ΑΚΚΕΛ: Η ΝΔ κάνει την ΑΑΔΕ νέα Στάζι με εφόδους μέσα στα σπίτια των Ελλήνων

Ε όχι λοιπόν κύριοι της ΝΔ. Ως εδώ και μη παρέκει! Σε Στάζι μετατρέπει την ΑΑΔΕ η ΝΔ με τον Μητσοτάκη.

Το φοβερό και μισητό τέρας του γερμανικού μπολσεβικισμού, που είχε ανά πάσα στιγμή την δυνατότητα να μπει στα σπίτια των Ανατολικογερμανών, να πάρει ό,τι θέλει και ακόμη να εξαφανίσει οποιονδήποτε, η ΝΔ το ζωντανεύει ως ΑΑΔΕ με ίδιες δυνατότητες.

Ως ΑΚΚΕΛ πρώτοι αναφέραμε τον νέο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, τον οποίο πρόσφατα ψήφισαν η ΝΔ με την συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και έδινε το δικαίωμα υπάλληλοι της ΑΑΔΕ να σπάνε πόρτες, χωρίς καμία εντολή δικαστικού λειτουργού και να αρπάζουν ό,τι τους “γυαλίζει” κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 9 παράγραφος 1-2) που ορίζει ότι η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. H ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Kαμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. “2. Oι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικιακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας”.

Το σχέδιο δεν είναι τωρινό, το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ρωτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (11 Αυγούστου 2014 Υπουργείου Οικονομικών): «Αναφορικά με την υπ΄ αριθμ. 256/2014 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής)». Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να απαντά ότι μπορεί να γίνει έρευνα χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, αλλά με ένταλμα εισαγγελέα.

Κατ’ ακολουθίαν των προεκτεθέντων, επί του τεθέντος ερωτήματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Α’ Τακτική Ολομέλεια) γνωμοδοτεί, κατά πλειοψηφία (ψήφοι 14 έναντι 10) ως εξής: Η είσοδος οργάνων της Φορολογικής Διοικήσεως στην κατοικία φορολογουμένου (αμιγή ή μικτή), για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, βάσει διατάξεων του άρθρου 25 και για τη διενέργεια ερευνών, βάσει των διατάξεων του άρθρου 40 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α’ 170), όπως ισχύουν, είναι επιτρεπτή, μετά τήρηση των όρων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας που προβλέπουν οι ίδιες διατάξεις, με μόνη την εντολή του αρμοδίου εισαγγελέα, τουτέστιν χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας κατά τη διάρκεια του ελέγχου και των ερευνών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμη μια φορά γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Σύνταγμα, τους νόμους και την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους φέρνει και ψηφίζει (μαζί με την ουρά της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ) τον κατάπτυστο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, που στην ουσία χωρίς καμία εντολή δικαστικού λειτουργού δίνει την δυνατότητα στους υπόλοιπους της ΑΑΔΕ να σπάνε πόρτες κατοικιών και να λεηλατούνε σπίτια.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

24/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...