Γ. Μυλόπουλος στη «Θεσσαλία TV» : Γίνεται μεταφορά πλούτου από τους πολίτες προς τους παρόχους ενέργειας (video)

Τι ανέφερε ο καθηγητής Πολυτεχνείου ΑΠΘ για τα λάθη της κυβέρνησης στην ενέργεια

Η Ελλάδα έχει το τρίτο πιο ακριβό ρεύμα για οικιακή κατανάλωση στην Ευρώπη και το πιο ακριβό βιομηχανικό και αγροτικό ρεύμα ανέφερε μιλώντας στα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης» ο καθηγητής Πολυτεχνικής του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε πως το λάθος της κυβέρνησης με τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση και την εξάρτηση στην παραγωγή ενέργειας από εισαγόμενο φυσικό αέριο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν παρεμβαίνει με πλαφόν στην ενέργεια στους παρόχους-παραγωγούς ενέργειας, όπως το πράττουν η Ισπανία και η Πορτογαλία που πήραν ειδική άδεια από την Ε.Ε. έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν πανάκριβο ρεύμα οι Έλληνες καταναλωτές.

Μάλιστα σημείωσε πως με την εκ των υστέρων επιδότηση των καταναλωτών στην ουσία επιδοτούνται οι πάροχοι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας δημοσιονομικά.

«Γίνεται μεταφορά πλούτου από τους πολίτες προς 5 εταιρείες» σημείωσε. Τέλος ανέφερε πως θα έπρεπε πρώτα να αναπτυχθούν οι ΑΠΕ στη χώρα και μετά να προχωρήσει η παύση του λιγνίτη, ενώ σημείωσε πως τα υδροηλεκτρικά είναι η λύση καθώς είναι και έργα πολλαπλού σκοπού και αποθήκευσης νερού με δεδομένο πως η Ευρώπη πλέον μαστίζεται και από ξηρασία.

Προέβλεψε δε ότι έρχεται ένας χειμώνας πολύ δύσκολος για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα χειμώνας έντονης ενεργειακής φτώχειας, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ όπως το έπραξαν πρόσφατα η Γαλλία και η Γερμανία. Η χώρα μας κατέληξε έχει τρεις φορές ακριβότερο ρεύμα από τη Γερμανία, όπου οι μισθοί είναι διπλάσιοι και 3,5 φορές ακριβότερο από τις χώρες της Ιβηρικής

loading...