Η ΕΕ αναγνωρίζει έμμεσα το Ψευδοκράτος: Ανοίγει γραφείο μαζί με το γερμανικό ινστιτούτο Γκαίτε στην κατεχόμενη Λευκωσία!

Θα δίνει υποτροφίες στους Τουρκοκυπρίους «για να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

H EE αλλά και η Γερμανία προχώρησαν σε μία αδιανόητη ενέργεια με την οποία εμμέσως αναγνωρίζουν το Ψευδοκράτος καθώς εγκαινίασαν μέσω του γερμανικού ινστιτούτου Γκαίτε γραφείο υποτροφιών για Τουρκοκυπρίους!

Το γερμανικό ινστιτούτο Γκαίτε δεν είναι απλά ένας… σύλλογος όπου διάφοροι διαβάζουν ποιήμτα του Γκαίτε και το Έπος των Νιμπελούγκεν, είναι ένας οργανισμός ο οποίος ασκεί «μαλακή» δύναμη για λογαριασμό της Γερμανίας και μάλιστα πολλές από τις ενέργειές του έχουν αμιγώς πολιτικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, και ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης του Ψευδοκράτους, προσπαθούν να επιβάλουν καθεστώς αναγνώρισης των Κατεχομένων σε διεθνές επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ινστιτούτο Γκαίτε πραγματοποίησαν αυτή την πρωτοφανή ενέργεια στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, «το γραφείο στην κατεχόμενη Λευκωσία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βοήθειας που παρέχει η Ε.Ε. στους Τουρκοκυπρίους για να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το κτίριο θα είναι ανοικτό στο κοινό και συνιστά σαφή απόδειξη της επένδυσης της Ε.Ε. στο μέλλον των Τουρκοκυπρίων».

Την ίδια, δηλαδή, στιγμή που το Ψευδοκράτος σε κάθε τόνο δηλώνει ότι δεν συζητά τίποτε άλλο, παρά αναγνώρισή του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε το… στηρίζουν προσφέροντας στα Κατεχόμενα νέες υπηρεσίες.

Αν υποθέσουμε ότι η ΕΕ ήθελε να βοηθήσει Τουρκοκυπρίους γιατί αυτό το γραφείο δεν άνοιξε στην ελεύθερη Λευκωσία, αλλά στα Κατεχόμενα;

Υπάρχουν και παλαιότερα περιστατικά στη Μεγαλόνησο, όταν, π.χ., ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαίτε σε δημόσια ομιλία του δήλωνε ανερυθρίαστα: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο κυματίζει η ελληνική σημαία στο νησί, αντί για την κυπριακή».

Σκληρή ανακοίνωση

Τότε (το 2012), μάλιστα, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού είχε εκδώσει μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία τού ζητούσε να απολογηθεί, τονίζοντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση ο κυπριακός Ελληνισμός θα θεωρήσει τη Γερμανία εχθρική δύναμη, η οποία, προφανώς, δεν ενδιαφέρεται για την εδραίωση μιας ευρωπαϊκής Γερμανίας, αλλά μιας γερμανικής Ευρώπης».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υποτροφιών της Ε.Ε. για την τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει προσφέρει σε πάνω από 2.000 Τουρκοκυπρίους τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να καταρτιστούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, «το εμβληματικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ε.Ε. για τη διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου».

Στην ουσία όμως η ΕΕ επιβραβεύει τις προσπάθειες των Τούρκων για την αναγνώριση του Ψευδοκράτους.

loading...