Μπορεί η Τουρκία να αντέξει οικονομικά πόλεμο με την Ελλάδα; Η απάντηση

 

Στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού τουρκικού κινδύνου υπάρχουν διάφορες οπτικές γωνίες και «σχολές σκέψεις» για την αντιμετώπιση του. Κατά την άποψη μας η μοναδική «σχολή» που δίνει τις περισσότερες ελπίδες ελληνικής επικράτησης είναι αυτή που έχει να κάνει με τον ρεαλισμό. Αυτή που δεν διστάζει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου. Η επισήμανση τους είναι απαραίτητος για να τα αντιμετωπίσεις και να τα εξουδετερώσεις…

Μία από τις πολλές θεωρίες όσων μας λένε ότι η Τουρκία είναι διαλυμένη και ένας πόλεμος μαζί της θα είναι περίπατος, είναι η κατάσταση της οικονομίας της. Είναι υπό κατάρρευση ή όχι; Η πραγματικότητα μας δείχνει ότι η κατάρρευση είναι πάντα …θεωρητική.

Στη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου «Το Μέλλον της Ιστορίας» που επιμελήθηκε ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης -περιλαμβάνει κείμενα 17 προσωπικοτήτων- τέθηκε στον κ.Απόστολο Ταμβακάκη το εξής ερώτημα: «Μπορεί να αντέξει η τουρκική οικονομία έναν πόλεμο»;

Η απάντηση του καθαρή: «Ναι μπορεί». Στο βίντεο εξηγεί με συντομία αλλά και σαφήνεια το γιατί.

Ο Κωνσταντίνος Φίλης μιλά για τα τρία μέτωπα που θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν εναντίον μας και επισημαίνει ότι δεν αρκεί η πολιτική αποτροπής για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Χρειάζεται και πολιτική διευθέτησης.

Αναφέρουμε κάποια στοιχεία από το βιογραφικό του κ.Ταμβακάκη για εκείνους που θα σπεύσουν να τον αμφισβητήσουν:

Ο κ.Ταμβακάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά στον Καναδά.

Είναι ιδρυτής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε., διαχειρίστριας εταιρείας του EOS Hellenic Renaissance Fund, του μεγαλύτερου ελληνικού private equity fund.

Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ανεξάρτητος Μη Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη, Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Eπίσης έχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων και στην ABN-AMRO Bank ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

loading...