ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ

Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ “ΑΝΤΙΠΑΛΑ” ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ…




Μετάφραση: Απολλόδωρος

Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα κάνουν επιθέσεις εναντίον μας θα είναι και όργανα που έχουν συσταθεί από εμάς, αλλά θα επιτεθούν αποκλειστικά σε σημεία που έχουμε

προκαθορίσει να αλλάξουμε. 

-Πρωτόκολλο 12:3

H λογοτεχνία και η δημοσιογραφία είναι δύο από τις σημαντικότερες εκπαιδευτικές δυνάμεις, και ως εκ τούτου η κυβέρνησή μας θα γίνει ιδιοκτήτης των περιοδικών της πλειοψηφίας. 

Αυτό θα εξουδετερώσει την επιζήμια επιρροή του ιδιωτικού τύπου και θα μας δώσει στην κατοχή μας την τεράστια επιρροή στο δημόσιο μυαλό….. Αν δώσουμε άδεια για δέκα περιοδικά, θα ιδρύσουμε εμείς οι ίδιοι τριάντα, και ούτω καθεξής με την ίδια αναλογία. Αυτό, ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το υποψιαστεί το κοινό. 

Για το λόγο αυτό όλα τα περιοδικά που θα εκδίδονται από εμάς θα είναι τα πιο αντίθετα, ως προς την εμφάνιση, τις τάσεις και τις απόψεις, δημιουργώντας έτσι εμπιστοσύνη σε εμάς και φέρνοντας κοντά μας τους εντελώς ανυποψίαστους αντιπάλους μας, οι οποίοι έτσι θα πέσουν στην παγίδα μας και θα καταστούν ακίνδυνοι. –

Πρωτόκολλο 12:8

Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται όργανα επίσημου χαρακτήρα. Θα φυλάνε πάντοτε τα συμφέροντά μας και, ως εκ τούτου, η επιρροή τους θα είναι σχετικά ασήμαντη. Στη δεύτερη σειρά θα βρίσκονται τα ημιεπίσημα όργανα, των οποίων ο ρόλος θα είναι να προσελκύουν τους χλιαρούς και αδιάφορους. 

Στην τρίτη σειρά, θα συγκροτήσουμε τη δική μας, φαινομενικά, αντιπολίτευση, η οποία, σε ένα τουλάχιστον από τα όργανά της, θα μας παρουσιάζει αυτό που μοιάζει με τους αντίποδες. Οι κατά βάθος πραγματικοί μας αντίπαλοι θα δεχτούν αυτή την προσομοιωμένη αντιπολίτευση ως δική τους και θα μας ανοίξουν τα χαρτιά τους. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...