Στα ΕΑΣ πουλάνε μηχανήματα για σκραπ και την ίδια ώρα αποφασίζουν αγορά SUV!!! Παραίτηση της διοίκησης ζητούν οι εργαζόμενοι

 

Η διοίκηση των ΕΑΣ με τις μεγάλες ευθύνες  για την κατάρρευση της εταιρείας και την αδυναμία υποστήριξης των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισε στο χτεσινό ΔΣ, την προμήθεια  δέκα (10) πολυτελή SUV για τα στελέχη της εταιρείας.

Στο ίδιο ΔΣ,  με στόχο το άδειασμα του Υμηττού για την κατασκευή του Κυβερνητικού Πάρκου,  αποφασίστηκε η εκποίηση 750 μηχανών του Εργοστασίου ως SCRAP, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «μη αξιοποιήσιμές παραγωγικά», όχι από τα στελέχη των ΕΑΣ, αλλά από μια ιδιωτική εταιρεία που δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγική διαδικασία των ΕΑΣ. 

Οι σοβαρές ενστάσεις που διατύπωσε εγγράφως ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας και η τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων, με την παρακάτω επιστολή του, δεν στάθηκαν ικανές να προβληματίσουν κανένα από τα μέλη του ΔΣ., με αποτέλεσμα την λήψη των παραπάνω αποφάσεων. 

Το Σωμάτιο Εργαζομένων  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά ευθέως την παραίτηση του της διοίκησης του κ Κωστόπουλου:

« Σε ένα ζοφερό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στα Ε.Α.Σ. μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία στις 3 Απρίλη 2021, σε ένα εργοστάσιο – φάντασμα, αυτό του Υμηττού, σε μια εταιρία που συνεχώς μειώνεται ο κύκλος εργασιών της, η διοίκηση Κωστόπουλου επιλέγει: 

– Να προμηθευτεί αυτοκίνητα SUV (!!) για εταιρικές μετακινήσεις, αντί να πάρει οχήματα που συνδράμουν στην βιομηχανική παραγωγή. 

– Να προσλάβει στους ήδη 70 υποαπασχολούμενους εργολαβικούς ερ-γαζόμενους μέσω ΟΝΕΧ στον Υμηττό που θα «μετεγκατασταθεί» άλλους 13, σε ένα εργοστάσιο που δεν παράγει. 

– Να ακυρώνει συμβόλαια εξωτερικού και να αδυνατεί να παραδώσει παραγγελίες προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

– Να συνεχίζει τη παραχώρηση παραγωγικών – βιομηχανικών χώρων για γυρίσματα σήριαλ, μετατρέποντας ένα εργοστάσιο που αφορά την άμυνα της χώρας σε τηλεοπτικό πλατό. 

– Να παίρνει αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις με αδιαφανή τρόπο, μεθοδεύσεις που «εξόργισαν» ακόμα και φιλοκυβερνητικά έντυπα. 

– Να δίνει για scrap (παλιοσίδερα) παραγωγικά μηχανήματα του Υμηττού χωρίς κριτήρια και κυρίως χωρίς να ερωτηθούν τα Γενικά Επιτελεία για το αν απαιτείται τα Ε.Α.Σ να συντηρούν ακόμα και ανενεργές γραμ-μές παραγωγής, για επιχειρησιακούς λόγους. 

Το ταξίδι του μέλιτος του κ. Κωστόπουλου στα Ε.Α.Σ. έχει τελειώσει! 

Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει στα Ε.Α.Σ. και τους εργαζόμενους, είναι η παραίτησή του! »

https://www.militaire.gr/

loading...