ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!!! Όλα υπάρχουν...

Η Mariana Mazzucato , Καθηγήτρια στα Οικονομικά της Καινοτομίας και της Δημόσιας Αξίας στο University College του Λονδίνου, είναι Ιδρυτική Διευθύντρια του Ινστιτούτου UCL για την Καινοτομία και τον Δημόσιο Σκοπό.


Αρθρογραφώντας στο Project Syndicate, στο οποίο γράφει άρθρα και ο διεθνιστής Τζορτς Σόρος, είχε σημειώσει το 2020 αυτό που ζούμε τώρα με αφορμή την Ουκρανία και τον στημένο πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ:


«Κάτω από ένα «κλιματικό lockdown», οι κυβερνήσεις θα περιόριζαν την χρήση ιδιωτικών οχημάτων (σ.σ. τείνει να συμβεί), θα απαγόρευαν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (σ.σ. το έχουν ήδη ανακοινώσει) και θα επιβάλουν ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας (σ.σ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ), ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν τις γεωτρήσεις (σ.σ. τείνει να συμβεί). Για να αποφύγουμε ένα τέτοιο σενάριο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας δομές και να κάνουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα επιβάλλουν φτώχεια, ανέχεια και χούντα.


Πολλοί πιστεύουν ότι η κλιματική κρίση διαφέρει από τις υγειονομικές και οικονομικές κρίσεις που προκαλούνται από την πανδημία. Αλλά οι τρεις κρίσεις – και οι λύσεις τους – είναι αλληλένδετες».


ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΓΚΟΡΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ και ΝΑΤΟ/Ουκρανίας είχε «παγώσει» λίγο, είπαν οι Ρώσοι να δώσουν λίγο έδαφος στους Ουκρανούς και μετά να επιστρέψουν να το πάρουν πίσω, ώστε να κινηθεί λίγο το πράγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :