Τούρκος αναλυτής: Διάλογος με την Ελλάδα μέσω του ”βυζαντινού αυτοκράτορα” Βαρθολομαίου

 

Η Ελλάδα για τις ΗΠΑ έχει αντικαταστήσει το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον γνωστό αρχισυντάκτη της Σαμπάχ

Ξαναχτύπησε ο Αρχισυντάκτης της Sabah Μ. Μπαρλάς δηλώνοντας: Η Τουρκία μπορεί εύκολα να κανονίσει διάλογο με τον αγαπημένο της Βαρθολομαίο, επεκτείνοντας και την Ελλάδα, αν το επιθυμεί.

Αναλυτικότερα ο αρχισυντάκτης της Sabah Μεχμέτ Μπαρλάς είπε: “Ο Βαρθολομαίος είναι ο θρησκευτικός ηγέτης των Ελλήνων καθώς και των Ελλήνων στην Τουρκία. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Βαρθολομαίος είναι ταυτόχρονα και ο βυζαντινός αυτοκράτορας. Η Τουρκία μπορεί απλώς να κανονίσει έναν διάλογο με τον αγαπημένο της Βαρθολομαίο, επεκτείνοντας και την Ελλάδα, εάν το επιθυμεί”

 

Στο άρθρο του Barlas αναφέρεται ακόμη:

“Συνεχίζοντας τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε πολύτιμα μηνύματα στους Αμερικανούς στο δείπνο της Κυριακής. Είπε στις ΗΠΑ, που έδωσαν ενισχύσεις στο FETO και το PKK, και προκάλεσαν την Ελλάδα κατά της Τουρκίας, και επέκρινε την Τουρκία από την Αρμενία, «Πρέπει να δράσουμε σε συνεργασία, τέτοιου είδους συμμαχία δεν είναι δυνατή». Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει απόλυτο δίκιο… Γιατί; Η αμερικανική κυβέρνηση αυξάνει τις στρατιωτικές της επενδύσεις στην Ελλάδα,  η οποία έχει αντικαταστήσει το Αφγανιστάν. Ενώ εγκαταστάσεις όπου μπορούν κατασκευάζονται στην Αλεξανδρούπολη, εγκαταστάσεις κατασκευάζονται στην Κρήτη αναφορικά με αεροσκάφη F-35. Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η έλλειψη διαλόγου με την Τουρκία είναι μεγάλη απώλεια».

Υπάρχει ένα κέντρο διαλόγου που τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία έχουν παραβλέψει. Το όνομά του είναι Ορθόδοξος Έλληνας Πατριάρχης ​​Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος. Είναι ο θρησκευτικός επικεφαλής των Ελλήνων καθώς και των Ελλήνων της Τουρκίας. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Βαρθολομαίος ήταν και ο βυζαντινός αυτοκράτορας. Η Τουρκία μπορεί εύκολα να κανονίσει διάλογο με τον Βαρθολομαίο, τον οποίο λατρεύει, επεκτείνοντας και την Ελλάδα, εάν το επιθυμεί. Όπως θα θυμόμαστε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί τον Βαρθολομαίο πριν έρθει στην Τουρκία και ήταν το θέμα της είδησης. Ο διάλογος είναι ενοχλητικός όσο η φυσική Αμερική συνεχίζει να προκαλεί και να οπλίζει την Ελλάδα, αλλά έδειξα μια πόρτα που μου ήρθε στο μυαλό”. 

loading...