Η γεωστρατηγική των συμβόλων από τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλά είναι αυτά που ενώνουν την Συρία των Σελευκιδών του Μ. Αλεξάνδρου και των Ρωμαίων. Η Συρία εκτείνεται από τον Ευφράτη ποταμό, ως την Αραβική έρημο και την Μεσόγειο. Αρκετές περιοχές έχουν γίνει γνωστές, μέσα από τις εκστρατείες του Μ. Αλεξάνδρου, καθώς η Συρία αποτελούσε τμήμα της νεοταξικής-Περσικής Αυτοκρατορίας.


Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).

Εν τούτοις με τις νίκες των Ελλήνων κατακτήθηκε και διοικήθηκε από τον Αλέξανδρο, τον Πτολεμαίο και τον Σέλευκο.

Μέχρι σήμερα αρκετοί Σύριοι δηλώνουν υπερήφανα ότι είναι απόγονοι των Σελευκιδών! Από τα πανάρχαια χρόνια αρκετοί Έλληνες που έζησαν στην Συρία, διέπρεψαν στον πολιτισμό, την παιδεία, την οικονομία-εμπόριο, καθώς και σε άλλους τομείς. Πολλές πόλεις της Συρίας έχουν την αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική, όπως βιβλιοθήκες, θέατρα, και άλλα πολλά. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις, είναι και η Χαμιντιέ, όπου ζουν μέχρι σήμερα οι Χαμεντιανοί, των οποίων η διάλεκτος έχει τις ρίζες της στην Κρητική διάλεκτο.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι και σήμερα, οι σύγχρονοι Χαμεντιανοί, αν και είναι Μωαμεθανοί στο θρήσκευμα, εφαρμόζουν την μονογαμία και θεωρούν ότι τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν το δικαίωμα να μορφώνονται εξίσου, με βάση τις διδασκαλίες του Ύπατου των Φιλοσόφων, του Αριστοκλή. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πόλη Παλμύρα, η οποία γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή των Αντωνίνων και της Ζηνοβίας, η οποία οργάνωσε το πολίτευμα της πόλεως, με βάση το αντίστοιχο Ελληνικό και η πόλη αποτελούσε κέντρο του Ελληνικού πολιτισμού. Στην Συρία είχαμε οικοδομήματα Ελληνικής αρχιτεκτονικής, τα οποία είναι αντικείμενο θαυμασμού, από όλη την ανθρωπότητα. Εκεί ανέπτυξαν επιστημονική δραστηριότητα ο Απολλόδωρος ο Αρτεμίτης, ο Στωϊκός Απολλοφάνης, ο Ποιητής Αρχίας και άλλοι

Σημαντική είναι και η πόλη Βόστρα η οποία διοικούνταν από Έλληνες Βασιλείς, (Στάβων).. Η Βόστρα είναι γεμάτη με αρχαία Ελληνικά θέατρα, όπου εκεί παιζόταν αρχαία Ελληνικά έργα. Εκεί έχουμε κίονες Ιωνικού ρυθμού, αετώματα, βιβλιοθήκες, κλπ. Την εποχή εκείνη είχαμε πολλές Ελληνικές πόλεις, όπως η Αντιγόνεια, Αντιόχεια, Αρσινόη, Αχαΐα, Βέροια, Δάφνη, Δημητριάς, Ελλάς, Ηράκλεια, Ιθάκη, Ιεράπολη, Καλλίπολη, Μέγαρα, Λαοδικεία, Πιερία, Τύρος, Σελεύκεια, Χαλκίς, Ωροπός, Τεγέα, Έμεσα-Χομς και άλλες. Η πρωτεύουσα Δαμασκός είναι μία εκ των αρχαιότερων Ελληνικών πόλεων, η οποία πήρε το όνομά της, από μυθικό ήρωα της Αρκαδίας. Ο Ηρώδης έχτισε στην περιοχή θέατρο, και γυμνάσιο κατά τα Ελληνικά πρότυπα.

