Η Ελλάδα πρέπει να διώξει όσες ΜΚΟ δρουν στο Αιγαίο και τον Έβρο και προάγουν την τουρκική προπαγάνδα. Τώρα είναι η ώρα της λύσης…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal * 

Μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία υποτίθεται ότι δρα στο Αιγαίο για να βοηθά άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες, με θράσος απαντά στο εξής μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας:

Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση, όταν προκαλείται. Αισθανόμαστε απόλυτη αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου.

Παίρνει αμάσητους τους ισχυρισμούς της κατοχικής Τουρκίας και τους δημοσιοποιεί γράφοντας στον κ. Μητσοτάκη:

Η ενίσχυση των νησιών με αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό μπορεί να θεωρηθεί, από ορισμένους, ως πρόκληση, ειδικά επειδή αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Και στην Αθήνα, αντί να της πούνε να πάρει τα μπογαλάκια της και να πάει στη …Δανία που ήρθε (προφανώς μέσω Τουρκίας), συζητούν ακόμα πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ξεκινώ από ένα δεδομένο: ότι όλες αυτές οι ΜΚΟ, που υποτίθεται ότι είναι μη κυβερνητικές, ενισχύονται οικονομικά από κυβερνήσεις. Οπότε παύουν αυτόματα να είναι μη κυβερνητικές και μετατρέπονται σε όργανα των χωρών που τις πληρώνουν. Δεν ξέρουμε πάντα όλες τις χώρες που …συνδράμουν αυτές τις ΜΚΟ. Αλλά όλες έχουν ένα σκοπό. Υπηρετούν τα αφεντικά που τις πληρώνουν αδρά.
Το 2004 τις είχαμε και στην Κύπρο. Ο καθένας «κατασκεύαζε» στο άψε-σβήσε μία ΜΚΟ, λάμβανε χρήματα από τους Αμερικανούς μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και όλοι μαζί προπαγάνδιζαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Πετάχθηκαν εκατομμύρια στο γάμο του …Καραγκιόζη. Άνοιξαν μία τρύπα και πέταγαν μέσα δολάρια. Διότι παρά την άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, το εν λόγω φιλοτουρκικό σχέδιο, συνετρίβη στο δημοψήφισμα.

Πάμε, όμως, πίσω στο Αιγαίο. Από την αρχή της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν πολλές ΜΚΟ στις ελληνικές θάλασσες, με τη δικαιολογία ότι έσωζαν πρόσφυγες και μετανάστες. Μερικές ίσως να το έκαναν.

Όμως, άλλες, όπως η Aegean Boat Report που απάντησε χωρίς αιδώ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, έχει από καιρό χαρακτηριστεί ύποπτη. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση πιεζόμενη προφανώς από τους Ευρωπαίους, που έδωσαν δισεκατομμύρια στην Τουρκία για να μην τους στείλει καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, δεν έλαβε μέτρα. Με αποτέλεσμα, αυτοί που την ελέγχουν να διασπείρουν την τουρκική προπαγάνδα.

Πρέπει να είναι πολύ βλάκες οι άνθρωποι της εν λόγω ΜΚΟ, διότι με την ανάρτηση αυτή αποκαλύφθηκαν ότι παίζουν ανερυθρίαστα το τουρκικό παιγνίδι. Πρόκειται για εξωφρενική πράξη, που δίνει την ευκαιρία στην Αθήνα να ξεκαθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία, όπως έχει καταντήσει το Αιγαίο, όπου ανεξέλεγκτα δρουν αυτές οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Έχουν φτάσει τρομακτικές καταγγελίες στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία. Και έχουμε και το γεγονός της απόπειρας εισβολής στον Έβρο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν, που ήδη είχε τσεπώσει τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων, έστειλε χιλιάδες άμοιρους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανάμεσα τους οποίους είχαν τοποθετηθεί στρατηγικά και Σύριοι έμμισθοι του τουρκικού στρατού.

Οι γυναίκες και οι άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έδειξαν για πρώτη φορά στους Τούρκους με ποιους έχουν να κάνουν. Τους αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα και τους έτρεψαν σε φυγή. Από τότε μέχρι και σήμερα αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και στο Αιγαίο. Και πάλι έχασαν.Αυτές οι ΜΚΟ, που έπαιξαν και παίζουν το τουρκικό παιγνίδι πως αντέδρασαν νομίζετε; Σε συνεργασία με μερικούς ξένους δημοσιογράφους, ξεκίνησαν να κακολογούν την Ελλάδα, ότι βυθίζει πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες, ότι σκοτώνει γυναικόπαιδα που προσπαθούν να σωθούν από πολέμους, ότι τους απωθούν με κίνδυνο να πεθάνουν όλοι στην τρικυμισμένη θάλασσα. Αυτή η προπαγάνδα προωθήθηκε και από ευρωβουλευτές οι οποίοι απείλησαν με τιμωρία την Ελλάδα.

Στο Αιγαίο διεξάγεται καθημερινά ένας «πόλεμος». Η Τουρκία χρησιμοποιεί με τον πιο αδίστακτο τρόπο αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους για να πλήξει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία σιωπούν οι λίγοι ξένοι δημοσιογράφοι, που είναι ανταποκριτές στην Αθήνα αλλά ασχολούνται μόνο με αυτό το θέμα και μόνο για να ασκήσουν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. Η δημοσιογραφία που κάνουν είναι στρατευμένη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το καλοκαίρι που μας πέρασε, γερμανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι λόγω της άρνησης της Ελλάδας να δεχθεί 39 πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο, πέθανε ένα κοριτσάκι πέντε ετών, η Μαρία. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο για το «συμβάν» αυτό. Αποκαθήλωσε το αφήγημά τους η συνάδελφος Βασιλική Σιούτη και ακόμα δεν έχουν απολογηθεί. Στις σοβαρές δημοσιογραφικά χώρες τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται από τους διευθυντές των μέσων ενημέρωσης με απόλυση. Όμως, οι ίδιοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να κτίζουν καριέρες προκαλώντας ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Στο Αιγαίο και στον Έβρο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κατοχική Τουρκία, που εκβιάζει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να κάνει ζημιά στην Πατρίδα μας. Όχι για να τους σώσει…Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

loading...