Τέθηκαν οι προϋποθέσεις για παγκόσμια σύρραξη. Υπό Τουρκική ηγεμονία η Ελλάδα για τιμωρία ,το Ρωσικό σχέδιο .

 

Η δυναμική πλέον των εξελίξεων είναι τόσο μεγάλη , που επιμέρους πρωτοβουλίες ανάσχεσης είναι μάταιες.  

Στη μεγάλη εικόνα βλέπουμε το σοβαρό λάθος των ΗΠΑ να αποσύρονται από την Μέση Ανατολή , έμμεσα εμπλεκόμενοι σε πόλεμο και έτσι , το ¨κενό να γεμίζεται ¨από αντιπάλους  τους που καταλαμβάνουν πρώην ζωτικής σημασίας θέσεις τους . Χάνουν έτσι το πλεονέκτημα να αφήσουν ¨στο ποδάρι τους¨ δυνάμεις που θα στηρίζουν τα συμφέροντά τους και έτσι , ¨κρεμούν¨ σχεδόν όλες τις πρώην φιλίες τους στην περιοχή.

Η Ρωσία από την άλλη στρέφει την Ευρασία εναντίον της Δύσης . Ινδία , Σαουδάραβες , Ιράν και Κίνα δεν θα ήθελαν εν ουδεμιά περιπτώσει να εξαλειφθεί η Ρωσία από αντίβαρο των ΗΠΑ έτσι , θα στηρίξουν τον Πούτιν όσο χρειαστεί με αποτέλεσμα , όλη η ευρύτερη περιοχή την Μέσης Ανατολής και γενικότερα της Ευρασίας να συντονίζεται πλέον προκειμένου , να αντιπαραταχτεί στη Δύση και στις ΗΠΑ ως  ενεργό αντίπαλο δέος.

 Οι ΗΠΑ κτυπούν οικονομικά την Κίνα μέσω παράτασης του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου που προκαλεί Ευρωπαϊκή οικονομική κατάρρευση . Μια Ευρώπη – παγιδευμένη πλέον – με την αγοραστική της δύναμη στα τάρταρα , πλήττει τις τεράστιες εξαγωγές της Κίνας προς την Δύση και έτσι , την οικονομία της . Ο δρόμος του Μεταξιού (το δίκτυο των εμπορικών δρόμων μεταξύ της Κίνας και των κρατών που βρίσκονται στα δυτικά και στα νότια αυτής ) κινδυνεύει μετά από 500 χρόνια να απενεργοποιηθεί .  Η ΕΛΙΤ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ , ΘΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ …ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Η Κίνα – που είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ταιβάν – βλέπει ότι η συνέχιση του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου αποσυντονίζει την παγκόσμια οικονομία και δημιουργεί αχαρτογράφητα νερά και στη δική της γεωοικονομική πολιτική . Δεν μπορεί όμως να αναγκάσει την Ρωσία να σταματήσει για τον ανωτέρω λόγο και έτσι , θα επενδύσει στο νέο οικονομικό Κόσμο των BRICS που ενεργά πλέον είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, αποτελούμενος προς το παρόν από πέντε χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική.

Η Ρωσία ενθαρρύνει την αλαζονεία της Τουρκίας και την φαντασίωση της να διαδραματίσει ηγεμονικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι , θα την μετατρέψει σκόπιμα σε ενεργειακό κόμβο , εξαρτώντας έτσι  από τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream -που είναι ένα σημαντικό κομμάτι ενός μεγάλου έργου φυσικού αερίου που συμπληρώνει τον αγωγό Nord Stream-2 της Ρωσίας- τη συγκεκαλυμμένη έως τώρα μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη , μέσω Τουρκίας . Η Τουρκία θα έχει έτσι – και πλέον έχει – στη διάθεσή της , ένα δυνατό χαρτί για να αυξήσει την πίεση για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου και να εντείνει την αναθεωρητική της πολιτική σε βάρος της Ελλάδας αλλά , και να αποσυντονίσει της συμμαχίες μας

Ο ΚΊΝΔΥΝΟΣ η Ελλάδα να βρεθεί υπό Τουρκική Ηγεμονία η οποία θα βρίσκεται υπό την Ρωσική επιρροή , είναι περισσότερο από ορατός …πλέον.

Το διακύβευμα όλων των ανωτέρων είναι τόσο μεγάλο που , όποια πλευρά χάσει , χάνεται . Αυτό , θα πιέσει μέχρι ασφυξίας τη μικροοικονομία των λαών της Ευρώπης που θα στραφούν εναντίων της Ευρωπαϊκής Ελίτ και έτσι , η γηραιά Ήπειρος θα μπει σε μια εποχή εσωστρέφειας και κρίσης ταυτότητας .

Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα – οι διαχειριστές της οποίας θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια νέα μεγάλη δικαιολογία – μέσα από το αφήγημα  ,«οι λαοί των δύων χωρών Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα » θα επικυρώσουν πανηγυρικά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ από την άλωση της Πόλης .

Υ.γ Επειδή η ανωτέρω ανάλυση σε λίγο θα φαντάζει ¨παρωχημένη¨ ,  ακριβώς επειδή τα συστηματικά μέσα θα σας πείσουν ότι , η λογική της προδοσίας είναι προς όφελός μας και συνιστά μεγάλη διπλωματική νίκη της Ελλάδας .. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ …. για το κατηγορητήριο

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 

loading...