ΜΠΑΤΑΡΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μεγάλη ημερίδα Αντί ΔΕΘ για προσπάθεια συνένωσης πατριωτικών δυνάμεων…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *    

Ποτέ δεν περίμενα όταν έφευγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εξουσία, αυτός ο διεθνιστικός οργανισμός, ότι θα αναλάμβανε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα αποδεικνυόταν χειρότερος από τον προκάτοχό του. Χειρότερος γιατί; Στα εθνικά θέματα:

Είναι δεδομένο και εξακριβωμένο, σύμφωνα με πρωτογενείς πηγές μου, ότι προωθείται συγκυριαρχία, συνδιοίκηση και συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας μεταξύ των ΗΠΑ, της Τουρκίας και εάν απομείνει κάποιο ποσοστό και στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος, που αυτή η φοβική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες δεν αυξάνουν στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο. Όπως άλλωστε προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο και το οποίο επικαλούνται συνεχώς όλοι, και οι προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή. Και βέβαια, όπως επιβάλλει το Δίκαιο των Θαλασσών του Montego Bay το 1982, άσχετα αν δεν το έχουν υπογράψει ΗΠΑ, Τουρκία και άλλες τρεις χώρες, αφού είναι υποχρεωμένοι και αυτοί να την αποδέχονται.

Άρα είναι ζητούμενο, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή δεν προβαίνουν σε επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, όταν μάλιστα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έχει ήδη προβεί σε αντίστοιχη επέκταση στο Ιόνιο Πέλαγος!

Γιατί όμως δεν κάνουν την επέκταση; Μα γιατί υπάρχει από πλευράς της Τουρκίας το casus belli. Δηλαδή η αιτία πολέμου. Όπερ σημαίνει, ότι αν η Ελλάς αυξήσει – επεκτείνει τα 6 στα 12 ν.μ. τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, η Τουρκία θα μας κηρύξει πόλεμο. Όμως θα ισχυριστώ, και τι έγινε αν μας κηρύξει τον πόλεμο η Τουρκία; Κατά το παρελθόν κι όταν οι εθνικές ανάγκες το επέβαλλαν η Ελλάς δεν πολέμησε;

Εμείς λοιπόν δουλικά δεχόμαστε τα πάντα και γι΄ αυτό ο Ρ. Τ. Ερντογάν αξιώνει “΄γαλάζια πατρίδα”, ανακηρύσσει ΑΟΖ με τη Λιβύη, όταν η Ελλάς δεν τολμά να ανακηρύξει ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Αυτός ο σημερινός Πρωθυπουργός όμως, που σε όλους τους τόνους ισχυριζόταν ότι θα διαφοροποιούσε, θα άλλαζε κατά πολύ την ενδοτική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, ως Πρωθυπουργός παρέδωσε άνευ όρων την έναρξη ενταξιακών συζητήσεων των Σκοπίων για την είσοδό τους στην Ε.Ε.!

Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών και αθρόας παράνομης μετανάστευσης…

Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, πολιτική ευθύνη, την οποία ανέλαβε ο υπάλληλός του Γρηγόρης Δημητριάδης, τον οποίο ο Κ. Μητσοτάκης τον διόρισε Γραμματέα του γραφείου Πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός έχει ακεραία την ευθύνη και ήδη έπρεπε να έχει επέμβει διά μέσω της Βουλής ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Συμμέτοχος των τηλεφωνικών υποκλοπών όμως, είναι και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, προς χάριν του οποίου η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο, επειδή δεν πληρούσε τα ουσιαστικά προσόντα για την ανάληψη αυτής της υψηλότατης θέσεως! Και δυστυχώς γι΄ αυτούς τους σημερινούς πολίτες, ιδιώτες πλέον δεν επεμβαίνει η Δικαιοσύνη.

Όταν ιδιαίτερα στην Θράκη μας και στα νησιά μας αλωνίζει διά των πρακτόρων της η Τουρκία. Όταν μέλη αυτής της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί πως ανάμεσα σε αυτήν την αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και Τούρκοι τζιχαντιστές. Όταν κάποιοι εξ αυτών συλλαμβάνονται και ακολούθως με συνοπτικές διαδικασίες ελευθερώνονται. Μάλιστα από τους συλληφθέντες, δεν είναι μόνο Τούρκοι, Σύροι, ή άλλης ασιατικής ή αφρικανικής χώρας, αλλά είναι και Γερμανοί, Ολλανδοί κι άλλοι Ευρωπαίοι.

