Ο Πούτιν ¨χάνει¨ στη συμβατική μάχη για να προβάλει την πυρηνική απειλή γρηγορότερα , παρατείνοντας την οικονομική κρίση .

 

Ο Πλανήτης , οι ζωές μας , στο χείλος της Αβύσσου .

Σε αντίθεση με πολλούς και εξαίρετους γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς αναλυτές που προβάλλουν υποχώρηση της Ρωσικής Αρκούδας , η δική μας ερμηνεία – γνωρίζοντας πολύ καλά την Ρωσική  στρατηγική σκέψη – είναι τελείως διαφορετική. Το να στηριζόμαστε σε αυτήν τη φάση της παγκόσμιας κρίσης σε λάθος συμπεράσματα τα οποία αλληλοεπιβεβαιώνουμε ,είναι σα να τρέχουμε προς το γκρεμό με δεμένα μάτια κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Ποια στρατηγική εφαρμόζει λοιπόν σήμερα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 η Ρωσική κοσμοθεωρία ; ή καλύτερα ,ποια ¨της βγαίνει¨;

Φέρνει πιο γρήγορα ¨τη δικαιολογία¨ -με το ν αφήνεται να χάνει στη συμβατική  μάχη – της χρήσης πυρηνικών την οποία άλλωστε προαναγγέλλει τακτικά , προκειμένου να πετύχει τρία πράγματα :

1-Να εκμεταλλευτεί την Αμερικανοκινέζικη κόντρα  που υφίσταται με βάση την Ταϊβάν και έτσι να φέρει την Κίνα δίπλα της στο πεδίο και απέναντι από το ΝΑΤΟ ( ήδη ισχύει με το Ιράν ) δηλαδή , να επισπεύσει τη δημιουργία ετοιμοπόλεμου Ρωσικού ¨ΝΑΤΟ¨ ως ενεργό αντίπαλο δέος  .Σημ .Αναμένεται σκόπιμη ανάφλεξη στην Ταϊβάν με πρόσχημα ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας με τη στάση τους και τα σχέδιά τους

2-Να προλάβει δικαιολογημένα την απειλή χρήσης των πυρηνικών της όπλων και έτσι παράλληλα ,  να τονώσει το Ηθικό των Ρώσων πολιτών ενεργοποιώντας τελικά , ένα άλλο υπερ όπλο , αυτό του πατριωτισμού των Ρώσων που προ το παρόν είναι ζητούμενο στις μάχες . Η Αμερικανή συμμαχία πυρηνικών θ αναγκαστεί να ανταποδώσει την απειλή και έτσι , να χάσει το ¨δίκιο της ¨ αφού – υπο την απειλή μιας παγκόσμιας καταστροφής πλέον  – το σωστό θα ήταν , ¨να τα βρουν με την Ρωσία ¨ – μέσω μιας ΝΕΑΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ  για τα σύνορα πχ  .Η Ρωσία εν τω μεταξύ  θα προβληθεί ως μια υπερ δύναμη ¨που έχει χάσει τα μυαλά της ¨ μα που όμως , το διακύβευμα  πλέον είναι η παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ .

3- Να μεταβεί η παρατεταμένη κρίση ( στην παγκόσμια οικονομία πλέον ) σ ένα επόμενο επίπεδο ισορροπημένης έντασης ώστε , να μπορέσει να διατηρήσει τη δυναμική της  ήτοι , να διαιωνιστεί ο οικονομικός πόλεμος που φέρνει μεταξύ άλλων , επισιτιστική κρίση και ενεργειακή κατάρρευση στον Δυτικό Κόσμο.

Μια παγκόσμια υπέρ δύναμη είναι ¨τελειωμένη¨ άπαξ και χάσει το κύρος της  .Σε κάθε περίπτωση αυτό , θα προκαλέσει ένα ντόμινο γεωπολιτικών ασταθειών που θα φέρει την γη ,  πίσω στη λίθινη εποχή σε βάθος χρόνου .

Στην παρούσα φάση όμως οι εξελίξεις τρέχουν με  …¨σπασμένα τα φρένα¨ . Στην Ουκρανία ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΕΜΦΎΛΙΟ ( διότι περί εμφύλιου επρόκειτο)   πλέον, δεν συγκρούονται Ουκρανοί με Ρώσους αλλά , δύο διαφορετικοί κόσμοι και πιο συγκεκριμένα οι δύο μεγαλύτερες και πιο θανατηφόρες στην ιστορία , στρατιωτικές συμμαχίες , το ΝΑΤΟ της Αμερικής ( με πολλούς στρατούς της Δύσης να το αποτελούν) και το ¨ΝΑΤΟ¨ πλέον της Ρωσίας με τους στρατούς του Ιράν και της Κίνας μεταξύ άλλων .

Στην φάση αυτή που έχουν φτάσει οι εξελίξεις ισχύει απαράμιλλα ο κανόνας «όποιος χάσει το κύρος του, χάνεται για 1000 χρόνια» . Το σοβαρότερο όμως είναι ότι , δεν υπάρχει δυναμική που να σταθεί πέρα και έξω απ΄όλα αυτά σήμερα  ώστε , να προσπαθήσει να καταλαγιάσει και να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού εφιάλτη που είναι πλέον ορατός .

Ή υπάρχει ;

Καλούμε τους εκφραστές του απανταχού Ελληνισμού , να κάνουν την μεγαλύτερη παρέμβαση στην ιστορία  υπέρ της παγκόσμιας Ειρήνης .ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ έχει το κύρος , να μπορεί.

Δυστυχώς η Ελλάδα σήμερα με τις κοντόφθαλμες επιλογές της και τις φοβίες της , έχει απολέσει για πολλές δεκαετίες αυτό το κύρος .

ΟΧΙ όμως ο Ελληνισμός !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (H’ELLAS)

loading...