ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΤΟΥ FBI ΕΙΝΑΙ ΤΑ XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ EΝΟΣ AΥΤΑΡΧΙΚΟΥ KΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ…

Γράφουν οι John & Nisha Whitehead
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δανείζεται ένα ακόμη φύλλο από το εγχειρίδιο της ναζιστικής Γερμανίας: Τη

μυστική αστυνομία. Μυστικά δικαστήρια. 

Μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρακολούθηση. Λογοκρισία. Εκφοβισμός. Παρενόχληση. Βασανιστήρια. Βία. Διάχυτη διαφθορά. Παγίδευση. Κατήχηση. Αόριστη κράτηση.

Αυτές δεν είναι τακτικές που χρησιμοποιούνται από συνταγματικές δημοκρατίες, όπου κυριαρχούν το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. 

Αντίθετα, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυταρχικών καθεστώτων, όπου η μυστική αστυνομία ελέγχει τον πληθυσμό μέσω του εκφοβισμού, του φόβου και της επίσημης ανομίας εκ μέρους των κυβερνητικών παραγόντων.

Αυτός ο αυταρχικός κίνδυνος τίθεται τώρα από το FBI, του οποίου η ερωτική σχέση με τον ολοκληρωτισμό ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό. 

Πράγματι, σύμφωνα με τους New York Times, η αμερικανική κυβέρνηση θαύμαζε τόσο πολύ το ναζιστικό καθεστώς, ώστε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατολόγησε μυστικά και επιθετικά τουλάχιστον χίλιους Ναζί, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα υψηλότερα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Paperclip. 

Από τότε οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να διατηρούν αυτούς τους πρώην Ναζί στη μισθοδοσία της αμερικανικής κυβέρνησης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...