Όταν ο λαός πληρώνει τα επιδόματα που λαμβάνει , έρχεται σύντομα ο εφιάλτης των capital controls και της πείνας.

 

Δεκάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί πρόσφατα έξω από τράπεζα στο Λίβανο ,υποστηρίζοντας ένοπλο ληστή την ώρα που ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να τον συλλάβουν . Ο ληστής -Bassam al-Sheikh Hussein 42 ετών – το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει ανάληψη κάποια λίγα χρήματα από το λογαριασμό του , προκειμένου να πληρώσει το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο πατέρας του.

Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές την τελευταία 15ετία υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα , ακολουθεί την πορεία του Λιβάνου όπου σήμερα , το 80% του λαού έχει φτωχοποιηθεί και το 90% των χρημάτων του είναι εγκλωβισμένα στις τράπεζες  .Η αδιάκοπα δικαιολογημένη  (από το ¨Σατανά¨ Πούτιν και τον Ρωσω -ουκρανικό Πόλεμο ) συνεχόμενη και συστηματική ακρίβεια στα πάντα – λες και ακολουθείτε κάποιο σχέδιο κοινής συναίνεσης– έχει έναν σκοπό που παράλληλα συνιστά το μοναδικό πλέον σταθερό σωσίβιο της  Ελληνικής Οικονομίας  . Ποιος είναι ; Πάντως όχι ο Τουρισμός αφού,  οι ροές των χρημάτων που έρχονται , φεύγουν πάλι στο εξωτερικό σε ποσοστό άνω του 50%  μέσω τουριστικών επιχειρήσεων , καταλυμάτων και αγορών που ανήκουν  σ αυτούς που έρχονται … για τουρισμό .

Να ¨ αναγκαστούν οι Έλληνες να σηκώσουν κάτω από το στρώμα ¨ 26 δις που κάποιοι , νομίζουν ότι κρύβουν και να τα ρίξουν στην αγορά . Όταν δίνεις για την ενέργεια , τα καύσιμα , τα ψώνια σου , την μετακίνησή σου , τις διακοπές σου , για να ζήσεις, 1000 ευρώ π.χ παραπάνω απ όσα έδινε χθες και από αυτά ( τα δικά σου χρήματα )  σε κάνουν έντεχνα και παίζοντας με την ψυχολογία σου , να χαίρεσαι που θα λάβεις υπό μορφή επιδόματος τα 50 πίσω , τότε , όχι μόνο σε αντιμετωπίζουν ως ηλίθιο αλλά , σου παίρνουν πονηρά ό,τι είχες ( εάν είχες ) αποταμιεύσει.

Όταν νομίσουν ότι τα ¨κρυμμένα των Ελλήνων ¨ τέλειωσαν , τότε απλά θα επιβάλλουν capital controls για να μην καταρρεύσει πάλι το ¨ξένο στην Ελλάδα¨ Τραπεζικό σύστημα υπό τον φόβο φυγής χρημάτων στην αλλοδαπή και αφού εν τω μεταξύ , δεν έχουν μεριμνήσει να στηρίξουν την οικονομία σε σταθερά ποδάρια. Γιατί άραγε ; Το 2009 η Ελλάδα ήταν 14η στην κλίμακα της φτωχοποίησης , σήμερα είναι προτελευταία , πάνω από την Βουλγαρία

Έρχονται λοιπόν  ,όπως φαίνεται γι άλλη μια φορά, τα γνωστά μας capital controls γι αυτό , πάρτε την επιβίωσή σας , στα χέρια σας , πριν …. σας συλλάβουν.

Αθήνα 3.9.2022

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ( ELLADOS) 

loading...