Το κοινό νήμα του φασισμού είναι τόσο μεγάλο που δεν το βλέπουμε.

Δεν υπήρξε ποτέ διακοπή. Το νήμα δεν έχει σπάσει ποτέ. Οι αγγλοσαξονικοί επιχειρηματικοί κύκλοι πάντα βοηθούσαν, χρησιμοποιούσαν και προστάτευαν κρυφά τους Ναζί.

Αρκεί να ξαναδιαβάσετε την ανεπίσημη ιστορία της δεκαετίας του 1930 για να πειστείτε γι’ αυτό, αλλά αρκεί επίσης να θυμηθείτε την ανάκαμψη αυτών των Ναζί μετά και ακόμη και πριν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι μια ανάκτηση που τεκμηριώνεται τέλεια από επαληθευμένες πηγές.

Η πραγματική αγγλοσαξονική εμμονή, όπως αυτή των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων εκείνη την εποχή, ήταν ο κομμουνιστικός κίνδυνος και ιδιαίτερα ο σοβιετικός κίνδυνος. και τα πάντα, απολύτως όλα, ήταν καλά για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον κίνδυνο. συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της αιχμής του δόρατος του φασισμού και των στρατευμάτων του.

Αυτό δεν είναι οπορτουνισμός, όπως οι άνθρωποι προσπαθούσαν πάντα να διακρίνουν. όχι, είναι συνεταιρισμός. Υπάρχει ένας κρίκος τόσο μεγάλος όσο ένα σχοινί, ή σαν μια αλυσίδα, μεταξύ των πολύ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων από τη μια και του φασισμού από την άλλη.

Φυσικά, η επίσημη ιστορία της Γαλλίας αρνείται την ύπαρξη του Cagoule, αλλά μπορώ να σας πω, έχοντας την ευκαιρία να συμβουλευτείτε τα αρχεία του Cagoule στη μυστική τους κατάθεση στο Eure, ότι υπήρχε και ότι χρηματοδοτήθηκε από πολύ μεγάλους εργοδότες. Ο Μιτεράν είναι ένα ανεπαρκώς σχολιασμένο παράδειγμα. Αν είχαμε προσέξει τις αποκαλύψεις για την καριέρα του, θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει πρόοδο στην κατανόηση του φαινομένου που αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ του φασισμού και των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν τα ίδια συμφέροντα κυριαρχίας στις μάζες με τους Ναζί, τις ίδιες μεθόδους, βασισμένες στον έλεγχο και τη διακυβέρνηση και την ίδια άρνηση του «δημοκρατικού». βρίσκουμε το ίδιο ενδιαφέρον για τη σύσταση των καρτέλ και των εταιρειών. μην ξεχνάτε την κατάσταση της δεκαετίας του 1930 που χαρακτηρίζεται από υπερπαραγωγή, κατάρρευση τιμών, μαζική ανεργία και κοινωνική αναταραχή. Και θυμηθείτε το 1936 στη Γαλλία.

Σας συμβουλεύω να διαβάσετε τα έργα που γράφτηκαν το 1936 από τους συγγραφείς εκείνης της εποχής. θα πάρετε το μέτρο του φόβου των ιδιοκτητών ακινήτων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι για όλα, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης της ανόδου του φασισμού.

Τα έργα της εποχής μας, όπως αυτά της Annie Lacroix-Riz, είναι πολύ σαφή και τέλεια τεκμηριωμένα, αλλά δυστυχώς, είναι ελάχιστα διανεμημένα και προπάντων σημειώνονται με τη σφραγίδα της ύβρεως μιας και είναι σταλινική. Από την άλλη πλευρά, τα φιλοαμερικανικά έργα, υπέρ της CIA, υπέρ της AFL-CIO, εμπνευσμένα από τις αμερικανικές υπηρεσίες και εκδόθηκαν από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ιστορίας που χρηματοδοτήθηκε από τους εργοδότες για την αποκατάσταση του φασισμού, απήλαυσαν ένα ευρύ κοινό. Συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών καναλιών.

Σας συμβουλεύω επίσης να διαβάσετε τα έργα του Pierre de Villemarest, που ήταν φίλος μου, έργα αφιερωμένα στη χρηματοδότηση των Ναζί και την άνοδο του Χίτλερ… από τους Αγγλοσάξονες.