Αυτήν την αθρόα μετανάστευση την γιγάντωσε ο κ. Μηταράκης, όταν τα Hot Spot δημιουργήθηκαν ως “κέντρα φιλοξενίας” και έχουν μετατραπεί σε κέντρα μόνιμων κατοίκων, όταν σε πολλά νησιά μας ο πληθυσμός των γηγενών κατοίκων πλησιάζει τον αριθμό αυτών των παράνομων μεταναστών. Γιατί όμως λέγω παράνομοι μετανάστες; Μα γιατί είναι παράνομοι κατά ποσοστό 90% από τη στιγμή που εισερχόμενοι στην Ελλάδα καταστρέφουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Όταν δεν είναι πρόσφυγες από τη στιγμή από την εμπόλεμη χώρα τους μέχρι της εισόδου τους στην Ελλάδα μεσολαβεί η Τουρκία. Αλά αυτοί οι κρατούντες άλλαξαν και τον γλωσσικό όρο λαθρομετανάστης σε παράτυπος μετανάστης. Όταν εξακολουθεί και ισχύει το λαθρεπιβάτης, λαθραναγνώστης κλπ.

Σκάνδαλο της Siemens…

Αυτό το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο το είχαμε αναδείξει μέσω της Ελεύθερης Ώρας με ακλόνητα ντοκουμέντα!

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και η παρέα του καταδικάστηκαν από το Πενταμελές των Αθηνών σε 15 χρόνια κάθειρξη το Δεκέμβριο του 2019, ο οποίος είχε προλάβει να “πετάξει” στην ελευθερία έγκαιρα, όταν ΥΠΕΞ ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε αυτά τα τρία χρόνια από την επιβληθείσα ποινή, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απολάμβανε στο Μόναχο της Γερμανίας την ελευθερία που του παρείχε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ! Σε αυτό το χρονικό διάστημα καμιά Αρχή δεν ζήτησε την έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα! Μέχρι να έλθει η προχθεσινή απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που τους κήρυξε όλους αθώους!

Έγκλημα η αναστολή υγειονομικών, έγκλημα η επιθυμία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας…

Έθεσε αυτή η κυβέρνηση τους υγειονομικούς σε αναστολή. Το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν έγκλημα. Δημιούργησαν έτσι, έναν πόλο θανάτων, από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες δεν είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν υπεράριθμες ΜΕΘ.

Γι΄ αυτό πιστεύω πως οι υπαίτιοι αυτών των θανάτων θα οδηγηθούν κάποια στιγμή σε Ειδικό Δικαστήριο!

Ταυτόχρονα αυτή η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να σταματήσει την υπογεννητικότητα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Γιατί; Μα γιατί ο Πρωθυπουργός είναι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας της κοινωνίας μας. Το ανήγγειλα στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως Πρωθυπουργός!

Άλλωστε, γι΄ αυτό σε όλα τα διαγγέλματά του προς τον λαό μας, τον αποκαλούσε “συμπολίτη”. Κατά πρωτοτυπία, όταν όλοι οι Πρωθυπουργοί ξεκινούσαν με το “Ελληνίδες – Έλληνες”!

Σπουδαία ενωτική πρωτοβουλία η Αντί ΔΕΘ…

Τα παραπάνω είπα στην συμμετοχή μου στην Αντί ΔΕΘ που διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022. Στην οποία συμμετείχαν 34 εκπρόσωποι κομμάτων, κινημάτων και γνωστών συλλογικοτήτων, προκειμένου να συμφωνήσουν στην αδήριτη ανάγκη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του παρηκμασμένου και ξεπουλημένου κατεστημένου όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες την ΕΕ! Μια πολιτική αλλαγή για μια πιο κοινωνική, πιο δημιουργική, πιο πατριωτική Ελλάδα για όλους τους Έλληνες. Αυτή η αθρόα συμμετοχή αποδεικνύει την ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας χωρίς περιορισμούς. Μια σημαντική πολιτική τάση που βρίσκεται ήδη σε δυναμική εξέλιξη, και όπου συμφωνήθηκε σε μια συνισταμένη, ότι η Ελλάδα για να προχωρήσει χρειάζεται συναινέσεις, συνεργασίες και συνθέσεις. Ένα φρέσκο πατριωτικό δημοκρατικό κίνημα που να φουσκώσει από άκρου σε άκρου στην Ελλάδα, έχοντας τις ρίζες του στις διαχρονικές αξίες της Πατρίδας της Οικογένειας και της Χριστιανικής πίστης, με έντονο τον ευρωσκεπτικισμό και την αντίθεση του προς τους απρόσκλητους αλλοθρήσκους μετανάστες!

Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία μου, ανάγνωσα χαιρετισμό του Δικτύου Ελληνισμού και ο οποίος μου είχε επιδοθεί από τον καθηγητή φυσικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτορα φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Παύλο.

Παρακάτω ο χαιρετισμός:

«Αγαπητοί φίλοι το Δίκτυο Ελληνισμού χαιρετίζει την προσπάθεια σας για μια εθνική πολιτική που σέβεται την Διαχρονική Ελληνική ιστορία, τον διαχρονικό Ελληνικό πολιτισμό από την μυθική περίοδο μέχρι σήμερα και την Ορθόδοξη πίστη μας.

Σήμερα η Ελλάδα διέρχεται την μέγιστη κρίση όλων των εποχών μεγαλύτερη ακόμη και από την μικρασιατική καταστροφή και τον μεταπολεμικό αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο.