Ο σοφιστής Λιβάνιος αναφέρει ότι η πόλη Ιώνη κοντά στην Αντιόχεια ;ήταν αποικία των Ελλήνων. Ακόμη υπογραμίζει πως η λόγω πόλη χτίστηκε από Αργείους και έπειτα εγκαταστάθηκαν σε αυτήν Κρήτες και Κύπριοι. Στην Συρία εκτός από τον Μ. Αλέξανδρο πέρασαν και άφησαν πολύ ισχυρό στίγμα, και οι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η Συρία αποτελούσε τα Ανατολικά σύνορα, της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Ηράκλειος, Βασίλειος ο Β, Άγιος Νικηφόρος Φωκάς, είναι μερικοί από τους μεγάλους Έλληνες αυτοκράτορες του μεσαίωνα, που βρέθηκαν στην Συρία, για πολεμικές επιχειρήσεις. Εκτός από τις αρχαίες εποχές, η Ελλάδα και η Συρία, έχουν και στην σύγχρονη εποχή, ισχυρούς δεσμούς αίματος, με βασικότερο, την γενοκτονία, που έχει προκαλέσει στους δύο λαούς η Γερμανία, με ενεργειακά κίνητρα. Μετά από δέκα συναπτά έτη, δυστυχώς ο εμφύλιος πόλεμος στην μαρτυρική και αιματοβαμμένη Συρία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο κατ εφημισμόν εμφύλιος που ξέκίνησε τον Μάρτιο του 2011, αποτελεί έναν μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εμπλέκονται τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου. Στην Συρία κρίνεται η τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες, είναι το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του αιώνα που διανύουμε. Η γεωγραφική θέση της Συρίας αποτελεί κομβικό γεωστρατηγικό σημείο, καθώς συνορεύει με την Τουρκία, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Ισραήλ και τον Λίβανο, ενώ ταυτόχρονα έχει πρόσβαση στον ποταμό Ευφράτη και την Μεσόγειο θάλασσα.

Η Τουρκία φοβάται τις αξίες και την δύναμη του Ελληνικού πολιτισμού καθώς όταν οι Έλληνες έχουν παιδεία και πίστη μεγαλουργούν. Αυτό δεν αποτελεί διαπίστωση της Τουρκίας και των Χαριζιτών του Ερντογάν, καθώς το γνωρίζουν από τα πανάρχαια χρόνια οι παράγοντες της αρχαίας θρησκείας. Γιατί θεωρείται καίρια η σύνθλιψη συμβολικών μνημείων στη σφαίρα της γεωστρατηγικής ; Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου καταστρέφονται συστηματικά μνημεία, ιστορικά κτίσματα, εικόνες, πίνακες που αποδεικνύουν το πολιτιστικό μας επίπεδο στο πέρασμα των αιώνων.Όταν το νόμιμο Συριακό καθεστώς του προέδρου Ασσάντ με την συνδρομή Ρωσικών μαχητικών, ανακατέλαβε την ιστορική πόλη Παλμύρα από το Ισλαμικό Κράτος κλήθηκαν ειδικοί να αξιολογήσουν τις ζημιές στα αρχαία μνημεία και τα έργα τέχνης της πόλης. Οι Ισλαμιστές είχαν ισοπεδώσει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, καταστρέφοντας και αφαιρώντας έργα τέχνης για οικονομικό κέρδος και ως επίδειξη ισχύος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μονή του Προφήτη Ηλία στην Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, το οποίο ισοπεδώθηκε από το Ισλαμικό κράτος. Ήταν το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ, και ήταν γνωστό καθώς εκεί έγινε σφαγή μοναχών που αρνήθηκαν να ασπαστούν τον Μωαμεθανισμό. Η Παλμύρα λεηλατήθηκε με ανήλεο τρόπο αφού σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το Ισλαμικό Κράτος τοποθέτησε νάρκες γύρω από δύο ναούς, άνω των 2.000 ετών έκαστος. Και ενώ έχει καταστραφεί το σύνολο των ανεκτίμητων Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι γνωστό ότι ο νέος πλανητάρχης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Για αυτό σε μια από τις συναντήσεις του με τον Τούρκο ομόλογο του, ο Πούτιν υποδέχτηκε τον πρόεδρο Ερντογάν και την αντιπροσωπεία του στην αίθουσα με το μεγάλο και επιβλητικό άγαλμα της Μεγάλης Αικατερίνης, Η πολιτική της συνδέθηκε άμεσα με την άνοδο του Ελληνικού βίου με την συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή.

