30,000 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΡΟΜΠOT ΣΤΟ TWITTER ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΡΟΦΙΛ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;

 Γράφει η Rhoda Wilson
Απόδοση Οίμος- Αθήνα

Το ThinkingSlow παρακολουθεί την κυκλοφορία του Twitter για να εκθέσει τη λειτουργία μιας σημαντικής λειτουργίας bot (σ.τ.μ. διαδικτυακό

ρομπότ) που στοχεύει στην ενίσχυση της ατζέντας πολιτικής Της Μεγάλης Επαναφοράς αυξάνοντας τους "ακόλουθους", τα "likes" και τα "retweets" επιλεγμένων λογαριασμών.

Η αυτοματοποιημένη, ή λεγόμενη bot, κυκλοφορία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων του Twitter, δήλωσε το ThinkingSlow σε δελτίο τύπου την Παρασκευή. 

Η επισκεψιμότητα δημιουργείται από αυτοματοποιημένους και ημιαυτόματους λογαριασμούς και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση επιλεγμένων ατόμων και πολιτικών μηνυμάτων. 

Αυτή η ενίσχυση εξυπηρετεί έναν κακόβουλο σκοπό χειραγώγησης του ευρέος κοινού ώστε να πιστέψει ότι ορισμένες πολιτικές είναι σημαντικά πιο δημοφιλείς από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Έχουν ετοιμάσει ένα έγγραφο με δυνατότητα λήψης που δείχνει μια επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας αυτών των bots:

Περίπου 30,000 bots ενισχύουν τα σχόλια στα σχετικά άτομα που είναι "στο μήνυμα" και την επισκεψιμότητά τους κατά περίπου 100x ή περισσότερο.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :