Εκείνοι το είπαν, ο Μητσοτάκης το εφαρμόζει καλύτερα και μάλιστα με ζήλο!

 Έτσι “ΣΚΟΤΩΝΕΙ” επιχειρήσεις-ελ. επαγγελματίες ο Μητσοτάκης! Αύξηση-ΣΟΚ στις εισφορές από 1/1/23

Πώς είπαμε; Έχουμε “κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση”;;;

Θυμάστε την περιβόητη ατάκα της Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ το “το αφεντικό του εαυτού μου τελείωσε”;;;;

Εκείνοι το είπαν, ο Μητσοτάκης το εφαρμόζει καλύτερα και μάλιστα με ζήλο!

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς το μένος της κυβέρνησης προς την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις επιχειρήσεις!

Οι επιτηδευματίες καλούνται να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στη τσέπη τους το 2023 αλλά και το 2024, καθώς αναμένεται ΔΙΠΛΗ αύξηση-ΣΟΚ στις εισφορές τους!

Πιο συγκεκριμένα, όπως προβλέπει ο νόμος Βρούτση:

«Tα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών προσαυξάνονται κατ’ έτος με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Αυτό, θα ισχύσει για το 2023 και το 2024, ενώ από το 2025 και μετά, η αύξηση θα ακολουθεί “το ποσοστό αύξησης του δείκτη μισθών”».

Κοινώς, όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός λόγω των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, κατά αναλογίαν προβλέπεται να αυξάνονται και οι εισφορές περίπου 1,2εκατ. επαγγελματιών!

Έτσι αν ο φετινός πληθωρισμός αγγίξει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά μέσο όρο το 8%-9%, τότε επχιειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες καιαγρότες θα πρέπει να δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται από 20 ευρώ (για την κατώτατη από τις 6 κατηγορίες ασφάλισης) έως 50 ευρώ (για την ανώτερη)!

Και μάλιστα αν -που είναι και το πιθανότερο- η κρίση με τις ανατιμήσεις συνεχιστεί και το 2023, τότε θα υπάρξει και νέα αύξηση από τις αρχές του 2024!

Το αν θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η συγκεκριμένη εφιαλτική διάταξη του νομοσχεδίου Βρούτση μένει να το δούμε τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν και θα έχουν βγει τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό του 2022.

Αν τελικά αποφασιστεί να γίνει αύξηση στις εισφορές και αν είναι επί του συνόλου του ποσοστού του πληθωρισμού, τότε θα συμπαρασύρει και τις εισφορές επικούρισης και εφάπαξ.

Πρόκειται για ένα μέτρο που “ψιθυρίζεται” εδώ και μήνες, ωστόσο κανείς δεν τολμά να βγει να το συζητήσει, πόσω μάλλον από το οικονομικό επιτελείο.

Μέχρι στιγμής τα σενάρια που κυκλοφόρησαν πριν από το καλοκαίρι για “πάγωμα” και φέτος των εισφορών δεν επιβεβαιώνονται.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που εντελώς κοροϊδευτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο μείωσης φόρων για τις επιχειρήσεις, με πρώτο και καλύτερο την υποτιθέμενη κατάργηση του μνημονιακού τέλους επιτηδεύματος.

loading...