Η ανησυχία ενός Θρακιώτη για την κλοπή του Ήλιου της Βεργίνας από την Τουρκία.

Την ανησυχία του Κωνσταντίνου Δώδου, για πιθανή καπήλευση του Μακεδονικού Αστέρα από την Τουρκία καθησύχασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας του με προσωπική επιστολή.


Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).

Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε μια επιστολή γεμάτη από ανησυχίες για πιθανή χρήση του αστεριού της Βεργίνας σε σημαία της τουρκικής δημοκρατίας, από τον Θρακιώτη αρθρογράφο Κώστα Δώδο, και απήντησε αυτοπροσώπως, διευκρινίζοντας άγνωστες στους πολλούς ιστορικές λεπτομέρειες που συχνά καταλήγουν σε παρερμηνείες και διαδικτυακές «υστερίες». Η επιστολή του κ. Δώδου: “Κομοτηνή 15 Ιουνίου 2016. Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Ως ενεργός πολίτης της «Πολυύμνητης» Κομοτηνής μας και λάτρης της Ιστορίας της πατρίδος μου, έχω την τιμή να Σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

1. Σε φωτογραφίες του Αθηναϊκού τύπου φωτοαντίγραφα των οποίων επισυνάπτω, εμφανίζεται ο νεοφανής Σουλτάνος – Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την ημισέληνο στην οποία προκλητικά πρόσθεσε τον 16/κτινο Αστέρα της Βεργίνας! Με έκπληξη διαπίστωσα τούτο, βάζοντας τον Αστέρα κάτω από μεγεθυντικό φακό! 2. Προφανώς η πρόκληση εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών προκλήσεών του στο Αιγαίο και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ή σε συμπαράστασή του στην σύμμαχό του FYROM, που σφετερίζεται τον Αστέρα της Βεργίνας κατά παραχάραξη της Ιστορίας μας! 3. Αν ο αριθμός 16 υποδηλώνει κάποιο ιστορικό γεγονός της Τουρκίας θα έπρεπε αυτό να απεικονίζεται στην Ημισέληνο με οποιαδήποτε άλλη παράσταση όχι όμως μ’ αυτή του Αστέρα της Βεργίνας. Κατόπιν τούτων παρακαλώ, ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, όπως ενεργήσετε και απαλειφθεί από την Ημισέληνο ο Αστέρας της Βεργίνας εν ονόματι της Ιστορίας μας και της υπερηφάνειάς μας. Σας αναμένουμε δε ως «οι νεοσσοί την χελιδόνα» στην πολύπαθη Θράκη, για να γνωρίσετε από κοντά την «προδοτική» πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων για την Τουρκοποίηση του ευλογημένου τόπου μας!

Με πολύ Σεβασμό και Θρακιώτικη Υπερηφάνεια”.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ Κοτζιά: “Αξιότιμε κ. Δώδο, Σας ευχαριστώ θερμώς για την επιστολή σας, με την οποία καθίσταται εμφανής η ιδιαίτερη αγάπη σας για την Πατρίδα και την Ιστορία μας. Η σημαία, στην οποία αναφέρεσθε, φέρει την επίσημη σφραγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Τουρκίας, από το 1985. Την εισήγαγε ο τότε Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ, σε συνέχεια ιδέας («παντουρκισμού»), της οποίας η σύλληψη ανάγεται στο 1969 και απεικονίζει τον ήλιο (συμβολίζοντας την Τουρκία) στο κέντρο, περιτριγυριζόμενο από τις 16 «τουρκικές αυτοκρατορίες της ιστορίας» (Οθωμανική αυτοκρατορία, «αυτοκρατορία των Σελτζούκων», «χρυσή ορδή», «Ουιγούρων» κτλ). Ευχαριστώντας σας και πάλι για την επιστολή σας, σας απευθύνω χαιρετισμούς. Με εκτίμηση Νίκος Κοτζιάς”. Ο Θρακιώτης Δώδος, και μερικά χρόνια πριν η στήλη Ισχύς δια της γνώσεως, ήταν οι μοναδικοί που αντέδρασαν στις παρανομίες και στην καπήλευση των εθνικών μας συμβόλων από τον Ερντογάν, Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν σχόλια για την απάντηση Κοτζιά. Όμως το πιο ανησυχητικό είναι ότι ενώ όλοι δικαίως διαμαρτύρονται για τα Σκόπια, εν τούτοις κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για την χρήση του Ήλιου της Βεργίνας στην Τουρκική σημαία, και κατά τις επισκέψεις αρχηγών κρατών στην Τουρκία !!! Αυτό είναι ένα ακόμη τεράστιο δείγμα παρακμής και σήψης της Ελληνικής κοινωνίας.