Η αυτοκράτειρα πολέμησε με μεγάλο σθένος και γενναιότητα την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο κατέλαβε την Αζοφική, την Κριμαία και τη Βεσσαραβία. Φυσικά εδώ και αιώνες μήλον της έριδος για Ρώσους και Τούρκους αποτελεί η Κριμαία. Για αυτό η Ρωσία μέσω της γωστρατηγικής των συμβόλων ήθελε να υπενθυμίσει στην Τουρκία τι συνέβη ιστορικά όταν κατέληξαν στο πεδίο της μάχης. Στα πλαίσια των ίδιων σκοπών ο Ενρτογάν χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας για τονίσει την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την στενή πνευματική σχέση του με την Ολυμπιάδα. Ο δεύτερος μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνας μας μετά τον Πούτιν τοποθέτησε το αρχαίο Μακεδονικό οικόσημο για να δείξει την επέκταση της Τουρκίας, στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την στενή σχέση του με την Ολυμπιάδα την μητέρα του Μ. Αλέξανδρου. Επίσης το χρησιμοποιεί στα πλαίσια των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών του επιδιώξεων.

Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι και κατά την σύγχρονη εποχή, οι επικεφαλείς του πιο αιμοποπτικού κράτους του πλανήτη, έχουν ως “θεό” τον εκ Φρυγίας καταστροφέα Savazio, όπως αποκάλυψε η στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι σε πρώτη παγκόσμια δημοσίευση από το 2009 μέχρι και σήμερα.Μην ξεχνάμε ότι κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, είχε τοποθετηθεί δαιμονικό γλυπτό στο Παλαιό Φάληρο, την ημέρα που εορτάζει ο Άγιος Σάββας (5 Δεκεμβρίου 2017), ήταν χρώματος κόκκινο. Savas στα Τούρκικα σημαίνει πόλεμος. Η ονομασία στην Τουρκική γλώσσα λέξη πόλεμος, δόθηκε προς τιμήν του κορυφαίου δαίμονα των καταστροφών και της κραιπάλης (Savazios). Αυτό το ειδικής φιλοσοφίας άγαλμα καλωσόριζε τον Χαριζίτι Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο δαίμονας που ονόμασαν “κόκκινο άγγελο” έχει την ονομασία Savazios. O Φρυγικός δαίμονας Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων-σεξουαλική μαγεία και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν και την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο δαίμονα των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής “θεό” Απόλλων.

Στην μυθολογία-ιστορία αναφέρονται πολλοί χρησμοί του Φοινικικού μαντείου, για χιλιάδες-φοβερές θυσίες στους «θεούς»-δαίμονες της αρχαίας θρησκείας. Αμέτρητα ήταν τα αθώα θύματα, κυρίως αγνοί νέοι. Τα άτυχα παιδιά, θυσιάστηκαν από τους αιμοσταγείς-αλλοδαπούς ιερείς του παγανισμού, με εντολή του Δελφικού ιερού. Οι πόλεμοι των Ελλήνων κατά των βαρβάρων και οι φονικοί εμφύλιοι ήταν ο βασικός στόχος των σατανιστών ιερέων. Από κάθε πόλεμο απαιτούσαν ως θέληση των Ιουδαίων δαιμόνων Απόλλωνα και του Φρυγικού Διόνυσου την δεκάτη από τα αιματοβαμμένα λάφυρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν την αναίδεια και την ανεντιμότητα να ζητούν από τις πόλεις ποσοστά ακόμη και από τους Περσικούς πολέμους, κατά τους οποίους το Δελφικό ιερό, ήταν με την πλευρά των ηττημένων και ομόθρησκων Περσών, καθώς έδινε αποτρεπτικούς χρησμούς, για να μην πολεμήσουν οι Έλληνες. Επίσης οι Φοίνικες ιερείς έδιναν χρησμούς παγίδες. Οι Έλληνες που επισκεπτόταν το Φοινικικό μαντείο, έβλεπαν κάθε φορά τα αιματοβαμμένα λάφυρα των εμφυλίων πολέμων. Το αποτέλεσμα ήταν φρικτό-οδυνηρό και δυσβάσταχτο, καθώς ενθυμούμενοι τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, οδηγήθηκαν σε νέους εμφύλιες διαμάχες. Αρκετούς χρησμούς για τους Ελληνικούς εμφυλίους πολέμους τους είχε δώσει ο Φρυγικός “θεός” Savazios μαζί με τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων. Στον δαίμονα από την Φρυγία πιστεύουν από τα πανάρχαια χρόνια και οι Ιουδαίοι. Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο “θεός” Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα). Ο Savazios αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο “θεό” του Ιουδαϊκού έθνους.

