Φονική κατολίσθηση βράχου στην Ιεράπετρα Κρήτης: Έψαχναν στα χαλάσματα το 10χρονο παιδί (φώτο)

Η 45χρονη μητέρα του βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που κοιμόταν

Ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που έμενε η οικογένεια τουριστών στην Ιεράπετρα της Κρήτης, έπειτα από την φονική κατολίσθηση βράχου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 45χρονης γυναίκας δίπλα στον άνδρα και το παιδί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα. Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι, τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δυστυχώς, κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 10χρονος γιος της.

Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Από θαύμα γλίτωσε ένα 10χρονο αγοράκι μαζί με τον πατέρα του ενώ η μητέρα βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα που κοιμόταν, όταν τα ξημερώματα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Αγία Φωτιά στην Κρήτη, όπου η οικογένεια έκανε τις διακοπές της κατέρρευσε ένας βράχος και τους καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με τους άντρες της πυροσβεστικής, όλα ξεκίνησαν όταν τμήμα βράχου αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά παρασέρνοντας μαζί του και άλλα βράχια και κατέληξε σε ταράτσα ξενοδοχείου στην Αγία Φωτιά.

Η οροφή του καταλύματος δεν άντεξε το βάρος και καταπλάκωσε μια γυναίκα με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει, την ώρα που κοιμόταν.

Ο πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε εύκολα από το διαμέρισμα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά ενώ το 10χρονο παιδί του είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί αφού το πόδι του είχε «κολλήσει» μέσα στα χαλάσματα.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τους άνδρες της πυροσβεστικής , οι έρευνες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό της μητέρας, όπου κινήθηκαν με βάση τις τις μαρτυρίες του συζύγου και του παιδιού. Χρειάστηκε να σκάψουν για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια και να φτάσουν σε βάθος του 1,5 μέτρου και να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα νεκρή.

Η ψυχραιμία που επέδειξε ο 10χρονος γιος της οικογένειας ενώ βρισκόταν μέσα στα συντρίμμια ήταν αξιοσημείωτη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό το παιδί, το οποίο βρισκόταν εγκλωβισμένο ανάμεσα σε σίδερα και μπετά και με απίστευτο θάρρος βοήθησε στο έργο των πυροσβεστών.

Το παιδί είχε ελαφρά τραύματα στο κεφάλι, κακώσεις στο σώμα και θλαστικά τραύματα στο πόδι όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου μεταφέρθηκε μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος βγήκε αλώβητος μέσα από τα συντρίμμια.

loading...