Υπάρχει μια άμεση υποταγή, ούτε καν κρυφή εκείνη τη στιγμή. θάφτηκε μετά καθώς το χρήμα και οι επιχειρηματικοί κύκλοι απομακρύνθηκαν από τον φασισμό όταν νικήθηκε και αυτό ήδη από τον Μπαρμπαρόσα .

Η συμμαχία που μας δίνεται να δούμε δεν είναι περιστασιακή, είναι οργανική, εξαρτάται από τους στόχους που επιδιώκει ο ένας από τον άλλον. Αυτοί οι στόχοι του μεγαλείου, της ανανέωσης, μιας νέας τάξης πραγμάτων περνούν πάντα μέσα από θυσίες. Είναι θέμα συγκρότησης πολιτικών καθεστώτων, ιδεολογιών που χρησιμεύουν ως δικαιολογίες για τη θυσία των μαζών προς όφελος μιας οντότητας, είτε είναι ηγέτης, κοινωνική τάξη, ιδέα ή θρησκεία.

Η λέξη-κλειδί του φασισμού δεν είναι ο ρατσισμός, όπως θα ήθελαν κάποιοι να πιστέψουμε, η λέξη κλειδί είναι η θυσία.

Η θυσία σου.

Και εδώ είμαστε.

Η θυσία μπορεί να διαφοροποιηθεί:για την οικονομία
για το έθνος
για μια ιδέα
για τη φυλή
για το αφεντικό
για μεγαλείο
για την κατάταξη
για μια θρησκεία κ.λπ.

Όλα είναι καλά γιατί οι λόγοι για τη θυσία του εαυτού μας είναι εναλλάξιμοι, μόνο το αποτέλεσμα μετράει: η θυσία των μαζών.
***
Τα μέσα ενημέρωσης κρύβουν τη φασιστική ιδεολογία της ουκρανικής πολιτοφυλακής που επισκέπτεται το Κογκρέσο

από το Moon of Alabama .

Τα «δυτικά» μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αποναζοποιούν την Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι οι ναζιστικοί σχηματισμοί της χώρας, τους οποίους αποδοκίμαζαν εδώ και καιρό, είναι τώρα μια αβλαβής συγκέντρωση διασημοτήτων.

Θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει αυτές τις αλλαγές μέσα από διάφορα άρθρα από τους New York Times:

15 Μαρτίου 2019 : Πάνω στην πανοπλία του ήταν ένα σύμβολο που χρησιμοποιούνταν συνήθως από το τάγμα Azov, μια ουκρανική νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση .

11 Φεβρουαρίου 2020 : Οι υπερασπιστές του ουκρανικού τάγματος Azov, το οποίο το FBI αποκαλεί «μια παραστρατιωτική μονάδα» διαβόητη για τη «σύνδεσή του με τη νεοναζιστική ιδεολογία», μας κατηγορούν ότι είμαστε μέρος μιας εκστρατείας του Κρεμλίνου για τη «δαιμονοποίηση» της ομάδας.

17 Μαρτίου 2022 : Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook είπε ότι έκανε μια εξαίρεση στην αντιεξτρεμιστική πολιτική του για να επιτρέψει επαίνους για την ακροδεξιά στρατιωτική μονάδα του τάγματος Azov της Ουκρανίας, «αυστηρά στο πλαίσιο της άμυνας της Ουκρανίας ή στο ρόλο της στο Εθνοφρουρά της Ουκρανίας».

29 Απριλίου 2022 : Αυτές οι σκηνές προέρχονται από βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες από το Σύνταγμα Azov, μια μονάδα του ουκρανικού στρατού , η οποία λέει ότι μεταφέρθηκαν σε αποθήκες που μοιάζουν με λαβύρινθο κάτω από το αχανές χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία.

