Times: Η βρετανική αστυνομία ετοιμάζεται για κοινωνικές αναταραχές και χρηματοπιστωτική αστάθεια

Η παρατεταμένη και επώδυνη οικονομική πίεση» θα μπορούσε να πυροδοτήσει «μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή»
Η νέα πρωθυπουργός Liz Truss μπορεί να έχει μόνο λίγες εβδομάδες για να επιτύχει μια ανάκαμψη εμπιστοσύνης στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου ή να αντιμετωπίσει ένα κύμα βίαιης εγκληματικότητας και κατάρρευση της δημόσιας τάξης λόγω της κρίσης κόστους ζωής.
Οι Times αποκάλυψαν ότι οι αρχηγοί της αστυνομίας φοβούνται ότι «η οικονομική αναταραχή και η χρηματοπιστωτική αστάθεια» θα προκαλέσουν «δυνητική αύξηση σε συγκεκριμένους τύπους εγκλημάτων», όπως κλοπές καταστημάτων, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων και διαδικτυακή απάτη και εκβιασμό, καθώς οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν μια από τις χειρότερες πτώσεις του βιοτικού τους επιπέδου εν μέσω ενεργειακού υπερπληθωρισμού.
«Η παρατεταμένη και επώδυνη οικονομική πίεση» θα μπορούσε να πυροδοτήσει «μεγαλύτερη πολιτική αναταραχή», παρόμοια με τις ταραχές του Λονδίνου του 2011, αναφέρει το έγγραφο εθνικής στρατηγικής που διέρρευσεκαι επικαλούνται οι Times.
Εκτός από την αστυνομία, στελέχη ενέργειας προειδοποίησαν ότι πλησιάζουν μαζικές εμφύλιες αναταραχές καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος αυτόν τον χειμώνα.
Περίπου 160.000 Βρετανοί έχουν συμμετάσχει σε ένα κίνημα ενάντια στην εκτίναξη των λογαριασμών ρεύματος, δεσμευόμενοι να μην πληρώσουν την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

loading...