Ο βιογράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης- ομόθρησκος των Ιουδαίων αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών (1) Η ημέρα Σάββατο και η Τουρκική λέξη Savas που σημαίνει πόλεμος, πήραν την ονομασία τους από τον Savvazio. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πιστεύει στον Φρυγικό Δαίμονα Σημιτικής καταγωγής Savazio-Διόνυσο, τον οποίο τιμούν κάθε χρόνο με ειδικές παγανιστικές τελετές στις 5 Δεκεμβρίου, την ημέρα εορτής του Αγίου Σάββα. (1) Ερντογάν και Ολυμπιάδα είναι μύστες του Φρυγικού Θεού Savaziou για αυτό και η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας εκ μέρους του Τούρκου προέδρου. Στο σημείο αυτό να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει σχετικά με την Ολυμπιάδα ο Θεολόγος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος Λάμπρος Κ. Σκόντζος : “Διαβόητη μάγισσα αναφέρεται και από τους αρχαίους και τους σύγχρονους σοφούς, ιστορικούς, βιογράφους η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου η οποία στις θρησκευτικές τελετές μάγευε φίδια (H.G. Wells, σελίδα 266). Επίσης η εν λόγω θρησκόληπτη μυσταγωγός των Καβειρίων μυστηρίων της Σαμοθράκης και φανατική μαινάδα του Διονύσου, κατά την απουσία του Αλεξάνδρου δολοφόνησε το βρέφος της αντιζήλου της εις τας αγκάλας της μητρός του, αυτήν δε την εξευτέλισεν, και εν συνεχεία την στραγγάλισεν» (H.G.Wells σελίδα.268) σε θρησκευτική τελετή !!! “

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ IMPERIUM ROMANUM.

Με την πτώση του Ρωμαϊκού κράτους το 1204 μ.Χ. συνεχιστές-διεκδικητές της Ελληνορθόδοξης αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, εμφανίζονται οι εκχριστιανισμένοι Ρώσοι. Η πριγκίπισσα Άννα που ήταν αδελφή του Βουλγαροκτόνου, παντρεύτηκε τον Ρώσο Βλαδίμηρο Συνεπώς δίκαια μπορούν να επικαλούνται συγγένεια εξ αίματος, με τους Έλληνες αυτοκράτορες, από την δυναστεία του Βουλγαροκτόνου. (1) Εν τούτοις ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Δυστυχώς είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Οι εκχριστιανισμένοι Ρώσοι από τους Έλληνες εξ αρχής μισούσαν το Ρωμαϊκό κράτος για τον παγκόσμιο πολιτισμό του, και γιατί οι πρόγονοι μας διοικούσαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Βλέποντας την πνευματική- πολιτική και την στρατιωτική δύναμη των Ελλήνων του Ρωμαϊκού κράτους, και την δική τους κατωτερότητα φθονούσαν-εποφθαλμιούσαν να πάρουν την θέση των προγόνων μας, ως διοικητές-συνεχιστές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της Ορθοδοξίας. ΟΙ Ρώσοι διεκδικούσαν από τους μεσαιωνικούς αιώνες ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Για αυτό άφησαν τους Γερμανούς να κατακτήσουν την αυτοκρατορία το 1204 μ.Χ. και στην συνέχεια τους Τούρκους να κατακτήσουν την Πόλη το 1453 μ.Χ. Ότι είναι οι Ρώσοι μέχρι σήμερα το οφείλουν στους Έλληνες. Εντούτοις oι ομόδοξοι Ρώσοι εγκατέλειψαν την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία να πέσει στα χέρια των Γερμανών το 1204 μ.Χ και εν συνέχεια δεν βοήθησαν τους Έλληνες το 1453 μ.Χ. κατά την κατάκτηση της βασιλεύουσας από τους Οθωμανούς.