Το Δίκτυο Ελληνισμού θα στηρίξει με αποφασιστικότητα την υπερκομματική πολιτική ενότητα όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Ελλάδος από κάθε μορφή νεοταξικής δικτατορίας και την επαναφορά της συνταγματικής τάξης.

Πιστεύοντας πως η ημερίδα σας κινείται στην ορθή κατεύθυνση της πολιτικής μας ιστορίας, την καλώς ορίζει και σας εύχεται καλή επιτυχία.»!

Να σημειώσω πως την Αντί ΔΕΘ διοργάνωσαν από κοινού ο Νίκος Καραχάλιος, ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Νίκος Βασιλειάδης.

Μίλησαν αρκετές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην Βουλευτής Κώστας Κατσίκης, ο Τάσος Γκουριώτης ειδικός στρατιωτικός αναλυτή και ιδιοκτήτης του Pronews, ο Dr Κωνσταντίνος Φαρσαλινός καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, ο δημοσιογράφος νομικός Γιάννης Ντάσκας, ο επίσης δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας, ο καθηγητής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και αρκετοί άλλοι!

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ιωάννα Λαζαρίδη!

Έντονη η αμφισβήτηση Μητσοτάκη…

Από όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε, ότι στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ θα έχει σημαντικές απώλειες!

Αφού η ηγεσία της χτυπιέται πανταχόθεν!

Από την στιγμή που οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς εντείνουν την αντιπαράθεσή τους με τον Κ. Μητσοτάκη, στέλνοντάς του νέο σαφές μήνυμα, με την απουσία τους από την εκδήλωση των 48 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ στα γραφεία στην Πειραιώς! Όταν έχουν επαφές και συζητήσεις με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες! Όταν φρόντισαν μια ημέρα πριν να προαναγγείλουν την απουσία τους από την Μητσοτακική φιέστα στην Πειραιώς παραβρισκόμενοι μετά των συζύγων τους (Νατάσα Παζαΐτη και Γεωργία Κρητικού) στην μουσική βραδιά στο Ηρώδειο, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τον εμβληματικό τίτλο “Για τη Σμύρνη”! Μια μεγάλη συναυλία που επιμελήθηκε ο “γαλάζιος” μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης!

Αλλά στη συνέχεια είχαμε νέες μπαλοθιές από δυο Βουλευτές της ΝΔ.

Από τον Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος σε τηλεοπτική εμφάνιση, άδειασε μεγαλοπρεπώς τον Πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι ο Κ. Μητσοτάκης έπραξε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ενέργειες!

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Πράγματι η περίπτωση του κυρίου Ανδρουλάκη ως αρχηγού κόμματος που παρακολουθείται από την ΕΥΠ είναι μία εξόχως σοβαρή περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει και εγώ δεν μπορώ να το χωνέψω εύκολα είναι πως είναι δυνατόν να συνδέεται με την προστασία της εθνικής ασφάλειας ένας δημοσιογράφος που προσπαθεί να αποκαλύψει σκάνδαλα ή διαφθορά στον τραπεζικό τομέα. Αντίθετα, λόγοι εθνικής ασφαλείας επιβάλλουν να πατάξουμε τη διαφθορά και κυρίως να καταπολεμήσουμε το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί άφθονο. Αυτά για μένα έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια, την εσωτερική και την εξωτερική. Γι’ αυτό είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι όλες μαζί οι δημοκρατικές δυνάμεις αυτού του τόπου πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Έχουμε πάρει ένα στραβό δρόμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα θέματα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων. Διότι αυτά είναι που επλήγησαν. Δεν επλήγη η ΕΥΠ. Είναι εκδήλωση μίας αντιδημοκρατικής νοοτροπίας από κρατικά στελέχη τα οποία πρέπει να αντιληφθούν ότι το Σύνταγμα τους θέλει υπηρέτες του λαού. Χρησιμοποιείται το υπηρέτες του λαού, εκεί στις τελευταίες διατάξεις του Συντάγματος…»!

Από τον Γιάννη Λοβέρδο, ο οποίος στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ φέρεται να αποκάλυψε τα παρακάτω:

«Στις εκλογές με απλή αναλογική θα μείνουμε 60-70 βουλευτές λιγότεροι. Είναι άδικο ότι πολλοί υπουργοί, κυρίως εξωκοινοβουλευτικοί, έχουν αρχίσει να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες με το κυβερνητικό τους έργο. Ιδίως οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Είναι άδικο, στα όρια του ανήθικου και θα οδηγήσει σε σφοδρές συγκρούσεις, που θα βλάψουν σοβαρά την παράταξη»!

Έτσι αντιλαμβάνεστε όλοι, ότι το ρήγμα στη ΝΔ είναι τεράστιο! Αφού πέραν της λαϊκής οργής, η ηγεσία Μητσοτάκη εισπράττει πλέον μεγάλες εσωκομματικές τριβές, που δημιουργούν μεγάλες και ανεπανόρθωτες ρωγμές! Με αίτιο την συνεχιζόμενη πολιτική στήριξη από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ στους εκσυγχρονιστές του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και τους Ποταμίσιους του διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη!!

loading...