Δ.Γάκης για έκθεση Λύτρα: «Αποδεικνύεται η συνυπευθυνότητα του πρωθυπουργού στους απαράδεκτους θανάτους»

«Η επιδείνωση της θνητότητας στις ΜΕΘ συμπίπτει με την αναστολή των 7000 υγειονομικών»!

Ο γνωστός γενικός χειρουργός Δ.Γάκης με νέα του παρέμβαση μιλά για την έκθεση Λύτρα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για την επιδείνωση της θνητότητας στις ΜΕΘ η οποία συμπίπτει με την αναστολή των 7000 υγειονομικών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύεται η συνυπευθυνότητα του πρωθυπουργού στους απαράδεκτους θανάτους».

Μάλιστα όπως ο ίδιος αναφέρει μαζί με τον καθηγητή Τσαουσίδη του Δημοκρίτειου, είχαν μιλήσει πρώτοι για την απαράδεκτα υψηλή θνητότητα στις ΜΕΘ από τα τέλη του 2020.

Μία ήδη υψηλή θνητότητα που αυξήθηκε εντυπωσιακά τον επόμενο χρόνο όταν η κυβέρνηση έθεσε σε αναστολή του 7.000 υγειονομικούς.

Κάτι που είχε διαψεύσει η Πρόεδρος των Εντατικολόγων κα Κοτανίδου σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια και το έκανε και τώρα ισχυριζόμενη ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι αποδεκτή αυτή η υψηλή θνητότητα που αποκαλύπτεται στην έκθεση Λύτρα.

«1. ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ: Η ΜΕΛΕΤΗ ΛΥΤΡΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ.

#Παρότι, έχω ενστάσεις για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, η μελέτη είναι όχι απλά αποκαλυπτική, αλλά χαστούκι στην Κυβερνητική ανικανότητα και ψευδολογία.

#Αναμφίβολα ο κ. Λύτρας ξέρει Στατιστική και Επιδημιολογία. Δεν είναι όμως κλινικός γιατρός.

#Αποτελεί δομική ατέλεια η σύγκριση της θνητότητος των ανεμβολίαστων της περιόδου από τον Σεπ. 2020 (που έως, τουλάχιστον τον Ιούνιο 2021 ήταν το μείζον των Ελλήνων) με αυτήν των εμβολιασμένων που πρακτικά θα έπρεπε να αρχίζει μετά τον Σεπ 2021).

#Αυτά όμως θα τα πούμε σε επόμενες αναρτήσεις. Σημασία έχει ότι έκανε μία «γενναία» ενέργεια, που κατέστρεψε το Κυβερνητικό αφήγημα και καταρράκωσε τον ίδιο τον αμετροεπή Πρωθυπουργό, με συγκλονιστικά στοιχεία.

#Ετσι έρχεται να επιβεβαιώσει όσα γράφαμε, ο υπογράφων και ο καθηγητής Τσαουσίδης του Δημοκρίτειου, κ. όσον αφορά την απαράδεκτα υψηλή θνητότητα από τα τέλη του 2020. Κάτι που είχε διαψεύσει η Πρόεδρος των Εντατικολόγων κα Κοτανίδου σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια (το έκανε και σήμερα που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι είναι αποδεκτή αυτή η υψηλή θνητότητα)

#Φυσικά, η πρώτη γεύση είχε έλθει από το πρώτο μέρος της μελέτης που είχε παρουσιαστεί από τους Λύτρα – Τσιόδρα.

#ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, που καταρρακώνει τον Πρωθυπουργό, είναι ότι η επιδείνωση της θνητότητας στις ΜΕΘ συμπίπτει ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 7000 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

#Αποδεικνύεται, δηλαδή, η συνυπευθυνότητα του Πρωθυπουργού στους απαράδεκτους θανάτους.

#Πιστεύω ότι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με πληθώρα αγωγών από τους συγγενείς.

#Λυπούμαι αλλά προειδοποίησα έγκαιρα.

#Όσο για την κα Κοτανίδου, πραγματικά λυπούμαι.

#Δείτε τι έγραφα τον Οκτώβριο του 2020 και πόσο μέσα έπεσα στην θνητότητα στις ΜΕΘ που υπολόγιζα τότε. Τότε με «έβριζαν». Τώρα;»

Ακολουθεί η ανάρτηση του γενικού χειρουργού Δ.Γάκη

Σε παρέμβαση προχώρησε και ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτριος Κούβελας ο οποίος αναρωτιέται «που είναι οι σοφοί της επιτροπής τώρα, μετά τη δημοσίευση της μελέτης Λύτρα, να μας πουν ότι η μονόδρομη διαχείρηση της «λοίμωξης» με τις μονάδες και την ενεργητική ανοσία ήταν σωστή;»

loading...