Σε όλες τις πιο κρίσιμες ιστορικές μας στιγμές ως έθνος, οι Ρώσοι πού ευεργετήθηκαν από τους Έλληνες και από τον Βουλγαροκτόνο μας εγκατέλειψαν τελείως. Άφησαν το Ελληνικό έθνος έρμαιο στους Γερμανούς και στους Τούρκους οι οποίοι έσφαξαν, έκλεψαν, βίασαν, κατέκτησαν. Σκεφτείτε ότι ιστορικά ήταν πολύ πρόσφατα το γεγονός ότι έγιναν Ορθόδοξοι χριστιανοί από τον Βασίλειο. Μας γύρισαν την πλάτη οι ομόδοξοι Ρώσοι, καθώς ξέχασαν τους μοναδικούς και αιώνιους ευεργέτες του Ρωσικού έθνους, τους Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Από την στιγμή που αγνόησαν-περιφρόνησαν τους κορυφαίους Έλληνες όλων των εποχών, τους κοσμοκράτορες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που ήταν οι ευεργέτες τους, είναι αδύνατον να υπολογίζουν τους σύγχρονους- εξαθλιωμένους και σκλαβωμένους σύγχρονους Ελλαδίτες. Ακόμη και 19 χρόνια μετά τον εκχριστιανισμό τους από τον Βασίλειο Β, οι Ρώσοι επί Κωνσταντίνου Θ Μονομάχου επιτέθηκαν εκ νέου στην πόλη-Κωνσταντινούπολη. Δεν σεβάστηκαν από την αρχή την ευεργεσία που έκαναν οι Έλληνες του Ρωμαϊκού κράτους στο Ρωσικό έθνος.

ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ-ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Όλες οι θρησκείες του κόσμου έχουν τις δικές τους προφητείες και τα δικά τους ιερά βιβλία. Σε μια από τις προφητείες της νέας τάξης πραγμάτων, μαθαίνουμε τρομερά πράγματα. Είναι συγκλονιστικό-απίστευτο, όμως υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ότι οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων επιθυμούν διακαώς και επέτυχαν την ανασύσταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, Ενδεικτικό ήταν ότι έφτασαν στο σημείο να το αναφέρουν ακόμη και δημοσίως !!! Είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες καθώς αποτελεί κοινό “μυστικό” σε όλους όσους γνωρίζουν, ότι το Χόλυγουντ έχει προσχωρήσει στον Εωσφορισμό (Νέα Τάξη Πραγμάτων). Όποιο θρησκευτικό-πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μήνυμα, επιθυμούν να περάσουν σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων, το κάνουν μέσα από τις κινηματογραφικές ταινίες. Στην πολύ σημαντική ταινία η προφητεία (The Omen), παραγωγής 1976, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο Μεσσίας θα έρθει να βασιλεύσει με την ανασύσταση, της “Αγίας’-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με βάση τις δικές τους προφητείες. Οι παγανιστές προετοίμασαν και επέτυχαν την ανασύσταση της Αγίας Γερμανικής-“Ρωμαϊκής” αυτοκρατορίας και αναμένουν την έλευση του Μεσσία. Όπως ο Κύριος Ιησούς-Χριστός βασίλεψε πνευματικά στην γη, κατά την εποχή της παγκόσμιας αρχαίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τώρα κατά την σύγχρονη εποχή, με την αναβίωση του Γερμανικού-μεσαιωνικού Imperium Romanum στα σύγχρονα δεδομένα, θα κυβερνήσει ο παγκόσμιος ηγεμόνας της νέας τάξης πραγμάτων. Σε αντίθεση με τον Χριστό ο αναμενόμενος “Μεσσίας” των Ιουδαίων θα κυβερνήσει πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πνευματικά την νέα “Αγία” Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, καθώς και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η ιστορία της αρχαίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας χωρίζεται σε δύο βασικές περιόδους. Την Ρωμαϊκή με πρωτεύουσα την Ρώμη από τον Οκταβιανό μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, και την Ελληνική-Ρωμαϊκή με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, από την περίοδο του Μ. Κωνσταντίνου εώς την οριστική πτώση του κράτους, με την κατάκτηση των Γερμανών το 1204 μ.Χ. επί Αλέξιου Ε. Η ανασύσταση του σύγχρονου Ρωμαϊκού κράτους έχει γίνει σε δύο χρονικές περιόδους από δύο διαφορετικά έθνη (Ρωσία-Γερμανία μαζί με Αμερική). Γερμανία-Αμερική και Ρωσία επιδιώκουν τον διαχωρισμό της Ευρώπης σε Δυτική και σε Ανατολική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Το σύγχρονο δυτικό κράτος διέπεται από τα Διονυσιακά αξιώματα και το Ανατολικό από την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό πολιτισμό. Αρχικά έχουμε την δημιουργία του Imperium Romanum από την Γερμανία σε Ελλάδα-Ευρώπη (Ευρωπαϊκή Ένωση), όπου επικρατεί ο Διονυσιακός πολιτισμός.

