ΕΧΕΙ ΚΙΤΡΙΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ρουά ματ Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα 12 ν.μ.





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Χιονοστιβάδα σκανδάλων, πολιτικών εγκλημάτων, συμπαρασύρουν στον όλεθρο τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του! Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα καζάνι που βράζει. Τα λασπόνερα πλημύρισαν το οικοδόμημα της “γαλάζιας παράταξης” μπατάροντάς το και ο “Λουδοβίκος” της, μπορεί να χλομιάζει, μπορεί να τον λούζει κρύος ιδρώτας, μπορεί να ψελλίζει ακαταλαβίστικα λόγια, μπορεί να ατενίζει “πυροβολημένος” το άπειρο, αλλά εξακολουθεί να κρατάει σφιχτά την καρέκλα του με όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει!

Πιστεύω πως επιβεβαιώνομαι, που συνεχώς λέγω, ότι είναι ο χειρότερος Πρωθυπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους!

Το μέγα σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων, φάνταζε πως ξεπερνούσε να πολιτικά του εγκλήματα, της παντελώς άστοχης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσεως με τους δεκάδες – εκατοντάδες θανάτους. Της κυβερνητικής εμμονής που έθεσε σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με το δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του Covid19 και οι οποίοι τόσο χρήσιμοι ήταν για τα νοσοκομεία μας προκειμένου να σώσουν ζωές.

Της φασιστικής – εκβιαστικής επιβολής προστίμου 100 ευρώ για κάθε μήνα που ο συνταξιούχος άνω των 60 ετών δεν έκανε το δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του Covid19. Της ανόητης επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ενέργεια με το ταυτόχρονο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Ελλάδος. Της κερδοσκοπικής διατήρησης στα καύσιμα του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, κόντρα στις πολιτικές όλης της Ευρώπης.

Τόμους ολόκληρους μπορούμε να γράψουμε για τα πολιτικά εγκλήματα αυτού του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Τα πολιτικά σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο…

Μάλιστα στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού (ανιψιός του) Γρηγόρης Δημητριάδης και ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των πράξεών του, προστατεύοντας τον θείο του και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, εκλεκτός του Πρωθυπουργού και ο οποίος για να τον τοποθετήσει σε αυτήν την κορυφαία θεσμική θέση, παρανόμησε αλλάζοντας τον σχετικό νόμο! Οι παραιτήσεις και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον ανιψιό υποδηλώνουν ότι πολιτικό έγκλημα υπήρξε. Γιατί όμως Ανακριτής, Εισαγγελέας δεν τους καλούν από τα γραφεία τους για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν και ποινικές ευθύνες; Αθωώνοντας έτσι και τον Πρωθυπουργό;

Όμως κι ενώ προσπαθούσε ο ελληνικός λαός να συνέλθει κι από αυτό το πολιτικό σκάνδαλο, έσκασε το κοινωνικό σκάνδαλο της παιδεραστίας – παιδοφιλίας, έκδοσης ανηλίκου, από κομματάρχη της ΝΔ και ο οποίος διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις με Υπουργούς της κυβέρνησης και οι οποίοι του έκαναν απ΄ ευθείας αναθέσεις για ένα μαγαζί που δεν είχε άδεια λειτουργίας. Ο κομματάρχης της ΝΔ διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις με τον Περιφερειάρχη Αττικής και πολλά άλλα θεσμικά όργανα της “γαλάζιας παράταξης”.

Από την αποκάλυψη αυτού του τεράστιου σκανδάλου, η ελληνική κοινωνία αηδιασμένη, οργισμένη παρακολουθεί την εξέλιξή της, αναθεματίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους, βλέποντας μια κοινωνία να σαπίζει κάθε μέρα και περισσότερο.

Όλοι αυτοί δεν γνώριζαν τίποτε για την δράση του παιδόφιλου; Αν όμως δεν γνώριζαν – που δεν δικαιολογούνται – θα έπρεπε ήδη να έχουν δηλώσει τις παραιτήσεις τους, ως ανίκανοι να διαχειριστούν τα Κοινά!

Βαρέλι χωρίς πάτο τα σκάνδαλα της ΝΔ…

Κι ενώ το παραπάνω πολιτικοκοινωνικό σκάνδαλο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σκάει άλλο πολιτικοκοινωνικό σκάνδαλο μεγατόνων με την εμπλοκή “γαλάζιου” Βουλευτή. Ο οποίος κατηγορείται πως με εταιρεία του εξαγόραζε “κόκκινα δάνεια” αθώων μεροκαματιάρηδων, που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να σώσουν τα σπίτια τους, της φαμίλιας τους.

