Να τα αφοπλίσουν εκείνοιΚώστα  Δημ  Χρονόπουλου - 

Γιατί οι Τούρκοι δεν αφοπλίζουν τα νησιά του Αιγαίου, αφού είναι δικά τους; 

Εμείς τα εξοπλίσαμε επειδή σεβόμαστε τους εν ΝΑΤΟ αδελφούς μας (όπως πχ τη πεφιλημένη μας Τουρκία) και τα οικονομικά τους προβλήματα, γι αυτό και αναλάβαμε –ιδίοις εξόδοις –τον εξοπλισμό τους.  Βάσει χαρτών, εκβιασμών, τάσεων αρπαγής και αταβισμού, οι γείτονες δεν εννοούν να αρκεστούν και να λογικευτούν. Να τους προτείνουμε λοιπόν: Αφού είναι δικά σας, δώστε μας όσα ξοδέψαμε για τον εξοπλισμό τους, πάρτε τα και αφοπλίστε τα. 

Δεν είμαι βέβαιος πως το χιούμορ δύναται να θεραπεύσει τον παραλογισμό και τις ιδέες μεγαλείου.  Σίγουρα όμως θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων επηρμένων και αλλοπαρμένων τύπων, οι οποίοι ψάλλουν τελευταία νέο τροπάριο: «Τα νησιά μας είναι υπό ελληνική κατοχή». Υποθέτω και το …. Δαφνί!...

 Το ξαναέγραψα –και θα το επαναλάβω- αν πάρουμε τους σαλεμένους γείτονες στα σοβαρά , αναλισκόμενοι σε φραστικούς διαξιφισμούς μαζί τους, τότε θα επισυμβεί το εξής: Οι γελοίοι (εκείνοι) Κ λ α υ σ ι γ ε λ ω τ ο π ο ι ο ί  θα συνεχίσουν το βιολί τους, ενώ εμείς θα καταντήσουμε γραφικοί, ασχολούμενοι με αυτούς.  Ας τους αφήσουμε στην αυτοέκθεση και αυτογελοιοποίησή τους και ας τους αγνοήσουμε πλήρως. 

Ας επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ενημέρωση του Διεθνούς παράγοντα, στην επιστράτευση κειμένων  ιστορικών Ελλήνων, αλλά και ξένων, και ας εξοπλιστούμε αναπτύσσοντας παράλληλα την πολεμική μας βιομηχανία για συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων. 
ΥΓ Οι Μεμέτιδες επιμένουν  τελευταία πως θέλουν να έρθουν βράδυ. 

      Καλό θα είναι να έχουν προηγουμένως καταναλώσει λάδι.

      Γιατί στον τόπο μας ισχύει το «φάε λάδι και έλα βράδυ», για μεγαλύτερη απόλαυσή τους κατά την συνάντηση /συνεύρεσή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :