ΑΞΊΖΕΙΟ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ!!

 

“Μπαμπά, μπορείς να υποσχεθείς ότι δεν θα θυμώσεις αν σου πω κάτι; “.

“Τι; “

“Όχι, πρέπει να υποσχεθείς πρώτα. ” “Εντάξει, δεν θα θυμώσω, το υπόσχομαι.

«Σήμερα έκλαψα μπροστά σε όλη την τάξη μου.

“Και γιατί; “.

“Επειδή ο δάσκαλος μου είπε ότι δεν έκανα σωστά τα μαθήματά μου και μου έφερε δάκρυα.”

“Και πιστεύεις ότι πρέπει να είμαι θυμωμένος με αυτό; “.

“Οι φίλοι μου λένε ότι το κλάμα είναι ηλίθιο, μόνο τα αδύναμα παιδιά κλαίνε.

“Λοιπόν, άκουσέ με προσεκτικά. Υπάρχουν δύο πράγματα που θα σου πω που θα πρέπει να θυμάσαι για πάντα. Υποσχέσου μου ότι δεν θα τα ξεχάσεις”.

“Εντάξει μπαμπά, το υπόσχομαι. “

“Πρώτον: γαμώτο, είμαι περήφανος για σένα. Το να ξέρεις ότι μπορείς να κλάψεις είναι ευλογία. Τα δάκρυα δεν είναι κακό πράγμα, είναι υπέροχο πράγμα. Αν κλαις σημαίνει ότι βιώνεις συναισθήματα, ότι είσαι ζωντανός, ότι δεν είσαι ξύλινη μαριονέτα χωρίς αισθήματα. Και στοιχηματίζω ότι οι φίλοι σου έχουν κλάψει άπειρες φορές επίσης, ακόμα κι αν θέλουν να πιστεύεις το αντίθετο. Γι’ αυτό κλάψε όποτε θέλεις, όλοι κλαίνε

“Και τι γίνεται με το δεύτερο; “

“Είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθος. Το να κάνεις πράγματα με λάθος τρόπο είναι φυσιολογικό. Ξέρεις ότι η μαμά και εγώ έχουμε κάνει λάθος πολλές φορές επίσης; Μαθαίνεις από τα λάθη, δεν θα μάθεις ποτέ τίποτα κάνοντας τα σωστά πράγματα όλη την ώρα. Πάντα να νιώθεις ελεύθερος να κάνεις λάθος. Οπότε δεν θα θυμώσω επειδή έκανες λάθος την εργασία σου, βασικά είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Αγαπώ τα παιδιά που ακόμα ξέρουν να κλαίνε και που δεν φοβούνται να κάνουν λάθος.

loading...