Πατήσια: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες σε παιδικό σταθμό και 27χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε έναν από αυτούς

Έκρηξη της εγκληματικότητας: Ανήλικοι με παραβατική συμπεριφορά και ενήλικες που δεν νιώθουν… ασφαλείς

Πρωτοφανή περιστατικά βίας συμβαίνουν σε ολόκληρη την χώρα με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε όλα τα επίπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με συμπλοκή ανάμεσα σε έναν 27χρονο εργαζόμενο σε παιδικό σταθμό στα Πατήσια και τέσσερις ανήλικους ηλικίας 14 και 15 ετών, όπου οι ανήλικοι επιτέθηκαν με πέτρες στον σταθμό και ο 27χρονος επιχείρησε να τους εκδιώξει με… μαχαίρι τραυματίζοντας έναν από αυτούς!

Λίγο πριν τις 21.00, οι τέσσερις ανήλικοι αφού πλησίασαν τον παιδικό σταθμό άρχισαν να πετάνε πέτρες.

Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα τζάμια της αποθήκης ενώ προκάλεσαν φθορές γενικότερα στο κτίριο.

Εκείνη την ώρα στο σημείο βρισκόταν ο 27χρονος εργαζόμενος. Αντιλαμβανόμενος την παρουσία των ανήλικων, τους κυνήγησε και στην προσπάθεια του να ακινητοποιήσει δύο από τους τέσσερις έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο τελικά τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν 14χρονο.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» για πρώτες βοήθειες ενώ στο σημειο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης που οδήγησαν τους υπόλοιπους στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων.

Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου για απειλή και για τον νόμο περί όπλων, ενώ σε βάρος των δύο ανήλικων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι δύο 14χρονοι με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε και ο 27χρονος.

Το περιστατικό από μόνο του είναι ένα κλασσικό δείγμα της κοινωνικής κατάντιας της χώρας η οποία καταρρέει με γεωμετρική πρόοδο.

Ανεξέλεγκτη ανήλικοι με παραβατική συμπεριφορά και ανασφαλείς ενήλικες οι οποίοι οπλοφορούν γιατί δεν νιώθουν και όντως δεν είναι ασφαλείς.

Σίγουρα η ένοπλη απάντηση στις πέτρες των ανηλίκων με μαχαίρι ήταν δυσανάλογη.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα είναι ότι όποιος φεύγει από το σπίτι του για να πάει στην εργασία του ή όπου αλλού θέλει, αυτομάτως γίνεται πρωταγωνιστής σε ταινία… περιπέτειας.

loading...