Υγειονομικοί σε αναστολή και υγειονομικοί σε “αναστολή”





Αγγελική Φιλακουρίδου *  

 Την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τη σύλληψη 36χρονου διοικητικού υπαλλήλου νοσοκομείου (φέρεται να συμμετέχει στο κύκλωμα παιδεραστίας), εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Συγκεκριμένα, αναφέρουν τα ακόλουθα:

“Οι υγειονομικοί σε αναστολή είναι εκτός εργασίας χωρίς ένα ευρώ μισθό εδώ και 14 μήνες, ενώ ο παιδοβιαστής υγειονομικός σε “αναστολή” θα παίρνει το 50% του μισθού του. Υγειονομικοί σε αναστολή και υγειονομικοί σε «αναστολή».

Συνελήφθη το Σάββατο 15/10/22 ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ καθώς βρέθηκε να συμμετέχει στο κύκλωμα παιδεραστίας του καλού οικογενειάρχη, του καλού χριστιανού, του καλού νεοδημοκράτη Ηλία Μίχου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τέθηκε άμεσα σε «αναστολή» κατ’ εντολή του υπουργού υγείας (παρακάμπτοντας τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες;;;;). Μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσής του και την πιθανή – καθώς σε αυτή τη χώρα συχνά το πιθανό γίνεται απίθανο – καταδίκη του, θα λαμβάνει το 50% του μισθού του. Έτσι προβλέπει ο νόμος. Για λόγους επιβίωσης. Τι κι αν βίαζε ένα 12χρονο παιδί; Ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι διατηρούν το δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητας και φυσικά το δικαίωμα της αξιοπρεπούς ή έστω στοιχειώδους διαβίωσης. Όλοι;;;;;;; Ε, όχι και όλοι!!!!!

Οι υγειονομικοί σε αναστολή κρίθηκαν από τον υπουργό υγείας ένοχοι, χωρίς να έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα. Ένοχοι χωρίς δίκη, στερώντας τους το δικαίωμα όχι μόνο στην στοιχειώδη διαβίωση αλλά στη διαβίωση γενικώς. Πάνω από ένα χρόνο σε αναστολή με μηδέν ευρώ μισθό! Γιατί όπως λέει ο υπουργός “είναι δική του προσωπική απόφαση” αυτού του είδους η τιμωρία. Αν ήμασταν διεστραμμένοι θα σκεφτόμασταν πως αν αντί να υπερασπιζόμαστε πανανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες – όπως το αυτεξούσιο του σώματός – και επιλέγαμε να γίνουμε τέρατα σαν τον διοικητικό υπάλληλο, τότε μπορεί ο υπουργός να μας συμπονούσε έστω και λίγο και να μας έδινε το 50% του μισθού μας. Ίσως ακόμα και να φωτογραφιζόταν μαζί μας όπως με τον φίλο του τον Ηλία. Τον καλό οικογενειάρχη, τον καλό χριστιανό, τον καλό νεοδημοκράτη.

 Δυστυχώς όμως για τον υπουργό υγείας οι υγειονομικοί σε αναστολή είμαστε και θα είμαστε ενάντια σε κάθε βιασμό. Ψυχής και σώματος. Είμαστε ενάντια στο βιασμό της επιστήμης που αντί να αμφισβητεί και να ερευνά, γίνεται άβουλο όργανο σε ιδιοτελή συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε ενάντια στο βιασμό της κοινωνίας που χωρίζει του πολίτες σε καλούς και κακούς, που προάγει τις διακρίσεις, που τιμωρεί όσους τολμούν να αμφισβητούν. Είμαστε ενάντια σε κάθε βιασμό. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ο υπουργός υγείας δεν θα φωτογραφηθεί ποτέ μαζί μας. Δεν πειράζει. Αρκεί που φωτογραφίζεται με τους φίλους του. Να τους χαίρεται…”

loading...