Όπως έγραψα προηγουμένως :

«Αυτό που κάποτε ήταν «μια νεοναζιστική ουκρανική παραστρατιωτική οργάνωση», η οποία σύμφωνα με το FBI είναι διαβόητη για τη «σύνδεσή της με τη νεοναζιστική ιδεολογία», αρχικά μετονομάστηκε απλώς σε «ακροδεξιά» προτού γίνει «κανονική μονάδα του ουκρανικού στρατού». »

Σήμερα, οι New York Times έχουν προχωρήσει από αυτή την εξέλιξη μετατρέποντας ένα δελτίο τύπου της ουκρανικής κυβέρνησης σε μια δακρύβρεχτη ιστορία για την επανένωση των απελευθερωμένων ηττημένων του Αζόφ με τις οικογένειές τους:

Οι διοικητές του απελευθερωμένου Αζόφ έχουν συναισθηματική επανένωση με μέλη της οικογένειας στην Τουρκία

Οι διοικητές του διαβόητου τάγματος Azov της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια συναισθηματική επανένωση με τις οικογένειές τους στην Τουρκία, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, τιμώντας τους μαχητές που απελευθερώθηκαν από τη ρωσική φυλακή τον περασμένο μήνα στη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων από την έναρξη του πολέμου.

Μεταξύ των 215 Ουκρανών αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν στην ανταλλαγή ήταν 108 μέλη του τάγματος Azov. Η υπεράσπιση του ομίλου στο χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη – η πόλη του νότιου λιμανιού που αποδεκατίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τους πρώτους μήνες του πολέμου – έχει γίνει ένα ισχυρό σύμβολο της ταλαιπωρίας που προκάλεσε η Ρωσία και της αντίστασης της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους όρους της ανταλλαγής, οι διοικητές των ταγμάτων πρέπει να παραμείνουν στην Τουρκία –η οποία διαπραγματεύτηκε την ανταλλαγή– μέχρι το τέλος του πολέμου. Μετά από μήνες αναμονής, ενώθηκαν ξανά με μέλη της οικογένειάς τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και φωτογραφίες που διανεμήθηκαν από την υπηρεσία Τύπου της Ουκρανίας προεδρίας.

«Υπάρχουν πολλά συναισθήματα», είπε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska, η οποία παρευρέθηκε στη συνάντηση, σε ανάρτησή της στο Telegram. «Ο δρόμος μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν μακρύς και δύσκολος. Τελικά, μπόρεσαν να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλον…. Η κ. Zelenska είπε ότι έστειλε στα μέλη του τάγματος Azov «τις ευχαριστίες της Ουκρανίας, του προέδρου και όλων των ανθρώπων για τους οποίους αγωνίζονται».

Πώς μπορεί κάποιος που εργάζεται στους New York Times να μην ντρέπεται για αυτό το άσπρισμα μιας βαθιάς φασιστικής οργάνωσης.

Οι NYT απέχουν πολύ από τη μοναδική “δυτική” διέξοδο που το κάνει. Ήταν εύκολο για μένα να βρω περίπου 40 άρθρα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που μεταξύ 2014 και Απριλίου 2022 συζητούσαν κριτικά την «αμφιλεγόμενη» ναζιστική ιδεολογία του Azov και άλλων ουκρανικών πολιτοφυλακών. Στη συνέχεια η κάλυψη άλλαξε απότομα, μετατρέποντας αυτές τις φασιστικές ομάδες σε ακίνδυνους πατριώτες.

Άλλοι έχουν κάνει παρόμοιες αναλύσεις :

«Για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς έχει αλλάξει η προσέγγιση των καναδικών μέσων ενημέρωσης στο ρεπορτάζ για το σύνταγμα Azov (πρώην τάγμα Azov) με τα χρόνια, ερευνήσαμε κάθε αναφορά της ομάδας στα αρχεία των Toronto Star, The Globe and Mail και National Post. . Αναζητήσαμε επίσης την ιστοσελίδα του CBC News, καθώς και κάποιες από τις εκπομπές τους. Και οι 90 μοναδικές αναφορές που βρήκαμε (στις 10 Αυγούστου) έχουν συγκεντρωθεί, με την περιγραφή του Azov που παρέχεται στο εν λόγω άρθρο ή εκπομπή σημειωμένη για σύγκριση.

