ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΩΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ- ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ο ΟΡΟΣ «ΑΝΑΡΧΙΑ», ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ.

Γράφει ο  Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η γλώσσα είναι τόσο μεγάλης σημασίας ώστε να είναι κρίσιμη για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό,

σίγουρα δεν είναι. 

Η ιδέα της γλώσσας μας και τα ριζικά συστήματα από τα οποία προήλθε η γλώσσα μας, δεν μπορούν να τροποποιηθούν κατά βούληση για να εξυπηρετήσουν το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο άτομο ή οντότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει μια θέση βασισμένη στην δόλια αναδιάρθρωση της σημασίας των λέξεων και των φράσεων προς όφελός τους.

 Αυτό γίνεται πάντα και μόνο, για να δημιουργηθεί σύγχυση ή για να προωθηθεί μια ατζέντα, και συνήθως και τα δύο. Κάθε φορά που οι κρατικοί φορείς αποφασίζουν να ελέγξουν τη γλώσσα προς όφελός τους, σκοπεύουν να κατευθύνουν τη μαζική γνώμη, και η αντίφαση, η υποκρισία και ο έλεγχος είναι το κυρίαρχο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ήταν ποτέ πιο εμφανές από ό,τι με τον όρο Αναρχία, ο οποίος είναι ο απόλυτος αντίποδας της κρατικής τυραννίας.

Αναρχία σημαίνει απλά χωρίς κανόνες ή χωρίς κυβερνήτες- με άλλα λόγια, άνθρωποι που εργάζονται, ζουν, εμπορεύονται, επικοινωνούν, ταξιδεύουν και επιβιώνουν ειρηνικά χωρίς κυβερνητικούς αφέντες και κυβερνητική κυριαρχία. Αυτή είναι η μόνη κατάσταση ύπαρξης που μπορεί να επιφέρει την απόλυτη ελευθερία του ατόμου. 

Η εντελώς διαστρεβλωμένη και απατηλή έννοια που έχει αποτελεσματικά αλλάξει, προωθηθεί και προπαγανδιστεί από το κράτος, τους θεσμούς του, τα λεξικά του και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα σχετικά με τη λέξη “αναρχία”, είχε ως αποτέλεσμα την ενδελεχή κατήχηση και πλύση εγκεφάλου, να εμφανίζεται στο ταπεινό “κοινό” ως το ακριβώς αντίθετο από την πραγματική της έννοια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...