ΜΟΥΝΙ ‘ΛΙΛΥ’ ΧΕ: ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΛΩΣ ΒΑΡΩΝΤΑΣ ΜΠΑΛΑΚΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


 


Η πανέμορφη (όπως λέει και τ’ όνομά της) ανερχόμενη γκόλφερ γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1999 στην Κίνα, αλλά όταν ήταν 9 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στον Καναδά και μετά στις ΗΠΑ.

Αποδίδει το ταλέντο της στον πατέρα της, ο οποίος αν και δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά, λάτρευε το άθλημα και τη στήριζε με μαθήματα από την ηλικία των πέντε ετών κι έτσι στα 15 της έγινε δεκτή στα τουρνουά της  Ένωσης Επαγγελματιών Γυναικών Γκολφ (LPGA).


Το γκολφ παραδοσιακά είναι γνωστό ως ανδρικό άθλημα και οι άντρες παίκτες των τουρνουά PGA κερδίζουν περισσότερο από τέσσερις φορές ανά βολή από τις γυναίκες ομολόγους τους.Αποδεικνύοντας ότι είναι και πανέξυπνη δηλώνει:


‘Οι γυναίκες κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα ακόμη κι από χορηγίες. Αν έχουμε μια συγκεκριμένη εμφάνιση κρινόμαστε σαν αυτό να μειώνει τις αθλητικές μας ικανότητες πράγμα που δεν ισχύει για τους άνδρες. Θέλω να αλλάξω την αντίληψη γύρω από αυτό. Θα ήθελα πολύ το LPGA και το PGA να συνεργαστούν σε ένα τουρνουά. Θα ήταν πολύ ωραίο’.Δεν υπάρχουν σχόλια :