Διαπιστώσαμε ότι αυτά τα ειδησεογραφικά μέσα (και οι ειδησεογραφικές υπηρεσίες στις οποίες βασιζόταν μεγάλο μέρος της κάλυψής τους) πέρασαν από την άμεση αναγνώριση της νεοναζιστικής ιδεολογίας του Azov στο ότι η ομάδα είναι απλώς «αμφιλεγόμενη». Ορισμένες αναφορές δεν περιλάμβαναν κανένα χαρακτηρισμό και απλώς παρουσίασαν την ομάδα ως μια άλλη ουκρανική στρατιωτική μονάδα που πολεμά τη Ρωσία. ”

Δεν ήταν μόνο τα μέσα ενημέρωσης αλλά και οι πολιτικοί που από την καταδίκη του Αζόφ και άλλων ναζιστικών ομάδων τους υποδέχτηκαν ως καλεσμένους στην Ουάσιγκτον.

Στις 27 Μαρτίου 2028, το The Hill ανέφερε:

Το Κογκρέσο απαγορεύει τα όπλα για ουκρανικές πολιτοφυλακές που συνδέονται με νεοναζί

Μια ελάχιστα παρατηρήσιμη διάταξη στο νομοσχέδιο 2.232 σελίδων για τις κρατικές δαπάνες που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα απαγορεύει τα αμερικανικά όπλα να πάνε σε μια αμφιλεγόμενη υπερεθνικιστική πολιτοφυλακή στην Ουκρανία που έχει δεχτεί ανοιχτά νεοναζί στις τάξεις της.

Τα νομοσχέδια δαπανών που εγκρίθηκαν από το Σώμα τα τελευταία τρία χρόνια περιελάμβαναν την απαγόρευση της βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία να πηγαίνει στο τάγμα Azov, αλλά η διάταξη αφαιρέθηκε πριν από την τελική ψήφιση κάθε χρόνο.

Φέτος, ωστόσο, το νομοσχέδιο των 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε σε νόμο την περασμένη εβδομάδα αναφέρει ότι «κανένα από τα κεφάλαια που διατίθενται με αυτόν τον νόμο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή όπλων, εκπαίδευσης ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας στο τάγμα Azov».

«Η λευκή υπεροχή και ο νεοναζισμός είναι απαράδεκτοι και δεν έχουν θέση στον κόσμο μας», είπε ο βουλευτής Ro Khanna (D-Καλιφόρνια), ένθερμος επικριτής της θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία, σε δήλωση την Τρίτη στο The Hill. «Είμαι πολύ χαρούμενος που το omnibus που υιοθετήθηκε πρόσφατα εμποδίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέχουν όπλα και εκπαιδευτική βοήθεια στο νεοναζιστικό τάγμα Azov που πολεμά στην Ουκρανία».

Ένα χρόνο αργότερα, αυτή η γλώσσα αφαιρέθηκε και πάλι από το νομοσχέδιο για τις γενικές δαπάνες.

Τρία χρόνια αργότερα, οι ίδιοι Ναζί χαιρετίζονται από εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου .

«Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Καλιφόρνιας Άνταμ Σιφ, ο οποίος ώθησε την φάρσα Τραμπ-Ρωσίας όσο κανείς άλλος, κάλεσε τους νεοναζί που υπηρετούσαν στο ουκρανικό τάγμα Azov στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και συναντήθηκε μαζί τους τη Δευτέρα. …

«Η αμερικανική αριστερά ευθυγραμμίζεται ανοιχτά με τους Ναζί ενώ απεικονίζει την εσωτερική της πολιτική αντιπολίτευση ως Ναζί που αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία», σημείωσε ο Sean Adl-Tabatabai σε μια ανάλυση του News Punch στις 27 Σεπτεμβρίου . …

Πόσο γρήγορα φαίνεται να ξεχνούν. …

Μόλις πριν από τρία χρόνια, 40 αμερικανοί γερουσιαστές υπέγραψαν μια επιστολή ζητώντας να προστεθεί το τάγμα Azov σε έναν κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων… Όταν αναφέρθηκε ότι το τάγμα Azov ήταν κεντρικό στον αγώνα κατά της εισβολής Ρώσοι φέτος, Δημοκρατικοί και οι πρώην τους Οι σύμμαχοι των μέσων ενημέρωσης τους αντιμετώπισαν περισσότερο ως ήρωες παρά ως τρομοκράτες, λένε οι επικριτές… Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι Ουκρανοί στρατιώτες φέρεται να ευχαριστούσαν το Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων που είχε εγκρίνει μέχρι στιγμής…τότε θα ζητούσαν περισσότερα. »