Ενρτογάν χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας για τονίσει την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την στενή πνευματική σχέση του με την Ολυμπιάδα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνας μας μετά τον Πούτιν τοποθέτησε το αρχαίο Μακεδονικό οικόσημο για να δείξει την επέκταση της Τουρκίας, στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την στενή σχέση του με την Ολυμπιάδα την μητέρα του Μ. Αλέξανδρου. Επίσης το χρησιμοποιεί στα πλαίσια των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών του επιδιώξεων.

Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι και κατά την σύγχρονη εποχή, οι επικεφαλείς του πιο αιμοποπτικού κράτους του πλανήτη, έχουν ως “θεό” τον εκ Φρυγίας καταστροφέα Savazio, όπως αποκάλυψε η στήλη Iσχύς δια της γνώσεως σε πρώτη παγκόσμια δημοσίευση από το 2009 μέχρι και σήμερα εν έτη 2022. Μην ξεχνάμε ότι κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα όπου είχε τοποθετηθεί δαιμονικό γλυπτό στο Παλαιό Φάληρο, την ημέρα που εορτάζει ο Άγιος Σάββας (5 Δεκεμβρίου 2017), ήταν χρώματος κόκκινο. Savas στα Τούρκικα σημαίνει πόλεμος. Η ονομασία στην Τουρκική γλώσσα πόλεμος, δόθηκε προς τιμήν του κορυφαίου δαίμονα των καταστροφών και της κραιπάλης (Savazios). Αυτό το ειδικής φιλοσοφίας άγαλμα καλωσόριζε τον Χαριζίτι Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο δαίμονας που ονόμασαν “κόκκινο άγγελο” έχει την ονομασία Savazios. O Φρυγικός δαίμονας Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων-σεξουαλική μαγεία και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν και την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο δαίμονα των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής “θεό” Απόλλων.

Στην μυθολογία-ιστορία αναφέρονται πολλοί χρησμοί του Φοινικικού μαντείου, για χιλιάδες-φοβερές θυσίες στους «θεούς»-δαίμονες της αρχαίας θρησκείας. Αμέτρητα ήταν τα αθώα θύματα, κυρίως αγνοί νέοι. Τα άτυχα παιδιά, θυσιάστηκαν από τους αιμοσταγείς-αλλοδαπούς ιερείς του παγανισμού, με εντολή του Δελφικού ιερού. Οι πόλεμοι των Ελλήνων κατά των βαρβάρων και οι φονικοί εμφύλιοι ήταν ο βασικός στόχος των σατανιστών ιερέων. Από κάθε πόλεμο απαιτούσαν ως θέληση των Ιουδαίων δαιμόνων Απόλλωνα και του Φρυγικού Διόνυσου την δεκάτη από τα αιματοβαμμένα λάφυρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν την αναίδεια και την ανεντιμότητα να ζητούν από τις πόλεις ποσοστά ακόμη και από τους Περσικούς πολέμους, κατά τους οποίους το Δελφικό ιερό, ήταν με την πλευρά των ηττημένων και ομόθρησκων Περσών, καθώς έδινε αποτρεπτικούς χρησμούς, για να μην πολεμήσουν οι Έλληνες. Επίσης οι Φοίνικες ιερείς έδιναν χρησμούς παγίδες.

Οι Έλληνες που επισκεπτόταν το Φοινικικό μαντείο, έβλεπαν κάθε φορά τα αιματοβαμμένα λάφυρα των εμφυλίων πολέμων. Το αποτέλεσμα ήταν φρικτό-οδυνηρό και δυσβάσταχτο, καθώς ενθυμούμενοι τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, οδηγήθηκαν σε νέους εμφύλιες διαμάχες. Αρκετούς χρησμούς για τους Ελληνικούς εμφυλίους πολέμους τους είχε δώσει ο Φρυγικός “θεός” Savazios μαζί με τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων. Στον δαίμονα από την Φρυγία πιστεύουν από τα πανάρχαια χρόνια και οι Ιουδαίοι. Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο “θεός” Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα). Ο Savazios αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο “θεό” του Ιουδαϊκού έθνους.

