Γερμανία – Ενεργειακή κρίση: Απαλλαγή από το λογαριασμό ενός μήνα & μείωση της τιμής του φυσικού αερίουΤην απαλλαγή από το λογαριασμό ενός μήνα και την εισαγωγή «φρένου» στην τιμή του φυσικού αερίου εξετάζει η Γερμανία, με στόχο την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών το χειμώνα, οι οποίοι έχουν έρθει σε αδιέξοδο λόγω της ενεργειακής κρίσης – αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης.


Οι σχετικές ανακοινώσεις από την Επιτροπή Φυσικού Αερίου και Θέρμανσης της χώρας αναμένεται να γίνουν μέσα στην ημέρα.


Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων για το φυσικό αέριο, στην Γερμανία, ολοκλήρωσε τα ξημερώματα τις εργασίες της και κατέληξε σε δέσμη προτάσεων, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν φέτος έκτακτη καταβολή του ποσού του λογαριασμού ενός μήνα έως το τέλος του έτους.


Το κόστος θα καλύψει η πολιτεία, ενώ από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα τεθεί σε εφαρμογή το όριο στην ανώτατη τιμή του φυσικού αερίου, με κάθε πελάτη να επιδοτείται για το 80% του λογαριασμού του.


Η επιδότηση θα φθάσει τα 12 λεπτά /kWh και το υπόλοιπο 20% θα πληρώνεται με την τιμή της αγοράς, ενώ για τη βιομηχανία η αντίστοιχη τιμή θα είναι τα 7 λεπτά/kWh, επισημαίνει το Spiegel, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ποσό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :