Οι ΗΠΑ αφήνουν την Ευρώπη στα κρύα του λουτρού – Δεν δίνουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο για τον χειμώνα

 

Η αμερικανική βιομηχανία σχιστόλιθου προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη με αυξημένες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου τον χειμώνα, εν μέσω φόβων ότι η βουτιά των ρωσικών εξαγωγών θα εκτοξεύσει τις τιμές του αργού ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, γράφουν οι Financial Times.

Όλα αυτά ενώ έβαλαν την ΕΕ να κόψει κάθε δεσμό με τις ρωσικές πηγές, κάτι που σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οικονομίες θα βρεθούν με το φάσμα της καταστροφής.

Μάλιστα, προαναγγέλλουν ότι μία μεγάλη μείωση των ρωσικών εξαγωγών θα μπορούσε να οδηγήσει το πετρέλαιο και πάλι πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι (δηλαδή όσοι έχουν πετρέλαιο να πουλήσουν αν και θα είναι λιγότερο σε ποσότητα θα γεμίζουν τα ταμεία τους).

“Δεν είναι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντλήσουν περισσότερo. Η παραγωγή μας είναι αυτή που είναι”, δήλωσε ο Wil VanLoh, επικεφαλής του ομίλου ιδιωτικών κεφαλαίων Quantum Energy Partners, ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτές του τομέα.

“Δεν θα υπάρξει καμία διάσωση“, πρόσθεσε ο VanLoh. “Ούτε στην πλευρά του πετρελαίου, ούτε στην πλευρά του φυσικού αερίου“.

ΑΡΠΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΝ!!!

el.gr

loading...