«Τελικά μήπως κάνουμε αποστρατιωτικοποίηση και δεν μας το λένε»;

 Έφτασαν στη χώρα μας  τα πρώτα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3. Όπως είχε διαβεβαιώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος , τα γερμανικά  Marder 1A3, θα αντικαταστήσουν τα  BMP-1, σαράντα τον αριθμό, που αποσύραμε από τα νησιά του Αιγαίου και τα στείλαμε   στην Ουκρανία, για να ενισχύσουμε τον Στρατό της Ουκρανίας στις μάχες με τους Ρώσους («Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι ο αριθμός των “Marder” που θα παραχωρηθούν πρέπει να είναι ίδιος με τον αριθμό των ΒΜΡ-1 που θα αποσυρθούν για να κατανεμηθούν περίπου κατά τον ίδιο τρόπο» ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος  στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων & Αμύνης της Βουλής, 8 Ιουνίου 2022).. 

 Τώρα μαθαίνουμε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ότι τα οχήματα θα προωθηθούν σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού , περιοχή Έβρου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! ΕΡΩΤΗΜΑ προς  Υπουργό Εθνικής Άμυνας , Βουλευτή Καβάλας, διακεκριμένο κομματικό στέλεχος  και Δικηγόρο στο επάγγελμα,  που επί των ημερών του απαξιώθηκαν πλήρως οι στρατιωτικοί συντάκτες (γιατί άραγε;) : «Κύριε Παναγιωτόπουλε,  με τι θα αντικαταστήσετε  τα BMP-1 που αποσύρατε από τα νησιά του Αιγαίου; Αληθεύουν τα περί έμμεσης αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου,  όπως απαιτεί η Τουρκία και σας υπενθύμισε ο ομόλογός Χ. Ακάρ στις Βρυξέλες (σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο), με το ΝΑΤΟ,  να μην έχει και σφοδρές αντιρρήσεις… στην μερική καταρχήν έστω αποστρατιωτικοποίηση, που η Τουρκία συνδέει ευθέως με το κυριαρχικό καθεστώς των νησιών μας; ». 

Υπενθυμίζω, ότι λίγες μέρες μετά την συνάντηση των Ν. Παναγιωτόπουλου και Χ. Ακαρ στις Βρυξέλλες στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, παρά το «θετικό κλίμα της συνάντησης»  όπως  βεβαίωναν πηγές του ελληνικού Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ δήλωσε: «Παρόλα αυτά λέμε να κάτσουμε να μιλήσουμε με την Ελλάδα. Άλλοι μιλούν για την Ελλάδα. Λέμε να κάτσουμε να μιλήσουν μεταξύ μας. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν στο πλαίσιο των συνθηκών. Επιπλέον, πρέπει να φανεί ότι οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας στην ηπειρωτική ή στα νησιά είναι μια μάταιη προσπάθεια και η μεγαλύτερη ζημιά είναι για την ευημερία του ελληνικού λαού”.

Παρεμπιπτόντως, τα ανασκευασμένα με χρήματα του ελληνικού Λαού ΤΟΜΑ Marder 1A3, τα πήραμε για την άμυνα των νησιών του Αιγαίου και ΟΧΙ να τα επιδείξουμε στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή για ένα ακόμη προεκλογικό επικοινωνιακό «τέχνασμα»!

Χρ.Καπούτσης

https://www.militaire.gr/

loading...