ΑΚΚΕΛ: Τον ελληνικό βαλλιστικό πύραυλο από το ’90 τον «κατέρριψε» ο αντιρωσισμός του Μητσοτάκη – Η εμπλοκή Τέλλογλου

Με πολύ ενδιαφέρον και οργή παρακολουθεί το ΑΚΚΕΛ την υποκρισία στις αντιδράσεις για τις δοκιμές που έκανε η Τουρκία με τον βαλλιστικό πύραυλό της.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Τουρκία ανέπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους, που θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας προφανώς. Η εκτεταμένη διαχρονική συνεργασία που έχει κυρίως με τη Βρετανία αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, μεταξύ άλλων (ενώ εδώ το καθεστώς πάει να περάσει την ιδέα ότι υπάρχει αντιτουρκισμός και προστασία της Ελλάδας!) έχει μεταφέρει σημαντική αμυντική τεχνολογία στην τουρκική βιομηχανία, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να κάνει ό,τι κάνει σήμερα. Ήταν αναμενόμενο ότι με τέτοια βοήθεια κάποια στιγμή θα γινόταν.

Η υποκρισία όμως των καθεστωτικών γύρω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και ούτε είναι ανεκτή, διότι το Μητσοτακέικο από τη δεκαετία του ’90 «κατέρριψε» την δυνατότητα ανάπτυξης ελληνικών βαλλιστικών πυραύλων και δεν αξιοποίησε τους Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ανάμεσα στις χιλιάδες Ελλήνων που ήρθαν από τις αρχές του ’90, ακόμη και μετά την επιχείρηση διάσωσής τους με το πλοίο πού έφτασε στην Αλεξανδρούπολη, υπήρχαν και αρκετοί οι οποίοι είχαν εξαιρετικό και μοναδικό εργασιακό ιστορικό. Μιλώντας με βάση τα μεταφρασμένα βιογραφικά σημειώματα τους που διαβάσαμε από τότε ακόμη, υπήρχαν και άτομα για τα οποία αναφερόταν η εμπειρία και προϋπηρεσία τους σε κρατικές εταιρείες και οργανισμούς της Σοβιετικής Ένωσης με χαρακτηρισμούς όπως “Απόρρητο”, και γενικά υπό διαβάθμιση, μεταξύ άλλων και σε επιστημονικούς τεχνολογικούς τομείς βαλλιστικών πυραύλων, όπως για παράδειγμα στερεά καύσιμα, αδρανειακή καθοδήγηση (INS) κλπ. Ήταν τόσο για τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων, όσο και διαστημικής τεχνολογίας πυραύλων-φορέων.

Τουλάχιστον κάποιες δεκάδες επιστημόνων και τεχνικών πέρασαν από την Αλεξανδρούπολη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με μοναδικές γνώσεις και εμπειρία σε διαστημικούς και αμυντικούς τομείς. Αυτοί είχαν βιογραφικά που ήταν ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ από την μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Πρόσωπα που σήμερα είναι στο ΑΚΚΕΛ είδαν επίσημες μεταφράσεις στα Ελληνικά. Αν ο Μητσοτάκης, ο πατέρας του σημερινού Κούλη, πραγματικά ενδιαφερόταν για την πατρίδα, όχι μόνο θα έχει αξιοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους, αλλά θα είχε πει να φέρουν και άλλους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, για να αξιοποιηθούν στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και να σταματήσουμε ή να περιορίσουμε την εξάρτηση από Αμερικανούς, Βρετανούς και Γερμανούς. Ειδικά για τον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων, με αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσαμε σε λίγα χρόνια να έχουμε βαλλιστικούς πυραύλους, από τα τέλη του 20ου αιώνα ακόμη. Ενώ σήμερα σίγουρα θα είχαμε μιας ή δύο γενεών αναβαθμισμένους πυραύλους σε σχέση με τότε, αλλά δεν έχουμε τίποτα, παρά μόνο τις υποκριτικές διαμαρτυρίες αυτών που έχουν εγκληματικές ευθύνες για την συνειδητή υπονόμευση της Ελληνικής Άμυνας.

Το ανέκαθεν και διαχρονικά ξενόδουλο και πουλημένο Μητσοτακέικο όμως τούς παράτησε αυτούς τους ανθρώπους όπως και τους άλλους που είχαν έρθει, τους έβαλε “στο ψυγείο”, ώστε να μην αναπτυχθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και να συνεχιστεί η εξάρτηση από τους ξένους, η οποία φυσικά γίνεται “με το αζημίωτο” για τα διεφθαρμένα κυκλώματα εντός Ελλάδας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα τέλη του 2019, ο υποτιθέμενος ερευνητής-δημοσιογράφος Τάσος Tέλλογλου μιλώντας στην παρουσίαση ενός ρατσιστικού βιβλίου κατά της Ρωσίας, αλλά στοχευμένα και κατά των Eλλήνων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, παρουσίασε υποτιμητικά αυτούς τους Έλληνες. Ότι δηλαδή ήταν φουκαράδες, δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο και μάλιστα είπε και ένα “παράδειγμα” που υποτίθεται ότι είδε στην έρευνά του με έναν ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση που έφτασε να έχει στο ψυγείο του μόνο μισό λεμόνι! Πώς είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος που υποτίθεται ότι είναι έγκυρος και αντικειμενικός (παρά την εξάρτησή του από τη Γερμανική Πρεσβεία και τα εγγλέζικα παρακρατικά κυκλώματα του Integrity Initiative όπως οι ίδιοι οι Εγγλέζοι γράφουν) να μην έχει εντοπίσει τους Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που είχαν τέτοιες δυνατότητες; Μόνο αν δεν κάνει έρευνα ή κάνει έρευνα κατευθυνόμενη εξηγείται αυτό.

Για να είμαστε ακριβείς, όλοι στη ΝΔ δεν ήταν στο κλίμα του Μητσοτάκη. Τουλάχιστον ο βουλευτής Άκης Γεροντόπουλος, στενός συνεργάτης του τότε ΥΠΕΞ Αντώνη Σαμαρά, υποστήριζε την αξιοποίηση των ανθρώπων αυτών και δημοσιοποιούσε τις δυνατότητές τους, ώστε σήμερα να γνωρίζουμε αυτά που γνωρίζουμε.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

20/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...