Μάλιστα ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση ως “προκλητικό παραβάτη του νόμου”. Επίσης με αναφορές του στα social media ο Παύλος Πολάκης μίλησε για αδιαφάνεια ποσών που κατέληξαν στο ταμείο του Ανδρέα Πάτση από τα ΕΛΤΑ!

Γι΄ αυτό, το επίσης πολιτικοοικονομικό έγκλημα “γαλάζιου” Βουλευτή, ο Πρωθυπουργός το σκέπασε κάτω από το “χαλάκι”, αφού τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αλλά όχι από τη ΝΔ. Από την στιγμή μάλιστα που τον θεωρούν στη ΝΔ ένοχο, μη αποδεχόμενοι τις δικαιολογίες που παρέθεσε ο Βουλευτής στον γραμματέα τη Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννη Μπουγά, όπως λέγεται!

Όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε έντονο ύφος ζητούν επίμονα τη διαγραφή καθώς και την αποπομπή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, που φέρεται να εμπλέκεται στις αναθέσεις μέσω Ελληνικών Ταχυδρομείων προς τον Ανδρέα Πάτση!

Ο δε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε, πως το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “αρίστους” του Πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο! Ζητώντας να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου Βουλευτή!

Πόσο λοιπόν θα κρύβεται ακόμη ο Πρωθυπουργός, στη νέα χυδαία ανηθικότητα Βουλευτή του;

Έτσι αναρωτιέται ο ελληνικός λαός για το πού ακόμη θα φτάσει η κυβερνητική σαπίλα;

“Βράζει” η Μακεδονία κατά του Πρωθυπουργού…

Σε όλα τα παραπάνω, ας συνυπολογίσουμε την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας από τις διπλωματικές και πολιτικές ήττες του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Ρ. Τ. Ερντογάν στα εθνικά μας ζητήματα, καθώς και στο γεγονός της δημιουργίας “Πρεσπών 2”!

Δηλαδή της παραχώρησης του δικαιώματος στα Σκόπια για ενταξιακές συζητήσεις εισόδου τους στην ΕΕ, χωρίς προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις προς την Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, της τήρησης έστω των υπογραφέντων στη “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Έτσι, ειδικότερα στη Μακεδονία μας οι ψηφοφόροι της ΝΔ, της γυρίζουν την πλάτη, χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό πλέον ως “κόκκινο πανί”!

Ξεσπώντας την οργή τους στην πρόσφατη συναυλία Έλληνα ράπερ, όπου στο Καυτατζόγλειο Στάδιο, με περίπου 30.000 θεατές – η πολυπληθέστερη στην Θεσσαλονίκη – τραγουδούσαν το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα θυμάστε ότι είχε προηγηθεί πριν από μήνες, επίσης τεράστια συναυλία που είχε δώσει στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ο ΛΕΞ, με τα ίδια “αισθήματα αγάπης” προς τον Πρωθυπουργό μας από τους χιλιάδες συμμετέχοντες!

Είναι λοιπόν πασιφανές, ότι τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ κατακρημνίζονται στα βράχια του γκρεμού και δεν θα είναι έκπληξη αν η εκλογική της πτήση κυμανθεί στο 18-22%!

Επιχειρούν αντισυνταγματικό αποκλεισμό του κόμματος “Έλληνες”…

Σε αυτήν την πολιτική παραζάλη που έχει χτυπήσει ως τυφώνας τη ΝΔ, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, έχει αναλάβει εργολαβία τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό από τις προσεχείς εκλογές του κόμματος “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, που όπως έχω δηλώσει και έχω γράψει κυμαίνεται Πανελλαδικά στο 5-6% με αυξητική τάση! Σε περιοχές μάλιστα της Πελοποννήσου ξεπερνάει το 10%!

Επειδή όμως αυτή η επεξεργασία φαίνεται να μην τους βγαίνει, σοφίστηκαν από τη ΝΔ την αναγκαία αύξηση του εκλογικού μέτρου εισόδου κομμάτων στη Βουλή, να γίνει από 3% στο 5%!

Χρησιμοποιώντας ως πολιτικό “λαγό” τον πρώην Υπουργό, Βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο και ο οποίος πρότεινε την εκλογική αύξηση βάσης στο 5%, λόγω της άρνησης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού είναι πλέον βέβαιοι στη ΝΔ ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας!

