Πούτιν: «Μεγάλος ο κίνδυνος για παγκόσμιο πόλεμο – Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν την Ουκρανία σε όργανο της εξωτερικής πολιτικής τους»
«Το σαμποτάζ στους Nord Stream καταστρέφει το πανευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκρουσε το «καμπανάκι κινδύνου» για μια παγκόσμια σύγκρουση μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, τονίζοντας πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.


Όπως είπε η Ρωσία λαμβάνει υπ όψιν της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση στα πλαίσια των ασκήσεων ετοιμότητας της πυρηνικής τριάδας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων,


Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Ουκρανία έχει γίνει όργανο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. «Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι Δυτικοί, το βλέπουμε στο παράδειγμα της Ουκρανίας, η οποία έχει γίνει όργανο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα έχει πρακτικά χάσει την κυριαρχία της και ελέγχεται άμεσα από τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Ουκρανία «ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας, κατά του κράτους της ένωσής μας με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, και της CIS στο σύνολό της».


«Το ουκρανικό έδαφος έχει μετατραπεί σε πεδίο δοκιμών για στρατιωτικά βιολογικά πειράματα και τώρα διοχετεύεται με όπλα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων, ενώ δεν παραβλέπεται η επιθυμία του καθεστώτος του Κιέβου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συνέχισε ο Πούτιν.


Ο Β.Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Streams καταστρέφει το πανευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο.


«Στη Δύση, δεν περιφρονούν καν το άμεσο σαμποτάζ, την οργάνωση εκρήξεων στους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για την καταστροφή της πανευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής. Και αυτό γίνεται παρά το γεγονός ότι τέτοιες μέθοδοι, φυσικά, προκαλούν κολοσσιαία ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία, επιδεινώνουν σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων. Και, μάλιστα, σιωπούν για το ποιος το έκανε».
Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από το Zvedza, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού φαίνεται να λέει στον Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την «απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :