Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ «WOKE CAPITALISM» ΤΟ ΝΕΟ PLACEBO ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο «ΓΚΛΟΜΠΑΛΙΣΜΟΣ»….



Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*


«…ο καταναλωτισμός μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο ‘’τεχνητό-φασισμό’’, που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός… χρησιμοποιώντας μια αυταπάτη

ψευδαίσθησης, δηλαδή τα ατομικά δικαιώματα.»

Πιερ Πάολο Παζολίνι

Ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Πιερ Πάολο Παζολίνι είχε προείδει πριν από μισό αιώνα, στο φόρτε του Ψυχρού Πολέμου, αυτό που πολλοί από εμάς δεν θέλουν να το δουν σήμερα, στην εποχή του Great Reset: ότι από τον φασισμό δεν πρόκειται να ξεμπλέξουμε, γιατί δεν ήταν απλώς ένα επεισόδιο του μεσοπολέμου, αλλά ένα εγγενές σύμπτωμα της δυτικής νεωτερικότητας. 

Έλεγε χαρακτηριστικά σε μια επιστολή του στον συγγραφέα Αλμπέρτο Μοράβια, το 1973, ότι οι δυτικές ελίτ χρησιμοποιούν έναν ανύπαρκτο εχθρό, τον «τελειωμένο φασισμό», για να αποπροσανατολίσουν τις μάζες ενώ ο καταναλωτικός φασισμός επεκτείνεται ύπουλα, διαφθείροντας εντελώς την παρακμιακή δυτική κοινωνία.

Σήμερα το τυχοδιωκτικό, χρηματιστηριακό, κεφάλαιο, ελέγχοντας πλήρως τα διεθνή ΜΜΕ, έχει εργαλειοποιήσει τον φασισμό «της προόδου», επιταχύνοντας την διάλυση του κοινωνικού ιστού και δημιουργώντας ιδιώτες-καταναλωτές χωρίς καμμιά ιστορική συνείδηση. 

Η προκαλούμενη απουσία εσωτερικού νοήματος και η πλειοδοσία σε ευτελείς ανάγκες από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ο λαός «εξαχρειωμένος, γελοίος, τερατώδης, εγκληματικός», όπως προέβλεπε ο Παζολίνι.

Έτσι μπόρεσε να επιβληθεί μια υπερ-φιλελεύθερη ιδεολογία, η οποία έχει στόχο να εξοστρακίσει κάθε αποκλίνουσα άποψη από το καθεστώς της «πολιτικής ορθότητας» ως …φασιστική, ρατσιστική ή λαϊκιστική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...