Ο βιογράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης- ομόθρησκος των Ιουδαίων αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών (1) Η ημέρα Σάββατο και η Τουρκική λέξη Savas που σημαίνει πόλεμος, πήραν την ονομασία τους από τον Savvazio. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πιστεύει στον Φρυγικό Δαίμονα Σημιτικής καταγωγής Savazio-Διόνυσο, τον οποίο τιμούν κάθε χρόνο με ειδικές παγανιστικές τελετές στις 5 Δεκεμβρίου, την ημέρα εορτής του Αγίου Σάββα. (1)

Ερντογάν και Ολυμπιάδα είναι μύστες του Φρυγικού Θεού Savaziou για αυτό και η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας εκ μέρους του Τούρκου προέδρου. Στο σημείο αυτό να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει σχετικά με την Ολυμπιάδα ο Θεολόγος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ειδικός επί των αιρέσεων και των παραθρησκειών Λάμπρος Κ. Σκόντζος : “Διαβόητη μάγισσα αναφέρεται και από τους αρχαίους και τους σύγχρονους σοφούς, ιστορικούς, βιογράφους η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου η οποία στις θρησκευτικές τελετές μάγευε φίδια (H.G. Wells, σελίδα 266). Επίσης η εν λόγω θρησκόληπτη μυσταγωγός των Καβειρίων μυστηρίων της Σαμοθράκης και φανατική μαινάδα του Διονύσου, κατά την απουσία του Αλεξάνδρου δολοφόνησε το βρέφος της αντιζήλου της εις τας αγκάλας της μητρός του, αυτήν δε την εξευτέλισεν, και εν συνεχεία την στραγγάλισεν» (H.G.Wells σελίδα.268) σε θρησκευτική τελετή !!! “

Από την μία η Τουρκία καπηλεύεται τα Ελληνικά σύμβολα και από την άλλη καταστρέφει όλα τα Ελληνικά έργα τέχνης και τα μνημεία. Η Τουρκία φοβάται τις αξίες και την δύναμη του Ελληνικού πολιτισμού καθώς όταν οι Έλληνες έχουν παιδεία και πίστη μεγαλουργούν. Αυτό δεν αποτελεί διαπίστωση της Τουρκίας και των Χαριζιτών του Ερντογάν, καθώς το γνωρίζουν από τα πανάρχαια χρόνια οι παράγοντες της αρχαίας θρησκείας. Η καταστροφή συμβολικών μνημείων στα πλαίσια της γεωστρατηγικής και του υβριδικού πολέμου καθώς συστηματικά μνημεία, ιστορικά κτίσματα, εικόνες, πίνακες καταστέφονται, διότι αποδεικνύουν το πολιτιστικό μας επίπεδο στο πέρασμα των αιώνων. Ενδεικτικό ήταν όλων αυτό και οι δράσεις των Τούρκων στην Συρία. Όταν το νόμιμο Συριακό καθεστώς του προέδρου Ασσάντ με την συνδρομή Ρωσικών μαχητικών, ανακατέλαβε την ιστορική πόλη Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος κλήθηκαν ειδικοί να αξιολογήσουν τις ζημιές στα αρχαία μνημεία και τα έργα τέχνης της πόλης. Οι Ισλαμιστές είχαν ισοπεδώσει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, καταστρέφοντας και αφαιρώντας έργα τέχνης για οικονομικό κέρδος και ως επίδειξη ισχύος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μονή του Προφήτη Ηλία στην Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, το οποίο ισοπεδώθηκε από το Ισλαμικό κράτος. Ήταν το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ, και ήταν γνωστό καθώς εκεί έγινε σφαγή μοναχών που αρνήθηκαν να ασπαστούν τον Μωαμεθανισμό. Η Παλμύρα λεηλατήθηκε με ανήλεο τρόπο αφού σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το Ισλαμικό Κράτος τοποθέτησε νάρκες γύρω από δύο ναούς, άνω των 2.000 ετών έκαστος. Και ενώ έχει καταστραφεί το σύνολο των ανεκτίμητων Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Oι εργασίες της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι γράφονται κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες, που βρέθηκε ποτέ συνάνθρωπος μας και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την έγκριση του Arisvinews και της στήλης. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση του 50% των εργασιών Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Ορθοδοξίας του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου (Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή (Contact : [email protected]). Απαραίτητη προυπόθεση για την αναδημοσίευση είναι η προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο Arisvinews και στο Official website The Times of Voulgaroktonos.
Η Διαβάστε την συνέχεια στο Arisvinews και το official website του Άγγελου-Ευάγγελου Γιαννόπουλου Τhe Times of Voulgaroktonnos

loading...