Οι κληρονόμοι-κατακτητές του δυτικού Ρωμαϊκού κράτους ήταν οι Γερμανοί. Με την δημιουργία της Ευρωπαϊκής ενώσεως η οποία διοικείται από τον Λευκό Οίκο (Ουάσιγκτόν), η συντριπτική πλειοψηφία ειδημόνων και μη συμφωνεί ότι έγινε η αναβίωση του δυτικού-γερμανικού imperium (Αγία Γερμανική αυτοκρατορία), στην σύγχρονη μορφή της. Η αναβίωση του Ανατολικού Ρωμαϊκού imperium με βάσεις την Ορθοδοξία και τον Ελληνορωσικό πολιτισμό, πραγματοποιήθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νέος πλανητάρχης δικαιωματικά θεωρεί τον εαυτό του ως συνεχιστή των αειμνήστων Ελλήνων αυτοκρατόρων της Κωνσταντινουπόλεως, και την Ορθόδοξη Ρωσία ως την φυσική και νόμιμη κληρονόμο του Ελληνικού-Ρωμαϊκού κράτους. Ο βασικότερος στόχος των Ρώσων σύμφωνα και με την διαθήκη του Μ.Πέτρου ήταν η ανασύσταση της “Βυζαντινής” αυτοκρατορίας, και η έξοδος στο Αιγαίο. Για αυτό και γίνονται επί αιώνες προσπάθειες για έξοδο των τσάρων και των μπολσεβίκων στο Αιγαίο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως διάδοχος των Ελλήνων αυτοκρατόρων και η Ρωσία ως συνέχεια της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ακολουθούν την ίδια αυτοκρατορική εξωτερική πολιτική με το Ελληνικό-Ρωμαϊκό κράτος. Εν τούτοις πρσφάτως οι Ρώσοι άλλαξαν πολιτική και ισχυρίζονται ότι είναι συνεχιστές και του Ρωμαϊκού κράτους με πρωτεύουσα την αρχαία Ρώμη !!! Αυτό είναι μια κίνηση γεωστρατηγικής για να υπογραμμίσουν την οικουμενικότητα της Ρωσικής αυτοκρατορίας, και γιατί σκοπεύουν να εξουσιάσουν και την Ευρώπη, όπως έκανε το αρχαίο imperium. Ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ο νέος πλανητάρχης από το Κρεμλίνο συνεχίζει την εξωτερική αυτοκρατορική πολιτική των Ρομανόφ και των Κομμουνιστών της Σοβιετικής ένωσης. Οι Τσάροι, οι Μπολσεβίκοι και ο Πούτιν εκφράζουν απόλυτα τον Ρωσικό εθνικισμό και τα πατριωτικά ιδεώδη και ας προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και πνευματικούς χώρους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα είτε ως Σοβιετική Ένωση είτε ως Ρωσία στήριξαν κατά καιρούς τις βλέψεις Γιουγκοσλάβων, Βουλγάρων και Ρουμάνων εθνικιστών κατά της Ελλάδας όσον αφορά στο Μακεδονικό και το Κουτσοβλαχικό ζήτημα. Στην διπλωματία και την γεωστρατηγική-γεωπολιτική δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες, κοινή θρησκευτική πίστη, πολιτιστικά ιδεώδη, και φιλικά προσκείμενα έθνη. Στα πλαίσια αυτά ας μην ξεχνάμε την αναγνώριση του Θεόφιλου, εις βάρος του Έλληνα-αντινεοταξίτη Πατριάρχη Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα.
Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
//homo-naturalis.gr/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1/

