«Κάτι σαν πυρηνικό όπλο κτύπησε το Χάρκοβο» – Στο σκοτάδι η μισή Ουκρανία – Επιστρέφουν οι Τσετσένοι στις μάχες

 

Ένα εξαιρετικά ρευστό μέτωπο σχηματίζεται αυτή την στιγμή στην περιφέρεια του Χάρκοβου και στις βόρειες περιοχές της περιφέρειας του Ντονμπάς, όπου οι Ουκρανοί εκτέλεσαν τις προηγούμενες ημέρες μια ιδιαίτερα επιτυχημένη αντεπίθεση, τρέποντας σε φυγή τις μικρές ρωσικές δυνάμεις που είχαν απομείνει για φύλαξη των περιοχών ρωσόφωνων.

Οι χθεσινές μαζικές αεροπορικές επιδρομές στα ενεργειακά κέντρα έχουν διακόψει την ηλεκροδότηση στο 50% της Ουκρανίας και πλέον δυσχεραίνουν κατά πολύ τις στρατιωτικές κινήσεις των Ουκρανών.

Η κίνηση στο μετρό του Χαρκόβου, όντως επέστρεψε στον 19ο αιώνα: Οι άνθρωποι περπατούν μς φακούς μέσα στο σκοτάδι: Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια πουθενά μέσα στην πόλη:

Το περασμένο απόγευμα, κτυπήθηκαν επιπλέον υποδομές ηλεκτρισμού στο Χάρκοβο και μία τρομακτική έκρηξη φώτισε την βυθισμένη στο σκοτάδι πόλη. «Κάτι σαν πυρηνική έκρηξη» όπως την περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Πάντως η ραδιενέργεια δεν ήταν πολύ αυξημένη μία ώρα μετά το κτύπημα. Μάλλον κτυπήθηκε εργοστάσιο ηλεκτρισμού,

Γενικά πάντως οι Ουκρανοί στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αποκτήσει στρατιωτικό πλεονέκτημα, εμφανίζοντας ταχυκίνητες Ταξιαρχίες με ελαφρύ πυροβολικό και πολλά ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ σε εστιάζοντας σε τομείς του μετώπου που οι Ρώσοι έχουν έφεδρους.

H πιο σημαντική είδηση για τους Ρώσους είναι ότι επανέρχονται στις μάχες οι Τσετσένοι μαχητές που είχαν αποχωρήσει για αναδιοργάνωση, επανεκπαίδευση στην χρήση νέων όπλων και drone και φυσικά ξεκούραση από τις αρχές Ιουλίου:

Πάντως όταν οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πλησιάσουν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ που το φρουρεί η επίλεκτη και εμπειροπόλεμη Ταξιαρχία «Σπάρτη» των ρωσόφων του Ντόνετσκ, δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά,.

Εντοπίστηκαν από περιπόλους και στην συνέχεια εξοντώθηκαν από τους άνδρες της «Σπάρτης», παρά την καταρρακτώδη βροχή. Πραγματική σφαγή.

Ήδη οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν το μέτωπο σε πολλά σημεία και να κυριεύσουν μεγάλες ποσότητες αμερικανικού υλικού.

Στο Μπακχμούτ οι εθελοντές της Βάγκνερ βομβαρδίζουν ανηλεώς του Ουκρανούς και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το μέτωπο:

Στην Κριμαία συνελήφθη Ουκρανός σαμποτέρ πριν παγιδεύσει το αυτοκίνητο αξιωματούχου της τοπικής κυβέρνησης:

loading...