Είναι όμως αυτός ο λόγος; Είναι ο λόγος αυτής της πρότασης πως επιζητά η ΝΔ την πολιτική σταθερότητα στην Πατρίδα; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως θα επιχειρήσουν αντιθεσμικά, αντισυνταγματικά, να φράξουν το δρόμο εισόδου στη Βουλή του κόμματος “Έλληνες”, θεωρώντας ότι δεν θε ξεπεράσει το 5%!

Βέβαια, η ΝΔ θα επικαλεστεί και εθνικούς λόγους, που όμως για εμάς δεν συντρέχουν! Αφού το πλαφόν 3% καλύπτει την εθνική ασφάλεια από τουρκόφιλα κόμματα της Θράκης μας!

Εκτιμήθηκε ανεπαρκής ο Κυριάκος Βελόπουλος;

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου “Ελληνική Λύση”, δυστυχώς 3+ χρόνια από την είσοδό του στη Βουλή των Ελλήνων δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις που ως Ερινύες συνοδεύουν τον Κυριάκο Βελόπουλο και καταγράφει πολύ χαμηλή εκλογική πτήση, κινδυνεύοντας να μην εισέλθει εκ νέου στη Βουλή!

Λέτε να φταίει το γεγονός, πως ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο;

Λέτε να φταίει το γεγονός, πως ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ στήριξε την κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και αν του πρότειναν να αναλάβει Υπουργείο δεν θα έλεγε όχι (έφαγε το 4ο Υπουργείο στη στροφή ο Άδωνις Γεωργιάδης)!

Λέτε να φταίει το γεγονός, πως δεν πραγματοποιεί Συνέδριο του κόμματός του 6 χρόνια τώρα, φοβούμενος την κατακραυγή και αμφισβήτηση στελεχών του;

Λέτε να φταίει το γεγονός, πως ως αρχηγός Κοινοβουλευτικού κόμματος εξακολουθεί να είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής βιβλίων, αλοιφών και συναφών άλλων προϊόντων;

Μου μεταφέρουν, πως κάνει μεγάλη προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα να πλησιάσει το πολύ μεγάλο ρωσόφιλο κομμάτι ψηφοφόρων! Τους ψηφοφόρους που έχουν ως “κόκκινο πανί” Μητσοτάκη και Τσίπρα!

Όμως, επίσης μου είπαν, πως μετρήθηκε, ζυγίστηκε, και εκτιμήθηκε ανεπαρκής!

Δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Σε όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρ΄ ότι έχει τέχνη να ανακαλύπτει κυβερνητικά σκάνδαλα, εν τούτοις δεν πείθει τον ελληνικό λαό ώστε να τον εμπιστευθεί στις προσεχείς εκλογές!

Είναι πρωτοφανές, η Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην εισπράττει τίποτε από τα πολιτικά εγκλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Είναι πρωτοφανές, που ανατρέπει όλα τα μέχρι σήμερα πολιτικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να υπερκεράσει εκλογικά τη σημερινή ΝΔ.

Και δεν μιλάω για τις συστημικές δημοσκοπήσεις που παραγγέλλουν τα συστημικά ΜΜΕ των μεγαλοκαρχαριών επιχειρηματιών! Μιλάω για όλες εκείνες τις ανόθευτες δημοσκοπήσεις, πρεσβειών και λοιπών πολλών ενδιαφερομένων για τα δρώμενα της Πατρίδας μας!

Τι φταίει όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη υπολείπεται αυτής της ΝΔ;

Το έχω γράψει κι άλλες φορές, πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει την πολιτική του ακτινοβολία. Δεν εμπνέει πλέον! Έχει στην “καμπούρα” του την Συμφωνία των Πρεσπών, το πετσόκομμα των συνταξιούχων με το νόμο Κατρούγκαλου, το Δημοψήφισμα κοροϊδία προς την εκφρασμένη βούληση του λαού και πολλά – πολλά άλλα!

Ωστόσο, αυτός ο πολιτικάντης Αλέξης Τσίπρας, τόλμησε αυτό που δεν τολμά η παρούσα κυβέρνηση! Στην ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για ένα απολύτως σαφές μήνυμα άσκησης της ελληνικής κυριαρχίας, που δεν είναι άλλο από την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στα 12 ν.μ., με την έναρξη συνομιλιών για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, με όλες τις όμορες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο!

loading...