Ο κορυφαίος και σπουδαιότερος Ναός της Ορθοδοξίας, έγινε Τζαμί, σύμφωνα με υψηλά ιστάμενες πηγές, για πάρα πολύ σημαντικούς λόγους, γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς. Πολλοί θεωρούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως έναν παράφρονα, μεγαλομανή και ανόητο. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Τουρκίας, δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, που θεωρούν εσφαλμένα, διάφοροι αφελείς. Ο Ερντογάν έκανε Τζαμί, την Αγία Σοφία, για να συσπειρώσει τους Μωαμεθανούς, γύρω από εκείνον, και τα μεγαλεπίβολα σχέδια του. Δεύτερον σύμφωνα με πολύ υψηλά ιστάμενες πηγές μου, οι οποίες πάντοτε δικαιώθηκαν σε ότι αποκάλυψαν μέσα από την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, ο Ερτνογάν και οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με την ενέργεια τους αυτή να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία, έστειλαν μήνυμα, στα εν Ελλάδι Τουρκικά κλιμάκια της Μιτ, και στους πυρήνες, των κατοίκων Τούρκων-Χαριζιτών, ότι ξεκίνησε επίσημα η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για αυτό θα πρέπει να ετοιμάζονται, για την τελική επίθεση, ενάντια στους Έλληνες. Στα πλαίσια αυτών των άνομων σκοπών, θα ακολουθήσουν ακόμη πιο έντονες επιθέσεις, σε όλα τα επίπεδα. Θα έρθουν πολύ περισσότεροι “μετανάστες”, θα έχουμε επιδείνωση της πνευματικής και ηθικής παρακμής. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, η παραποίηση της ιστορίας, η διακίνηση ουσιών, και πορνογραφικού υλικού, με εκδιδόμενες γυναίκες στο διαδίκτυο, πορνεία, σεξουαλική διαφθορά, για να καταστήσουν τους Έλληνες εντελώς αδύναμους. Επίσης θα ενταθούν οι αγορές επιχειρήσεων και ακινήτων και γης, από Τούρκους, Γερμανούς και Άγγλους, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου. Όμως το βαρύ πυροβολικό για να καταστήσουν εντελώς αδρανείς-αδύναμους τους Έλληνες, για μια ακόμη φορά, θα είναι και πάλι οι αδρά πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι οποίοι διακινούν παραποιημένες, και ψευδείς προφητείες, της Ορθοδοξίας. (1) Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι από τους πρωτοπόρους στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα έπρεπε να διώκεται ως εγκληματίας πολέμου σχετικά με την κτηνωδία στο Αφρίν, το κόψιμο των νερών του Ευφράτη, αλλά και για την γεννώμενη εισβολή του σε Λιβύη, Αρμενία κλπ. Με βάση τα δεδομένα φαίνεται να εφαρμόζει την εξωτερική-γεωστρατηγική πολιτική των συμβόλων καθώς γνωρίζει πολύ καλά την αξία που έχουν για το Ελληνικό έθνος. Τα πάντα έγιναν με στόχο την αναβίωση μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δίνει όραμα και ελπίδες στον Τουρκικό λαό για καλύτερες συνθήκες διαβιώσεως. Αυτό ακριβώς είναι που εκμεταλλεύεται και ο Ερντογάν, την ανάγκη, τον ανθρώπινο πόνο, την έλλειψη παροχής παιδείας

Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.

Στην σύγχρονη εποχή οι δύο αυτοκρατορίες Ρωσία-Αμερική συγκρούστηκαν για θρησκευτικές, πολιτιστικές, ενεργειακές, γεωστρατηγικές αιτίες στην Συρία. Ανέκαθεν εδώ και αιώνες κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων και πεδίο μάχης μεταξύ Αριστόκλειου (Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και Διονυσιακού πολιτισμού (Άραβες), αποτελούσε η Μαρτυρική Συρία. Στην σύγχρονη εποχή όπως αναφέρω από το έτος 2018, το μέλλον της ανθρωπότητας κρίνεται στην μαρτυρική Συρία. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα. Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη (Ρωσία, Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν και Αμερική), ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Συρία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝEΧΕΙΑ THΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS ΚΑΙ ΣΤΟ ARISVINEWS

loading...