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά φωτογραφιών από Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές που συναντώνται με τέτοιες ομάδες, που δημοσιεύονται από την Ντάρια Καλενιούκ, αναπληρώτρια διευθύντρια μιας ουκρανικής ομάδας ακτιβιστών που ονομάζεται Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς. Το Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ στο Κίεβο. Μαζί με το αμφιλεγόμενο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας , είναι μια πολιτική επιβολή που κατηγορεί οποιονδήποτε στην Ουκρανία για «διαφθορά» μόλις ξεφύγει από τη γραμμή που υπαγορεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιούλιο, πήρε ακόμη και τον Ζελένσκι :

«Πολλοί πολιτικοί ειδήμονες και ακτιβιστές κατά της διαφθοράς θεώρησαν την απομάκρυνση του Ivan Bakanov, επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, SBU, και της Iryna Venediktova, της γενικής εισαγγελίας της χώρας, με προεδρικό διάταγμα ως Zelensky που εκμεταλλεύεται την εξαιρετική εξουσία σε περιόδους πολέμου. να εδραιώσει τη δική του εξουσία. …

«Δεν είναι απόφαση να κάνεις το σωστό. Αυτή είναι μια κίνηση για τον καλύτερο έλεγχο των κύριων οργάνων επιβολής του νόμου», δήλωσε σε συνέντευξή της η Tetiana Shevchuk, δικηγόρος και ακτιβίστρια στο Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς που εδρεύει στο Κίεβο. »

Το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς ενθαρρύνει τώρα τις επισκέψεις φασιστών στο κέντρο της αμερικανικής εξουσίας. Οι Δημοκρατικοί τους καλωσορίζουν. Το μίσος τους για όλα τα πράγματα που η Ρωσία τους επιτρέπει να συμμαχούν ακόμη και με τους χειρότερους ανθρώπους που μπορεί κανείς να σκεφτεί, ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης καλύπτουν την απεχθή ιδεολογία αυτών των ανθρώπων.

πηγή: Moon of Alabama
***
Στήριξη στους φασίστες

Στα τέλη Οκτωβρίου 1922, ο Μουσολίνι απείλησε να βαδίσει στην ιταλική πρωτεύουσα για να πάρει τον έλεγχο της κυβέρνησης. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στη Ρώμη στις 28 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να πείσουν τον βασιλιά να παραχωρήσει την εξουσία.

Ήταν αυτή η πορεία που η βρετανική κυβέρνηση βοήθησε να οργανωθεί επειδή ήθελε ο Μουσολίνι να είναι ο ηγέτης, ισχυρίστηκαν οι συντάκτες του Nero di Londra. Ο κ. Fasanella είπε στους Times: «Οι Βρετανοί βοήθησαν στην ενορχήστρωση της πορείας και ώθησαν τον Μουσολίνι στην εξουσία, επειδή ήθελαν να τον κάνουν το βασικό πρόσωπο σε μια κυβέρνηση που θα τους εξυπηρετούσε. »

Ο σερ Ρόναλντ Γκράχαμ, τότε πρέσβης της Βρετανίας στην Ιταλία, είχε επαφή με τους ηγέτες της πορείας τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με έγγραφα από τα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ηγέτες συναντήθηκαν σε ένα κτίριο που ανήκει σε έναν ημι-Άγγλο αριστοκράτη, τον Romeo Adriano Gallenga Stuart, ο οποίος σύμφωνα με τους συγγραφείς ήταν ένας πληροφοριοδότης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο κ. Cerenghino είπε στους Times ότι πίστευαν ότι ο Graham έδινε χρήσιμες συμβουλές στους φασίστες καθώς ενημερωνόταν «συνεχώς» από τους διαδηλωτές καθώς κατέβαιναν στη Ρώμη. Όχι μόνο αυτό, αλλά ένας ανώτερος Βρετανός Συντηρητικός πολιτικός, ο Sir Samuel Hoare, ισχυρίστηκε ότι τα βρετανικά χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για να «εκπαιδεύσει το φασιστικό κόμμα και να χρηματοδοτήσει την πορεία», αποκαλύπτουν έγγραφα.

πηγή: Bruno Bertez

loading...