Η απάντηση του Ε.Τσακαλώτου για το χρέος με αφορμή δημοσίευμα καναλιού«Ρυθμίσαμε το χρέος, φτιάξαμε μαξιλάρι, δώσαμε ασφάλεια στη χώρα»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε το δημοσίευμα του ΣΚΑΪ με τίτλο ««Η Ελλάδα παρακολουθεί με ηρεμία το “αιματοκύλισμα” των ομολόγων».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί «γιατί είμαστε ήρεμοι».


Δείτε την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:


«Η Ελλάδα παρακολουθεί με ηρεμία το “αιματοκύλισμα” των ομολόγων» γράφει ο ΣΚΑΪ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξηγεί «γιατί είμαστε ήρεμοι»


«Γιατί η χώρα έχει ένα τεράστιο “μαξιλάρι” ρευστότητας, και γιατί έχουμε ασφαλίσει μέσω SWAPS ένα τεράστιο μέρος του χρέους μας. Γιατί εξομαλύναμε το προφίλ αποπληρωμής του χρέους.


Με άλλα λόγια γιατί κάποιοι παλεύαμε μερόνυχτα στα Eurogroup για να διασφαλίσουμε έναν καθαρό διάδρομο για το χρέος. Και το πετύχαμε παρότι αυτοί που δημιούργησαν το χρέος φώναζαν “Γερούν Γερά” και μας λέγανε να τα δώσουμε όλα.


Δεν τους ακούσαμε. Ρυθμίσαμε το χρέος, φτιάξαμε μαξιλάρι, δώσαμε ασφάλεια στη χώρα.


Δεν τα πετύχαμε μόνοι μας φυσικά. Και θα ήταν παράλειψη να μην μνημονεύσω τα αξιολογότατα στελέχη του ΟΔΔΗΧ. Το κάναμε όμως κυρίως χάρη στον κόσμο που μας στήριζε στα δύσκολα, το κάναμε σεβόμενοι τις θυσίες του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει:


«Και αυτές τις θυσίες δεν θα τις αφήσουμε να πάνε χαμένες. Με την βοήθεια αυτού του κόσμου θα ξαναδώσουμε την μάχη για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία από την θέση της κυβέρνησης. Με διορατικότητα και σεβόμενοι κάθε ευρώ των ανθρώπων.


Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :