Τραμπ σε Μπάιντεν: “Είσαι ΕΧΘΡΟΣ των ΗΠΑ! Σταμάτα την καταστροφή της χώρας και ΦΥΓΕ”, vid


 
Θεωρείται μάλλον δεδομένη η συντριβή των Δημοκρατικών στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του φθινοπώρου.

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον διάδοχό του, τον Τζο Μπάιντεν, «εχθρό του κράτους» μπροστά στους οπαδούς του, καταγγέλλοντας επίσης την έρευνα του FBI στην κατοικία του στη Φλόριντα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών χθες Σάββατο το βράδυ στην Πενσιλβάνια.


«Αυτός είναι ο εχθρός του κράτους», είπε ο κ. Τραμπ απευθυνόμενος στο πλήθος, απαντώντας στην επίθεση του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος κατήγγειλε δύο ημέρες νωρίτερα πως ο Ρεπουμπλικάνος και οι οπαδοί του αντιπροσωπεύουν «έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».


O Tραμπ μάλιστα έθιξε και την ολοένα και επιδεινούμενη πνευματική υγεία του ξεμωραμένου Μπάιντεν:


“Εν τω μεταξύ το επόμενο πρωινό είχε ξεχάσει όσα είπε”:

«Η ομιλία του» δεν ήταν παρά εκδήλωση «μίσους και οργής», έκρινε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον κ. Μπάιντεν πως χαρακτήρισε τους οπαδούς του «απειλή για τη δημοκρατία» και «εχθρούς του κράτους».


«Ο εχθρός του κράτους είναι αυτός και η ομάδα που τον ελέγχει», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος, που εκφράστηκε στην πολιτεία-κλειδί στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, όταν θα κριθεί ποιο κόμμα θα ελέγχει τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :