Β.Πούτιν: «Η επόμενη δεκαετία είναι η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ ΠΠ»

«Στην Ουκρανία δεν υπάρχει καμία λογική να κτυπήσουμε με πυρηνικά – Αλλά όταν μας απειλούν οι δυτικοί, απαντάμε»

Ο Ρώσος πρόεδρος «έδειξε» τους δυτικούς ως παγκόσμιους ταραχοποιούς: «Τροφοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, κλιμακώνουν τις προκλήσεις γύρω από την Ταϊβάν, αποσταθεροποιούν τις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και ενέργειας.

Οι δυτικοί αρνούνται τον πολιτισμό του άλλου. Υπάρχουν δύο πρόσωπα της Δύσης: Το πρώτο είναι παραδοσιακό, με πλούσιο πολιτισμό. Το δεύτερο είναι επιθετικό και αποικιοκρατικό. Δεν θεωρούμε τον εαυτό μας εχθρό της Δύσης.

«Ακόμη και στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, κανείς δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του πολιτισμού και της τέχνης του άλλου. Στη Δύση, κάθε εναλλακτική άποψη κηρύσσεται ανατρεπτική. Κάθε κριτική στη Δύση εκλαμβάνεται ως το μακρύ χέρι του Κρεμλίνου Κουνήστε τα κεφάλια σας. Βρείτε κάτι καινούργιο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι για την επιβίωση του πολιτισμού της, η Δύση διεκδικεί την κυριότητα των παγκόσμιων πόρων.

«Η Δύση επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν θέλουν να είναι κάτω από τον έλεγχό της», τόνισε και πρόσθεσε ότι «Επιδιώκει να καταστήσει τη Ρωσία ευάλωτη. Η Μόσχα ούτε προκαλεί τη Δύση ούτε επιδιώκει την ηγεμονία στην νέα παγκόσμια τάξη που διαμορφώνεται, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμά της να αναπτύσσεται.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, να γίνουμε φίλοι μαζί τους».

Κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί τις οικονομικές κυρώσεις και «έγχρωμες επαναστάσεις εναντίον αντιπάλων καθώς η ίδια δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας».

Γενικά έδειξε ένα εντυπωσιακό επίπεδο συμπαράταξης με την Κίνα.

«Οι δυτικές χώρες έχουν παραμερίσει τους κανόνες των διεθνών υποθέσεων για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να περιορίσουν τους «πολιτισμούς δεύτερης κατηγορίας. Εδώ και χρόνια υπήρχαν μεταβολές απλώς τώρα εκφράζονται με έντονη μορφή. Η επόμενη δεκαετία είναι ίσως η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ ΠΠ».

Εκτίμησε ακόμα ότι η ενότητα της Δύσης δεν θα διαρκέσει πολύ και ότι είναι ανίκανη να κυβερνήσει μονομερώς όσο κι αν προσπαθήσει να το κάνει.

Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προστατέψουμε τους πληθυσμούς μας στην Ουκρανία και να ενώσουμε τις περιοχές μας με την μημε΄ρα πατρίδα. Είχαμε απώλειες, αλλά είμαστε σε πόλεμο υπαρξιακό.

Κάναμε μόνο νύξεις για πυρηνικά ως απαντήσεις σε σχόλια ηγετών της Δύσης, αλλά όχι για χρήση στην Ουκρανία. Μας είπαν ότι βομβαρδίζουμε το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Είναι τρελοί; Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό».

loading...