοναύτης που του απονεμήθηκε το Brevet Μετάλλιο και δύο Μετάλλια Τιμής, όλα για ξεχωριστές δράσεις.

Το 1933, ενεπλάκη σε μια διαμάχη γνωστή ως Business Plot , όταν είπε σε μια επιτροπή του Κογκρέσου ότι μια ομάδα πλούσιων βιομηχάνων σχεδίαζε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα για να ανατρέψει τον Πρόεδρο Franklin D. Roosevelt. Όλα τα εμπλεκόμενα άτομα αρνήθηκαν την ύπαρξη συνωμοσίας και τα μέσα ενημέρωσης γελοιοποίησαν τους ισχυρισμούς, αλλά μια τελική έκθεση από μια ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων επιβεβαίωσε ορισμένες από τις καταθέσεις του Μπάτλερ. Ο Μπάτλερ αργότερα έγινε ειλικρινής επικριτής των αμερικανικών πολέμων και των συνεπειών τους. Το 1935, ο Μπάτλερ έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο War Is a Racket , όπου περιγράφει και επικρίνει τη λειτουργία των Ηνωμένων Πολιτειών στις ξένες δράσεις και πολέμους τους, όπως εκείνους στους οποίους είχε εμπλακεί, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και άλλων ιμπεριαλιστικών κινήτρων πίσω από πόλεμοι των ΗΠΑ.

Το 1935 έγραψε το αποκαλυπτικό “War Is a Racket” μια καταδίκη για τα τεράστια οικονομικά οφέλη από τοους πολέμους. Οι απόψεις του για το θέμα συνοψίζονται στο ακόλουθο απόσπασμα από το τεύχος Νοεμβρίου 1935 του σοσιαλιστικού περιοδικού Common Sense : Ο πόλεμος για οποιονδήποτε άλλο λόγο είναι απλά μια απάτη. Δεν υπάρχει κάποιο κόλπο σε αυτή την απάτη, απλά εθελοτυφλεί η στρατιωτική συμμορία. Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που πρόθυμα θα υποδείξουν τον εχθρό. Επίσης υπάρχουν οι “σκληροί άνδρες” που θα συντρίψουν τον εχθρό, οι εγκέφαλοι που θα σχεδιάσουν και θα προετοιμάσουν τον πόλεμο και το μεγάλο αφεντικό, ο υπερεθνικιστής καπιταλιστής. Ίσως να φαίνεται περίεργο που ένας στρατιωτικός κάνει τέτοιες παρομοιώσεις αλλά με αναγκάζει η αλήθεια.

Πέρασα 33 χρόνια και τέσσερις μήνες στην ενεργό στρατιωτική θητεία και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου ως στέλεχος για τις μεγάλες επιχειρήσεις, την Wall Street και τους τραπεζίτες. Ήμουν μια ρακέτα και ένας γκάνγκστερ για τον καπιταλισμό. Βοήθησα να γίνει το Μεξικό και ειδικά το Tampico ασφαλές για τα αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα το 1914. Βοήθησα να γίνει η Αϊτή και η Κούβα ένα αξιοπρεπές μέρος για τα αγόρια της Εθνικής Τράπεζας της Πόλης, ώστε να εισπράττουν έσοδα. Βοήθησα στον βιασμό μισής ντουζίνας δημοκρατιών της Κεντρικής Αμερικής προς όφελος της Wall Street. Συνέβαλα να εξαγνιστεί η Νικαράγουα για το International Banking House of Brown Brothers το 1902–1912. Έφερα φως στη Δομινικανή Δημοκρατία για τα αμερικανικά συμφέροντα ζάχαρης το 1916. Βοήθησα να γίνει η Ονδούρα υποχείριο για τις αμερικανικές εταιρείες φρούτων το 1903. Στην Κίνα το 1927 βοήθησα να διασφαλιστεί ότι η Standard Oil συνέχισε τον δρόμο της ανενόχλητη. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτό, μπορεί να είχα δώσει μερικές συμβουλές στον Αλ Καπόνε . Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν να χειριστεί τη ρακέτα του σε τρεις περιφέρειες. Χειρουργήθηκα σε τρεις ηπείρους.

Πιστεύω στην επαρκή άμυνα στα σύνορά μας και τίποτα άλλο. Αν έρθει εδώ ένα κράτος για να μας πολεμήσει, τότε θα πολεμήσουμε. Το πρόβλημα με τις ΗΠΑ είναι ότι όταν το δολάριο κερδίζει μόνο το 6% εδώ, τότε γίνεται ανήσυχο και πηγαίνει στο εξωτερικό για να αποσπάσει το 100%. Στη συνέχεια, η σημαία ακολουθεί το δολάριο και οι Αμερικανοί στρατιώτες ακολουθούν τη σημαία.Δεν θα πήγαινα ξανά στον πόλεμο, όπως έκανα, για να προστατέψω μερικές κακές επενδύσεις κάποιων τραπεζιτών. Για δύο μόνο πράγματα θα άξιζε να πολεμήσουμε. Το ένα είναι η υπεράσπιση των σπιτιών μας και ο άλλος η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των ΗΠΑ.

Την δεκαετία του 1930 ο Butler αγανακτισμένος μίλησε για την μεγαλύτερη και πιο απάνθρωπη δραστηριότητα στην ανθρώπινη ιστορία. τον πόλεμο.

Η έννοια του αμυντικού πολέμου στο διεθνές δίκαιο αφορά την πολεμική εμπλοκή μεταξύ των εθνών. Η χρήση όπλων ανάγεται ιστορικά στην αρχαιότητα και προηγείται της εμφάνισης των εθνών-κρατών. Η νόμιμη άμυνα επιτρέπεται και είναι δίκαιη όταν τεθούν σε κίνδυνο οι βασικές ανθρώπινες αξίες η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η επιβίωση και η ζωή. Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου. Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά.

Οι πόλεμοι αποδοκιμαζόταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομι­μότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο. “Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους.”

Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182). (1) Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του. Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ρωσίας-Αμερικής Ουκρανίας την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης.

Εισαγωγές λιπασμάτων έγιναν από την Αμερική κατόπιν προτροπων του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις. Η Ρωσία επέτυχε να διατηρήσει την οικονομική δύναμη της, εξάγοντας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα (τιτάνιο-αντιντομόνιο) σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Αμερική.

Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας. Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία. Επίσης και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία που είναι και μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400.

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσική Ομοσπονδία ηγείται των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν στους προεδρικούς θώκους των δύο κρατών δεν θα βρίσκονται πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ερντογάν. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων. Από ότι δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής ο Πούτιν με τις ανορθόδοξες τακτικές του στην Ουκρανία στον τομέα του εξοπλισμού, και με το πολύ μικρό αριθμητικά στράτευμα, ότι μας οδηγεί στο παγκόσμιο κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE TIMES OF VOULGAROKTONOS).

loading...